2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A jövőben ERP vásárlás esetén a változáskövetés lesz a legfontosabb döntési szempont

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56576"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/unit4-tec-infographic-pt4.thumbnail.jpg" border="0" width="60" height="100" /></a></span>Egy kutatás eredményei szerint a vállalatok olyan vállalati szoftvereket fognak előnyben részesíteni, amelyek az üzleti változásokat könnyebben, költséghatékonyabban támogatják és kevesebb működési zavart okoznak.

Egy kutatás eredményei szerint a vállalatok olyan vállalati szoftvereket fognak előnyben részesíteni, amelyek az üzleti változásokat könnyebben, költséghatékonyabban támogatják és kevesebb működési zavart okoznak.

Egy kutatás eredményei szerint a vállalatok olyan vállalati szoftvereket fognak előnyben részesíteni, amelyek az üzleti változásokat könnyebben, költséghatékonyabban támogatják és kevesebb működési zavart okoznak.

A UNIT4, a Folyamatos Változásban Lévő Vállalatok (Businesses Living IN Change – BLINCTM) piacvezető szoftverszállítója ismertette a Technology Evaluation Centers (TEC) által végzett friss, nemzetközi kutatási projekt további eredményeit. A felmérés során többféle iparág 307 vállalatvezetőjének véleményét vizsgálták meg ERP és egyéb vállalati rendszereik változáskövető képességeivel kapcsolatban.

A következő 5 évben az üzleti változások mértéke a megkérdezett vállalatvezetők véleménye szerint jelentős lesz. Több mint egyharmaduk (35%) tervezi, hogy felvásárlást/cégeladást hajt végre, 39%-uk fogja megváltoztatni eddigi üzleti modelljét, 57%-uk új üzletágat szeretne elindítani, 18%-uk szerint vállalat-egyesülés alanyai lesznek, 34%-uk átszervezés/átalakítás előtt áll és 45%-uk egyéb jelentős változásra számít. Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran kerül számításba az ERP rendszer áttervezésének vagy kiigazításának pénzügyi hatása fontos üzleti lehetőség felmerülése esetén, a válaszadók 62%-a úgy válaszolt, hogy mindig/az esetek döntő többségében. A vállalatvezetők 81%-a "nagyon fontos" szempontnak véli egy ERP rendszer kiválasztásakor a változásokhoz történő gyors és költséghatékony alkalmazkodást.

"A vállalatok, mérettől függetlenül eddig még soha nem látott szintű változásokon esnek át, így számukra – tanulva a korábbi problémákból – nagyobb jelentőséggel bír a jövőbeli változásokra történő felkészülés, mint valaha" – mondta P. J Jakovljevic, a TEC vezető elemzője. "Az ERP rendszerek az ilyen szintű változáskövetési képessége az egyik legfontosabb szemponttá nőtte ki magát egy rendszer kiválasztásakor. Egy olyan szemponttá, amit a szoftverszállítók nem hagyhatnak figyelmen kívül."

"Ügyfeleink mindig is igényt tartottak a változáskövetés egyszerű végrehajtására a UNIT4 termékekkel kapcsolatban, és mi ezt szem előtt is tartottuk rendszerink tervezésekor" – mondta Ton Dobbe, a UNIT4 termékmenedzsmentért felelős alelnöke. "Ebben a kutatásban a vezető döntéshozók fele úgy vélte, hogy az SAP, Oracle vagy Microsoft rendszerükben végrehajtott kiigazítások nagyon gyakran, vagy legalább az esetek felében akadályozták költségcsökkentési és/vagy növekedési törekvéseiket. A UNIT4 termékek architektúrája egyedülálló értéket képvisel és páratlan az ERP piacon. Lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy változások esetén gyorsan és költséghatékonyan újra működőképesek legyenek, külső IT szakértők igénybevétele nélkül. Monopol helyzetük ellenére a mai 'nagy ERP' rendszerek nem biztosítják azt az architekturális agilitást, ami következetes módon támogatja az üzletvitelt napjaink üzleti környezetében."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.