www.cisco.comwww.cisco.com  

A Cisco bejelentette vételi szándékát a Pure Digital Technologies Inc. cégre, amely többek között a Flip VideoTM márkáról ismert, illetve úttörőnek számít a fogyasztóbarát videomegoldások kifejlesztése terén.

www.cisco.comwww.cisco.com  

A Cisco bejelentette vételi szándékát a Pure Digital Technologies Inc. cégre, amely többek között a Flip VideoTM márkáról ismert, illetve úttörőnek számít a fogyasztóbarát videomegoldások kifejlesztése terén.

„A Pure Digital felvásárlása fontos eleme azon stratégiánknak, hogy jelen legyünk az otthonokban a vizuális hálózatok elterjedésénél." – nyilatkozta Ned Hooper, a Cisco alelnöke. „A Pure Digital Flip Video megoldásának köszönhetően a felhasználók egyszerűen rögzíthetik és oszthatják meg videó-anyagaikat. Ezzel a felvásárlással a Cisco lakossági üzletága újabb videomegoldásokat fejleszthet ki, így az új generációs szórakoztató- és kommunikációs technológiák éllovasává válhat."

A Pure Digital a Flip Video márkanév alatt már több mint kétmillió kamerát értékesített, ami jól mutatja, hogy mekkora igény mutatkozik az egyszerű, hozzáférhető és szórakoztató videózásra. Valamennyi Flip Video termékben gyárilag megtalálható a maga nemében egyedülálló FlipShare szoftver, amellyel a felhasználók egyszerűen rendszerezhetik és szerkeszthetik videofelvételeiket, majd rögtön meg is oszthatják azokat a YouTube, a MySpace és egyéb videomegosztó szolgáltatások oldalain.

„A Flip Video a hétköznapi fogyasztó számára is lehetővé teszi, hogy azonnal rögzítse, szerkessze és megossza videofelvételeit" – mondta Jonathan Kaplan, a Pure Digital elnök-vezérigazgatója. „A Ciscóban olyan partnerre találtunk, amelynek globális jelenléte és szakértelme reményeink szerint lehetővé teszi a Flip Video továbbfejlesztését és minél szélesebb körben való elterjesztését."

Az ügylet lezárultával a Pure Digital alkalmazottait és technológiáját a Cisco Consumer Business Group üzletágába integrálják, ahol többek között a Linksys by Cisco otthoni hálózati, audio- és adattárolási megoldásainak fejlesztése történik.

A Pure Digital felvásárlása újabb példa a Cisco 3 pilléren – fejlesztés, felvásárlás, partnerség -nyugvó innovációs stratégiájára, amelynek célja a meglévő termékkategóriák bővítése és az új piacokon való megjelenés. A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 590 millió dollárnyi részvénnyel fizet a Pure Digital teljes részvénycsomagjáért. Emellett a Cisco maximum 15 millió USD értékben a dolgozók megtartására részvényopciós ösztönzőprogramot is útjára indít. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2009-es üzleti évének negyedik negyedévében kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük