2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Google bemutatja a Dokumentumok & Táblázatokat, a Docs & Spreadsheets magyar kiadását

3 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/3116"><img class="image thumbnail" src="/files/images/docsslogo.thumbnail.gif" border="0" alt="Google docs" title="Google docs" width="100" height="43" /></a></span>A Google tegnapelõtt -2007-06-27 - jelentette be, hogy az eddig Docs & Spreadsheets néven ismert szolgáltatása már magyar nyelven is elérhetõ. A Dokumentumok & Táblázatok segítségével a magyar felhasználók is létrehozhatják, rendszerezhetik, megoszthatják és tárolhatják dokumentumaikat az interneten.  </p><p>

 

google docsA Google tegnapelõtt -2007-06-27 – jelentette be, hogy az eddig Docs & Spreadsheets néven ismert szolgáltatása már magyar nyelven is elérhetõ. A Dokumentumok & Táblázatok segítségével a magyar felhasználók is létrehozhatják, rendszerezhetik, megoszthatják és tárolhatják dokumentumaikat az interneten. 

 

google docsA Google tegnapelõtt -2007-06-27 – jelentette be, hogy az eddig Docs & Spreadsheets néven ismert szolgáltatása már magyar nyelven is elérhetõ. A Dokumentumok & Táblázatok segítségével a magyar felhasználók is létrehozhatják, rendszerezhetik, megoszthatják és tárolhatják dokumentumaikat az interneten. 

Az ingyenes web-alapú szolgáltatás lehetõvé teszi, hogy egyszerre akár 50-en dolgozzanak ugyanazon a dokumentumon, ugyanabban az idõben. A Google-regisztrációval és internetes kapcsolattal rendelkezõ felhasználók:

  • Létrehozhatnak dokumentumokat és táblázatokat, amelyekhez bármilyen internet-eléréssel rendelkezõ helyrõl hozzáférhetnek
  • Ezeket megoszthatják másokkal, miközben meghatározhatják, hogy kik jogosultak szerkeszteni és kik megtekinteni a kérdéses fájlokat
  • Feltölthetik és átalakíthatják már meglévõ dokumentumaikat, illetve számos más formátumban is elmenthetik azokat
  • Közösen dolgozhatnak másokkal az interneten ugyanabban az idõben
  • Közzétehetik írásaikat vagy más mûveiket blogokon vagy más internetes oldalakon

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselõje ezzel kapcsolatban elmondta:  "Az internet-alapú szolgáltatások nagyobb szabadságot adnak a felhasználóknak, mivel így adataik bárhol és bármikor elérhetõvé válnak. Ezen túl egyszerûbbé teszik a másokkal való közös munkát, mivel nem szükséges email-ben oda-vissza küldözgetni a fájlokat, azt kockáztatva, hogy a csoport valamely tagja nem a legutolsó verzióba javít bele.  Itt minden egyszerûen és egyszerre történik – így a munka hatékonysága is nagyobb lesz, különösen csoportos feladatok esetén. Nagyon örülök neki, hogy ez a hasznos szolgáltatás mától magyarul is elérhetõ".

a magyar felhasználói felületA magyar felhasználói felületTöbb olyan szoftver található ezen a területen, amely széles felhasználói igényeket próbál kielégíteni. A Google Dokumentumok & Táblázatokat úgy tervezték, hogy ne csak pótolja ezeket a programokat, hanem új, a felhasználók számára hasznos szolgáltatásokat is vezessen be. Ennek köszönhetõen az együttmûködést és a dokumentum-menedzsmentet leegyszerûsítõ funkciók mindenki számára elérhetõk akár otthon, akár az irodában, akár valahol útközben van.

A jelenleg béta verziójú Google Dokumentumok & Táblázatok ingyenesen érhetõ el mindenki számára. Ha többet szeretne megtudni róla, látogasson el a http://docs.google.com/ honlapra, ahol a ?Settings" menüpontban tudja kiválasztani az alapértelmezett angol helyett a magyar nyelvet. Ha a gép beállítása magyar és az operációs rendszer is, és a google.hu magyar felületét használjuk, akkor automatikusan beáll magyarra a nyelv, ha bejelentkezünk a google-gmail felhasználónevünkkel/jelszónkkal.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.