2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A bársonyszéktől a coachingig

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/57941"><img class="image image-_original" src="/files/images/index_47.jpeg" border="0" width="80" height="100" /></a></span>Mi történik az emberrel, ha a politika frontvonalából kikerül? Vannak, akik katasztrófának élik meg. Nemrég a facebook-on azt írta valaki, hogy félresiklott az életem. Válaszoltam rá rögtön: dehogy! Nem egyetlen vágányon közlekedem!

 Mi történik az emberrel, ha a politika frontvonalából kikerül? Vannak, akik katasztrófának élik meg. Nemrég a facebook-on azt írta valaki, hogy félresiklott az életem. Válaszoltam rá rögtön: dehogy! Nem egyetlen vágányon közlekedem!

 Mi történik az emberrel, ha a politika frontvonalából kikerül? Vannak, akik katasztrófának élik meg. Nemrég a facebook-on azt írta valaki, hogy félresiklott az életem. Válaszoltam rá rögtön: dehogy! Nem egyetlen vágányon közlekedem!

Az életem inkább olyan, mint egy fa, amelynek ágai többfelé elágaznak! A világ nagyon gazdag és izgalmas, válogathatok a különböző dolgok között. Különösen akkor, ha valós vagy vélt „bársonyszékekhez" nem szögezem oda magam.

Az elmúlt, számomra csendesebb években tanultam, új tudományterületeket ismertem meg, közöttük a coachingot is. Mi is az a coaching? Nevezhetjük szellemi edzésnek. A személyes támogatás, a személyes fejlesztés új területe. Nekem az orvoslással is rokon, sőt bizonyos módszerei még a gyógyulást is elősegíti. Meggyőződésem, hogy nagy szükség van a személyes támogatásnak erre a formájára a coaching ismert területein – az üzleti életen – túl a magánéletben és az egészségügyben is.

 

Egészségteremtés az új évezredben!

 

Ahhoz, hogy egészségesek maradjuk a manapság nagyon gyorsan változó körülmények között, elsősorban mentálisan kell az egészségre alkalmassá válnunk. Az egészségben maradás alapja Antonovsky kutatásai szerint a koherencia érzés, az élethez való olyan hozzáállás, amely szerint:

– a problémák áttekinthetők és megérthetők (comprehenzibility);

– a problémák kezelhetők (menageability);

– a problémák megértése, kezelése fontos és értelmes feladat, a saját életünkön túlmutató jelentőségű (meaningfulness).

 

         Magyarországon ma különösen fontos az emberek mentális állapotának javítása, például a politikai kommunikáció megváltoztatásával is, hiszen a negatív érzelmek, a harag, a gyűlölet, a félelem, a bizalmatlanság bizonyítottan egészségromboló hatású! Aki erre alapozza politikáját, az súlyosan szennyezi a szellemi környezetet, és ezzel rontja a lakosság egészségi állapotát!

Az emberek mentális egészségének növelése nélkül nem ér semmit a megelőzésre költött sok-sok pénz!

 

 

 

 

A kialakuló új tudományág, a coaching ötvözi a különböző tudományterületeken – pszichológia, tanácsadás, mentorálás, bioenergetika, agykutatás – felhalmozódott tudást. Az utóbbi években különböző iskolák, irányzatok alakultak, ezeknek célja, hogy – nagyon gyakorlati módszerekkel – abban segítse a támogatott személyt, hogy saját életstratégiai megoldásait találja meg. Felismerje, hogy miben akadályozza magát, hol vannak a vélt vagy valós korlátai. Segítséget adjon a vélt korlátok, belső blokádok átlépéséhez, a valós korlátok leküzdéséhez, vagy elfogadásához, az új lehetőségek megtalálásához, egyszóval hozzásegítse az életét, munkáját, boldogulását támogató változáshoz, a rugalmas életvezetéshez.

A coaching forradalmian új módszere a wingwave coaching, amely az érzelmi agyban rögzült feldolgozatlan zavaró érzelmek feloldásával nagyon gyorsan csökkenti a tartós stresszt, a szorongást a különböző félelmeket. Emellett számtalan „neurotikusnak" nevezett testi tünet feloldását is elősegíti.

 A mozdulatlanság, a múltban talán sikeres, de a jelenben már alkalmatlan megoldásokhoz való ragaszkodás biztosan kudarchoz vezet. Az élet maga a változás, a szellemi (és testi) rugalmasság elősegíti a környezet változásaihoz való alkalmazkodást, elősegíti a sikert, az örömöt, és fenntartja, növeli az egészséget is, mind a magán mind a gazdasági életben, a közösségekben, de egy ország életében is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.