2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Cisco a nagy kiterjedésű és a helyi hálózatokra is kiterjeszti alkalmazásközpontú infrastruktúra megoldásait

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/77730"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image82.jpg" border="0" width="123" height="61" /></a></span>Az informatikai szakemberek számára egyre nagyobb kihívást jelent, hogy kiszolgálják a nagyteljesítményű alkalmazások és a <a href="http://internetofeverything.cisco.com/">„Minden a hálón"</a> (Internet of Everything - IoE) trend hálózati igényeit. A most bemutatott <strong>Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) Enterprise Modul </strong>az alkalmazásközpontú infrastruktúra (Application Centric Infrastructure - ACI) megoldást az adatközpontokon túl a nagy kiterjedésű hálózatokra (Wide Area Network - WAN) és a helyi hozzáférési hálózatokra (Local Access Network - LAN) is kiterjeszti.</p> <p> 

image82Az informatikai szakemberek számára egyre nagyobb kihívást jelent, hogy kiszolgálják a nagyteljesítményű alkalmazások és a „Minden a hálón" (Internet of Everything – IoE) trend hálózati igényeit. A most bemutatott Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) Enterprise Modul az alkalmazásközpontú infrastruktúra (Application Centric Infrastructure – ACI) megoldást az adatközpontokon túl a nagy kiterjedésű hálózatokra (Wide Area Network – WAN) és a helyi hozzáférési hálózatokra (Local Access Network – LAN) is kiterjeszti.

 

image82Az informatikai szakemberek számára egyre nagyobb kihívást jelent, hogy kiszolgálják a nagyteljesítményű alkalmazások és a „Minden a hálón" (Internet of Everything – IoE) trend hálózati igényeit. A most bemutatott Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) Enterprise Modul az alkalmazásközpontú infrastruktúra (Application Centric Infrastructure – ACI) megoldást az adatközpontokon túl a nagy kiterjedésű hálózatokra (Wide Area Network – WAN) és a helyi hozzáférési hálózatokra (Local Access Network – LAN) is kiterjeszti.

 

A Cisco folyamatosan fejleszti, nyitottá és programozhatóvá teszi adatközponti és hálózati portfólióját. Az APIC kiterjesztéssel a Software Defined Networking (SDN) funkciók is elérhetővé válnak, amelyek segítségével a hálózatok jobban alkalmazkodhatnak az alkalmazások és a felhasználók változó igényeihez.

 

Ezzel egyidőben a Cisco bemutatta a hibrid felhők létesítését megkönnyítő Cisco InterCloud szoftvert. Ennek segítségével a vállalatok, intézmények és a felhőszolgáltatók igény szerint – a hálózati és biztonsági beállítások és szabályok megtartása mellett – könnyen és biztonságosan összekapcsolhatják és mozgathatják adataikat és alkalmazásaikat a különböző nyilvános és privát felhőkön keresztül.

 

Cisco APIC

A Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) Enterprise Modulja segítségével a szervezetek teljeskörű áttekintést kaphatnak hálózatukról és a WAN, valamint a LAN hálózatokon futó alkalmazások igényeihez igazodva automatizálhatják hálózati és szabályozási beállításaikat.

A megoldás legfontosabb jellemzői

 

  • A Cisco APIC Enterprise Moduljával az egyes hálózati elemek helyett a teljes hálózat – egységes egészként – áttekinthető. Ez egyszerűbb hálózati struktúrát és gyorsabb alkalmazástelepítést jelent a vezetékes és vezeték nélküli hálózatokon, illetve hatékonyabb hálózatkezelést és hibaelhárítást biztosít.
  • A Cisco APIC időt takarít meg az IT-osztályok számára, mivel az egyes hálózati komponensek automatikusan konfigurálhatóak, és nincs szükség az eszközök egyenkénti, manuális beállítására, a szabályozások pedig automatikusan alkalmazkodnak a hálózati változásokhoz. Ezek beállítása egyébként időigényes és bonyolult feladat lenne.
  • A Cisco APIC az alkalmazásprogramozási felületek (Application Programming Interfaces – API) – például az OpenFlow, a Cisco onePK és a parancssoros felhasználói felület (Command Line Interface (CLI) – támogatásával mind a meglévő, mind az új hálózati infrastruktúrákkal együttműködik. A megoldás az új SDN-képes eszközöket és a régebbi Cisco hálózati eszközöket is támogatja, és ugyanazokat az IT automatizálási lehetőséget nyújtja a meglévő infrastruktúrán, mint a Cisco ACI. Így az új funkciók kihasználásához nincs szükség a hálózati eszközök cseréjére.
  • A Cisco APIC Enterprise Modul három eleme a konszolidált hálózati információs adatbázis, a szabályozási infrastruktúra és az automatizáció. Ezek együttes használata jelentősen megnöveli a hálózat alkalmazkodóképességét, valamint 36 százalékkal csökkenti az üzemeltetésre fordított időt.
  • A hálózatok biztonságának növekedéséhez a Cisco APIC – a Cisco Sourcefire biztonsági megoldásának integrálásával – automatizálja a hálózati szintű fenyegetések felderítését és elhárítását.
  • A Cisco APIC emellett hálózati szintű szolgáltatásminőséget (Quality of Service – QoS) nyújt, és gyorsítja az Intelligens WAN (IWAN) telepítését. A végpontok közötti WAN menedzsment külső beszállítóktól származó megoldásokkal is megvalósítható.

A Cisco APIC Enterpise Modul már 2014 első felében elérhető lesz. A megoldás a meglévő és új Cisco SMARTnet ügyfelek számára nem jelent további költségeket.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.