2022.július.02. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A dollár ismét erősödik, további adatokra várunk

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/87878"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_7.png" border="0" width="225" height="225" /></a></span>A Fed Nyíltpiaci Bizottságának közleménye elég komolyan támogatta a dollárt, mivel egyértelműen kifejezte, hogy a Fed nem kíván változtatni a gazdasággal kapcsolatos pozitív hozzáállásán, és továbbra is úgy véli, hogy az infláció végül a 2 %-os célérték közelébe ér. <p> 

A Fed Nyíltpiaci Bizottságának közleménye elég komolyan támogatta a dollárt, mivel egyértelműen kifejezte, hogy a Fed nem kíván változtatni a gazdasággal kapcsolatos pozitív hozzáállásán, és továbbra is úgy véli, hogy az infláció végül a 2 %-os célérték közelébe ér.

 

A Fed Nyíltpiaci Bizottságának közleménye elég komolyan támogatta a dollárt, mivel egyértelműen kifejezte, hogy a Fed nem kíván változtatni a gazdasággal kapcsolatos pozitív hozzáállásán, és továbbra is úgy véli, hogy az infláció végül a 2 %-os célérték közelébe ér.

 

A Fed új elemmel bővítette az általa figyelt tényezők körét („nemzetközi fejlemények"), amelyek a kamatemelést indokolnák. A piac viszont nem árazta be újra a Fed kamatemelésének időpontját, így továbbra is szeptemberi időpontra fogadnának a legtöbben.

 

Mindez rendkívül érdekessé teszi a márciusi FOMC-ülést, és a piac továbbra is nagy figyelemmel kíséri a publikálásra kerülő amerikai adatokat. A következő jelentős mutató a holnapi amerikai GDP-adat lesz.

 

A Bank of England kormányzója, Mark Carney meglepő nyilatkozatban hívta fel az eurózóna országait a pénzügyi integráció irányába történő elmozdulásra, hangsúlyozva, hogy ez nemcsak Németországot, hanem az eurózóna többi országát is kedvezően érintené.

 

USD: A Fed Nyíltpiaci Bizottságának tegnap esti közleménye támogatta ugyan a dollárt, hatása azonban nem volt annyira komoly, éppen ezért a dollár még érzékenyebbé válhat a publikálandó adatokra. A közelgő GDP adat is fontos, de a jövő heti szokásos hó eleji jelentések sokkal érdekesebbek lehetnek.

 

EUR: Összességében erősnek tűnik, az EURCHF devizapárban a Svájci Nemzeti Bank által okozott sokk után némi visszarendeződést tapasztalunk. A mai német és a holnapi európai inflációs adatok már nem nyomnak túl sokat a latban, most, hogy az EKB már bejelentette mennyiségi könnyítési programját.

 

JPY: A jen az ázsiai részvénypiacokhoz hasonlóan továbbra is erős. A kockázatkedvelőket nem lelkesítette a Fed Nyíltpiaci Bizottságának tegnapi nyilatkozata. Ne feledjük, hogy ma este hatalmas adatmennyiséget publikálnak Japánban.

 

GBP: A piac jelenleg nem igazán figyel a fontra.

 

CHF: Gyengül, a piac teszteli a január 15-i sokk utáni visszarendeződés szintjeit.

 

John J. Hardy

John Hardy az austini University of Texas-on végzett kitűnő eredménnyel, 2002 óta lát el a Saxo Banknál különböző feladatokat. Jelenleg devizapiaci stratégiai igazgatóként dolgozik a Saxo Bank koppenhágai központjában. John naponta publikál elemzéseket, amelyeket a Saxo Bank ügyfelei, továbbá újságírók és kereskedők kapnak meg. Gyakori vendége és szakértője többek között a CNBC, a CNBC Arabia és a Bloomberg üzleti TV-programjainak. Az állandó rovatai és média-megjelenései mellett John rendszeres és ad-hoc kommentárokat ír a fő devizákkal, a központi bankok politikájával, makrogazdasági folyamatokkal és más fejleményekkel kapcsolatban. John Hardy szívesen ad szakértői véleményt a devizapiac és más fő eszközosztályok piacainak alakulásával kapcsolatban, makrogazdasági perspektívából megközelítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.