2023.szeptember.28. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Bosch Csoport Magyarországon

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/2098"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Bosch_logo.thumbnail.jpg" border="0" alt="BOSCH csoport" title="BOSCH csoport" width="100" height="25" /></a></span> <p><strong>Minden munkanapon 14 új szabadalom. Ez a Bosch Csoport mérlege. A Magyarországon hétezer fõt foglalkoztató cég ez évben is több száz új munkavállalót vár, Budapesten kiemelt szerepet szánnak a fejlesztési tevékenységnek. Kutatás és fejlesztés kategóriában tavaly elnyerték az ?Év beruházója" címet a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól. Elsõként az iparvállalatok között tanszéket is alapítottak.</strong></p><p>

 bosch csoport

Minden munkanapon 14 új szabadalom. Ez a Bosch Csoport mérlege. A Magyarországon hétezer fõt foglalkoztató cég ez évben is több száz új munkavállalót vár, Budapesten kiemelt szerepet szánnak a fejlesztési tevékenységnek. Kutatás és fejlesztés kategóriában tavaly elnyerték az ?Év beruházója" címet a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól. Elsõként az iparvállalatok között tanszéket is alapítottak.

 bosch csoport

Minden munkanapon 14 új szabadalom. Ez a Bosch Csoport mérlege. A Magyarországon hétezer fõt foglalkoztató cég ez évben is több száz új munkavállalót vár, Budapesten kiemelt szerepet szánnak a fejlesztési tevékenységnek. Kutatás és fejlesztés kategóriában tavaly elnyerték az ?Év beruházója" címet a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól. Elsõként az iparvállalatok között tanszéket is alapítottak.

A Bosch Csoport hazai vállalatai – elsõ ízben -központi sajtótájékoztatón mutatkoztak be. Thomas E.Beyer ügyvezetõ, a teljes magyarországi csoport képviselõje foglalta össze a hazai és nemzetközi eredményeket. A Robert Bosch cége már 1898-ban is jelen volt hazánkban, önálló vállalkozásként 1918-ban jegyezték be, majd 1991-ben alakult újjá a magyarországi piacon. Tevékenysége három alappilléren nyugszik, a gépjármûtechnika mellett, az ipari berendezések gyártásával/ automatizálási és csomagolástechnika, épületgépészet/ és fogyasztási cikkek /elektromos kéziszerszámok, biztonsági rendszerek/ elõállításával foglalkozik.  Telephelyeik, Eger, Miskolc, Hatvan, Pécel, Szigetszentmiklós, Kecskemét, behálózzák az egész országot. Ezekbe a székhelyekbe az elkövetkezendõ évben több mint 100 millió Eurót szándékoznak invesztálni.

A német cégek hosszú évtizedes problémája, hogy nálunk nehezen találni megfelelõ szak – és nyelvtudással rendelkezõ munkaerõt. A Bosch cég is egyre növekvõ számban igényel szakmunkaerõt. Egyedül a hatvani gyáregységbe hétszáz jelentkezõt várnak. A hatvani gyár vezetõi optimistán nyilatkoztak arról, hogy behatárolható idõn belül sikerül feltöltetni megfelelõ szakemberekkel az állományt. A cégcsoport a hazai egyetemekkel való együttmûködésben látja a kibontakozás lehetõségét. A miskolci, egri és hatvani üzemei kezdeményezésére megalapították a ?Robert Bosch Mechatronika Tanszéket ".Ez az elsõ olyan egyetemi tanszék, melyet 1945 után egy iparvállalat alapított Magyarországon. A Tanszéket 2007 után az Egyetem mûködteti tovább. Idén a Budapesti Mûszaki Egyetemmel is szoros kapcsolatot építettek ki, a minõségi munkaerõ utánpótlásának biztosítására a cég 65 millió forintot ruház be közös projektekbe. A gépészeti és informatikai hallgatókat ebben az évben 20 millióval támogatják, és további 45 millió forintért kutatási és fejlesztési megbízásokat adnak. A gyakorlatorientált képzés elõsegítése érdekében a Bosch Elektronika Hatvan Kft. a Budapesti Mûszaki Egyetemet egy 14 milliós  képfeldolgozó berendezéssel támogatja. Április hó folyamán a Budapesti Mûszaki és Közgazdaságtudományi Egyetemen egy labort vehettek át, a cég 32.000 eurós beruházásával.

A Bosch Fejlesztési Központja tovább terjeszkedik, különös figyelmet szánva a hazai felsõoktatás további támogatásának. Arra a kérdésre, hogy miért éppen Budapestet választották a fejlesztési központ kialakításához, az ügyvezetõ kiemelte, hogy ? itt az egyetemi oktatás színvonala magas szintû, a végzett mérnökök kreativak. Fontos szempont, hogy a célcsoport hatvani és miskolci gyáraival is együttmûködnek a tervezés és gyártási folyamatokban egyaránt.

A gyáregységek vezetõi is dinamikus növekedésrõl számoltak be.

Tausz Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.