2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„SUECH- Megújuló energiák használata a Horvát – Magyar CBC területen” című projekt

2 perc olvasás

suech.jpgSikeresen zárult a 2017. júniusában indult „SUECH- Megújuló energiák használata a Horvát – Magyar CBC területen” c. HUHR/1601/3.1.1./0030 kódszámú, a Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében megvalósuló projekt.

 

A kezdeményezés Eszék Város Önkormányzatának vezetésével, Kozármisleny Város Önkormányzata, az Inno-Motive Nonprofit Kft., Szlavónia és Baranya Regionális Fejlesztési Ügynökség, a Megújuló Energia Források Eszék Kft., az EU Centar NGO közös partnerségében valósul meg.

 

Elsődleges célja a fenntartható energiával kapcsolatos CBC együttműködés előmozdítása, szakmai kapcsolatok kiépítése, a tudás megosztásával a régió természeti erőforrásainak fenntartható és hozzáadott értékű kiaknázásának elősegítése volt.

 

„A magyar-horvát közös munka feltárta az energia-hatékonysággal kapcsolatos intézkedések megvalósíthatóságának jogi kereteit mindkét ország épületeinek esetében, hogy egyrészről energia-hatékony felújítással kapcsolatos dokumentumok születhessenek eszéki és kozármislenyi épületek kapcsán, amelyekből konkrét fejlesztési tervek is készülhetnek a jövőben, másrészről oktatással kapcsolatos események jöttek létre (workshop, konferencia, energia-nap, tapasztalatcsere) regionális és helyi önkormányzatok, a tudományos közéleti résztvevők, szakértők és érdeklődők bevonásával.” – mondta el Dancsházy Kinga projektvezető.

 

A projekt keretében szakmai energetikai tematikus workshopok, konferenciák és energetikai napok valósultak meg a határ mindkét oldalán, közös stratégiai dokumentumok, energetikai tervek készültek, valamint szakmai hálózat épült a legjobb gyakorlatok megosztása érdekében. A magyar és horvát szakértők Ausztriába és Németországa lévő partnerszervezetek innovatív energetikai projektjeivel is megismerkedhettek egy rövid tanulmányút keretében.

 

A megvalósulás 12 hónapig tartott, és 2018. május 31-én ér véget, összértéke 246 979,60 €, ebből 209,932,66 € az Európai Unió támogatása. A projekt keretében kialakított komoly szakmai partnerségek és együttműködések jelentősen hozzájárulnak a határmenti térségben induló energetikai programok összehangolásához, közös magyar-horvát szakmai munka előmozdításához, közös fejlesztések elindításához.

 

www.suech.eu

https://www.interregeurope.eu

http://www.innomotive.hu

 

Lantai József

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.