Meglepő fordulatot hozott a 26. hét a kereskedelmi televíziók versenyében: a TV2 erőteljes növekedése és az RTL Klub drámai csökkenése nyomán az ország legnépszerűbb televíziós csatornája a közönségarányok tekintetében a TV2 lett!  A Jóban Rosszban című sorozat évadzáró epizódja nagyot szólt péntek este: nem csak konkurensét, a Barátok közt aktuális részét utasította maga mögé, de a dél-afrikai futball világbajnokság egyik legizgalmasabb párharcánál is jobban érdekelte a televíziónézőket.

 

Meglepő fordulatot hozott a 26. hét a kereskedelmi televíziók versenyében: a TV2 erőteljes növekedése és az RTL Klub drámai csökkenése nyomán az ország legnépszerűbb televíziós csatornája a közönségarányok tekintetében a TV2 lett!  A Jóban Rosszban című sorozat évadzáró epizódja nagyot szólt péntek este: nem csak konkurensét, a Barátok közt aktuális részét utasította maga mögé, de a dél-afrikai futball világbajnokság egyik legizgalmasabb párharcánál is jobban érdekelte a televíziónézőket.

Teljes átrendeződést hozott a 26. hét a nagy csatornák versenyében, melyből ezúttal 18-49-ben teljes napon és főműsoridőben is a TV2 került ki győztesen. A csatorna javítani tudott előző négyheti átlagán, míg konkurense – részben a hétfő esti kényszerű műsorszünet okán – nagy mértékű, 19-24% pontos veszteséget könyvelt el korábbi eredményéhez képest. A TV2 teljes napon 17,2%-kal csípte el az első helyet, főműsoridőben pedig magabiztos győzelmet aratott 21,6%-os közönségaránnyal a 20,9%-ot szállító RTL Klub felett. 

Az eredmény nemcsak a kereskedelmi televíziók sorrendjét, hanem a heti nézettségi toplistákat is alaposan felforgatta, a 26. héten ugyanis minden toplistán a TV2 szerezte meg az első helyet, teljes lakosságban a Jóban Rosszbannal, 18-49-ben pedig vasárnapi filmjével, Az utolsó vakációval sodorva le ellenfeleit. Egészen váratlan fordulat, hogy az RTL Klub 18-49-ben az első három hely mindegyikéről kiszorult.

Az idén ötödik születésnapját ünneplő Jóban Rosszban múlt pénteken ment nyári szünetre, az évadzáró epizód pedig igazán drámaira sikerült, és a televíziónézőket is a TV2 képernyője elé szegezte. Az izgalmas cselekményszál (Pongrácz Péter elrablása) és a drámai jelenetek, melyek a Jóban Rosszban történetében először 16-os karikával kerültek képernyőre, meggyőzték a nézőket. Míg a konkurens Barátok köztre az éppen tévézők 24,3%-a (392.853 néző)  volt kíváncsi, addig a Jóban Rosszban felzárkózott, és 24,6%-os közönségarányt (403.440 néző) produkált a 18-49 évesek körében. Ráadásul a TV2 sikersorozatának sikerült a hatalmas érdeklődésre számot tartó futball világbajnokság egyik legjobb mérkőzését, a tizenegyes-párbajjal végződő Uruguay – Ghána mérkőzést is saját sávjában maga mögé utasítania. A TV2 kórházsorozata a teljes lakosság heti toplistáján az első helyet szerezte meg, második helyre kényszerítve legnagyobb riválisát, a Barátok köztöt. A Jóban Rosszban folytatására augusztus közepéig kell várni, az alkotók még több izgalmat ígérnek a következő szezonra.

Folytatta remek szereplését a Tények, mely a 26. héten több győzelmet könyvelt el az RTL Híradónál: hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap sikerült konkurense fölé kerekednie. Részben a hétfői RTL-es műsorfelfüggesztésnek köszönhetően kiváló számokat hoztak az aznap esti TV2-es műsorok, a Jóban Rosszban már hétfőn több nézőt érdekelt, mint az – igaz, nem azonos sávba rendelt – Barátok közt, a Krimihétfő sorozatai pedig a teljes tévés kínálatból bizonyultak a legjobbnak. Kedden azonos eredményt hoztak a 18:30-as konkurens hírműsorok, szerdán a nézők szavazata alapján ismét Doktor House-é volt az este, a nézők kedvenc orvossorozata az RTL Kígyóhal-akció c. filmjét tette tönkre. A TV2 csütörtöki komédiája, a Farkangyal a konkurens Hetedik érzéket még nem érte be, de az este tovább részében már a legtöbb nézőt a TV2-höz szállította. Pénteken a drámai Jóban Rosszban 16-os karikás záró epizódjának győzelme borzolhatta a konkurens csatorna idegeit, és hétvégére is maradtak jócskán nagyágyúk a TV2-es repertoárban.

Szombaton is a TV2-nek jött ki jobban a lépés, mert koraeste Váczi Gergő Magellánja nagyot húzott a Fókusz Pluszra, a vereségből pedig az RTL már nem tudott felállni, a további műsorok ugyanis szinte tizedszázalékra azonos teljesítményt hoztak: a TV2-es Égi lovagok A tűz óceánjával, a TV2-es Tiszta vér pedig az Elemi ösztön 2-vel ért el azonos közönségarányt, nézőszámban mindkét program esetében a TV2 volt a befutó.

A vasárnapi főműsoridő ennél is drámaibban alakult az RTL számára: a Tények Híradó felett aratott győzelme után Vujity Tvrtko Naplója (30,8% SHR) nem hagyott esélyt a konkurens Cobra 11-nek (22,8% SHR), a vasárnapi Moziverzumban Az utolsó vakáció pedig 33,7%-os SHR-rel söpörte el Krokodil Dundee-t (26% SHR).

A 18-49-es korosztályból érkező több mint 588 ezer néző elég volt a heti toplista legfelső fokához, nagy meglepetésre, ezen a listán az m1-es labdarúgó VB-t és a harmadik helyezett Doktor House-t csak jócskán lemaradva, a negyedik helyen követi RTL-es műsor, a héten kétszer is alulmaradt Barátok közt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük