A Kingston Technology Company Inc., a világ legnagyobb független memóriagyártó vállalata által készített tanulmány szerint a mobiltelefon-használók 43%-a 12-18 havonta lecseréli készülékét, további 12%-uk pedig, saját bevallása alapján, már 6 hónap után új készülékre vált.

 

 

A Kingston Technology Company Inc., a világ legnagyobb független memóriagyártó vállalata által készített tanulmány szerint a mobiltelefon-használók 43%-a 12-18 havonta lecseréli készülékét, további 12%-uk pedig, saját bevallása alapján, már 6 hónap után új készülékre vált.

 

Ez nem meglepő, hiszen a mobiltelefon-tulajdonosok többsége gyakrabban használja készülékét nagyobb méretű memóriát igénylő alkalmazásokra – fényképezésre, játékra vagy zenehallgatásra – mint beszélgetésre vagy üzenetküldésre. Ennek ellenére a felhasználóknak csak 10 százaléka él a memóriabővítés lehetőségével.

A Kingston Technology kutatása a következő megállapításokat tárta fel:

  • – A megkérdezettek 67,2%-a használ mobiltelefont fényképek készítésére.
  • – A kutatásban résztvevők 33,9%-a használ mobiltelefont zene tárolására és hallgatására.
  • – A felhasználók 41,9%-a kényszerült már fénykép, zene vagy egyéb médiafájlok törlésére.
  • – A mobiltelefon-használók 61,4%-a nem készít biztonsági mentést az adatokról.

A fent említett tények és adatok is alátámasztják az ún. „megújítási kényszer" terjedését, amelynek megfelelően mindig nagyobb és nagyobb memóriakapacitású készülékekre van szükség. „A tárhely-problémák megoldására a mobiltelefonok memóriabővítése lenne a legmegfelelőbb és legbiztosabb megoldás, viszont a Kingston Technology tanulmánya szerint a mobiltelefonok használóinak csupán 10 százaléka végez bővítést memóriakapacitásának fenntartásához. Ráadásul a Gartner elemzővállalat becslése szerint jelenleg a mobiltelefonok 60%-a rendelkezik flash-kártyaolvasóval" – nyilatkozta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

Néhány érv a megfelelő kapacitású flash-alapú memória használata mellett:

1. Minőségi fotózás

A fényképezőgépes mobiltelefonok nélkülözhetetlen készülékké váltak. A folyamat a gyenge, 0,3 MP felbontású fényképezőgépekkel kezdődött, mára azonban a kamerás mobiltelefonok elérték a 12 MP-t, amely nagy felbontást és nagyméretű fájlokat jelent. E funkciót csak úgy tudjuk megfelelően kihasználni, ha növeljük a memóriakapacitást. Ekkor és csak ekkor képes a telefon tökéletes felbontási minőséget és nagy tárolási kapacitást biztosítani.

2. A teljesítmény hatalma

A modern mobiltelefonok képesek Word dokumentumok feldolgozására, videók szerkesztésére és bonyolult grafikájú játékok megjelenítésére, viszont az ilyen alkalmazások a készülékek teljesítményét jelentősen csökkentik. Flash-alapú memória csatlakoztatásával nem egyszerűen csak több hely jut a fontos médiafájlok tárolására, hanem a teljesítmény is jelentősen javul. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a médiafájlok bővítőkártyára másolásakor szabadon marad a mobiltelefon belső memóriája az alkalmazások futtatásához, így a készülék hatékonyabbá és gyorsabbá válik.

3. Tökéletes a biztonsági mentésre

A mobiltelefon akár alternatív tárolóeszköz is lehet! Ahelyett, hogy nehéz laptopon hordoznánk és szerkesztenénk a szükséges fájlokat, mobiltelefonon is elérhetjük azokat. Ezen kívül, ha számítógépünk tönkremegy, mobil eszközünkön is hozzáférhetünk adatainkhoz.

4. Médiamogul

Az elektronikus médiumok már kulcsfontosságú platformnak tekintik a mobiltelefonokat, mivel az adatkapcsolat lehetőséget biztosít a készülékre történő közvetlen letöltésre. Viszont a mobiltelefonok csak bizonyos számú zene és film befogadására alkalmasak, ez pedig korlátozza a „mobil médiabirodalom" méretét. Ez esetben is a megbízható memóriakártya-bővítés a megoldás, amely további helyet biztosít a multimédia anyagok tárolásához.

5. Induljon a játék

A mobil játékok hosszú utat jártak be a „kígyó" 1997-es bemutatása óta. A grafika ma már megközelíti a konzolokon játszható játékok minőségét, amely lenyűgöző, de egyben azt is jelenti, hogy rengeteg memóriára van szükség.

www.kingston.com/europe http://www.rememberkingston.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük