2022.05.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Colliers International belépett a HuGBC-be

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56467"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/index_32.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="80" /></a></span>Új taggal bővült a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, melynek eredményeként a HuGBC tevékenységéből és a Colliers Magyarország Kft. működéséből adódó szinergiákat kiaknázva közösen dolgoznak a környezettudatos építészeti tervezés, kivitelezés és üzemeltetés megismertetésén és megvalósításán.</p> <p><strong>                  </strong>

Új taggal bővült a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, melynek eredményeként a HuGBC tevékenységéből és a Colliers Magyarország Kft. működéséből adódó szinergiákat kiaknázva közösen dolgoznak a környezettudatos építészeti tervezés, kivitelezés és üzemeltetés megismertetésén és megvalósításán.

                 

Új taggal bővült a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, melynek eredményeként a HuGBC tevékenységéből és a Colliers Magyarország Kft. működéséből adódó szinergiákat kiaknázva közösen dolgoznak a környezettudatos építészeti tervezés, kivitelezés és üzemeltetés megismertetésén és megvalósításán.

                               

A környezettudatos építkezés megfelelő szaktudás híján többletköltségekkel és főleg többlet idővel járhat a fejlesztőnek, de a legtöbb esetben már a gondos és értő tervezés is sokat tud segíteni.

„Bízunk benne, hogy ez a trend lassan megváltozik. A Colliers International, mint világszinten elismert ingatlan tanácsadó cég, kapcsolatban van mind a fejlesztőkkel és építészekkel, mind a bérlőkkel, így sokat tud segíteni abban, hogy a felek számára megmutathassa a zöld épületek előnyeit, legyen szó akár pénzügyi, kényelmi vagy környezettudatossági szempontokról. A Colliers International régóta keresi annak a lehetőségét, hogy a különböző piaci szereplőket közelebb hozza egymáshoz, és a HuGBC-ba való csatlakozással ez végre megvalósulhat." – mondta Michael Smithing, a Colliers International zöld fejlesztésekkel és környezettudatossággal foglalkozó regionális igazgatója.

 A Colliers International a Környezettudatos Építési Egyesületek Világtanácsának (WorldGBC) alapító partnere, mely tagszervezetei világhálózataként a legnagyobb nemzetközi szervezetet, amely a környezettudatos építés népszerűsítésével befolyást gyakorol a piacra, a fenntarthatóság irányát kijelölve az építésgazdaságban. A szervezetnek 2009 óta tagja a környezet iránt elkötelezett építészekből, belsőépítészekből, mérnökökből, kutatókból, gazdasági szakemberekből, illetve az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből álló Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete. A társulás a Colliers Magyarország Kft. csatlakozását örömmel fogadta, melynek eredményeként a hazai viszonyoknak megfelelően a jövőben közösen dolgoznak tovább a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén azon, hogy hozzájáruljanak a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.

 A Colliers International tagsági viszonya tovább erősíti a HuGBC-t az általa képviselt célkitűzések megvalósításában – mivel a világ egyik vezető ingatlanügynöksége elkötelezett az épített környezet fenntarthatóságában; 61 országban 512 irodával és 12.500 szakértővel nyújt széleskörű szolgáltatásokat – tanácsadás, közvetítés, bérbeadás, ingatlanbefektetés, ingatlan-értékbecslés, marketing, piackutatás – a kereskedelmi ingatlanok tulajdonosai, bérlői, valamint az ingatlan-befektetők számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.