2022.05.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SmartCity – Az integrált városirányítás révén a városok hatékonyabbá, fenntarthatóbbá és élhetőbbé válhatnak

6 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56578"><img class="image image-preview" src="/files/images/SC-icon5.gif" border="0" width="238" height="179" /></a></span>A Schneider Electric és az általa nemrégiben felvásárolt Telvent, a fenntarthatóság megvalósítását elősegítő, valós idejű informatikai megoldások és információk vezető szolgáltatója, bejelentették közös SmartCity ajánlatukat, amelynek segítségével kielégíthetők a világ városai által támasztott igények. A közös ajánlat révén a városok egy integrált megoldáscsomaghoz juthatnak, amellyel növelhető a városi infrastruktúra hatékonysága és fenntarthatósága, így élhetőbb városok alakíthatók ki.</p> <p> 

A Schneider Electric és az általa nemrégiben felvásárolt Telvent, a fenntarthatóság megvalósítását elősegítő, valós idejű informatikai megoldások és információk vezető szolgáltatója, bejelentették közös SmartCity ajánlatukat, amelynek segítségével kielégíthetők a világ városai által támasztott igények. A közös ajánlat révén a városok egy integrált megoldáscsomaghoz juthatnak, amellyel növelhető a városi infrastruktúra hatékonysága és fenntarthatósága, így élhetőbb városok alakíthatók ki.

 

A Schneider Electric és az általa nemrégiben felvásárolt Telvent, a fenntarthatóság megvalósítását elősegítő, valós idejű informatikai megoldások és információk vezető szolgáltatója, bejelentették közös SmartCity ajánlatukat, amelynek segítségével kielégíthetők a világ városai által támasztott igények. A közös ajánlat révén a városok egy integrált megoldáscsomaghoz juthatnak, amellyel növelhető a városi infrastruktúra hatékonysága és fenntarthatósága, így élhetőbb városok alakíthatók ki.

 

Jellegüktől és méretüktől függetlenül a városokra világszerte nyomás nehezedik a tekintetben, hogy fejlesszék infrastruktúrájukat, növeljék területüket a mind nagyobb népesség szükségleteit kielégítendő, és egyúttal fokozzák vonzerejüket és versenyképességüket a világpiacon. A Schneider Electric és a Telvent tapasztalatuknak köszönhetően képesek innovatív, szakértői megoldásokat nyújtani, és a legjobb, elsősorban helyi partnerekkel együttműködni a városok azonnali, illetve hosszú távú igényeinek kielégítése érdekében. A korszerű hardvereket, szoftvereket és szolgáltatásokat ötvöző SmartCity ajánlat nagyobb infrastrukturális hatékonyságot és fenntarthatóságot, valamint jobb városi szolgáltatásokat biztosít.

 

Az egyre növekvő igényekkel lépést tartó infrastruktúra kiépítéséhez, karbantartásához és fejlesztéséhez kapcsolódó költségek jelentik manapság a városok számára a legnagyobb kihívást. A városiasodás mértéke világszerte gyorsan növekszik, a becslések szerint 2050-re a mai 50%-kal szemben a világ népességének 70%-a fog városokban élni. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzatoknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyekkel javíthatják a városi rendszerek hatékonyságát és fenntarthatóságát, emellett megfizethetők, egyszerűen rendszerbe állíthatók, illetve felügyelhetők és képesek minden igény kielégítésére.

 

„A Schneider Electric és a Telvent egyesített szakértelme lehetővé teszi számunkra egyedi, a városok sajátos igényeihez igazított megoldások biztosítását. A hatékonyság megteremtését célzó, integrált SmartCity ajánlat, amely az összes érintett fél és partner együttműködésén alapuló modell keretében érhető el, átírja a nagy kihívást támasztó infrastrukturális igényekkel szembesülő régi és új városok működésének játékszabályait" – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója. 

„A SmartCity a Schneider Electric és a Telvent közös megoldása, amely azt a páratlan szakértelmet egyesíti magában, amellyel a világ bármely városában fejleszthető az infrastruktúra, legyen szó a fejlett országok metropoliszairól vagy a fejlődő országok robbanásszerűen növekvő városairól. Ügyfeleink számára biztosított eredmény a város minden szintjén jelentkező nagyobb hatékonyság és a lakosok jobb életminősége, ami élhetőbb és fenntarthatóbb városokat teremt" – nyilatkozta Ignacio Gonzalez, a Telvent elnök-vezérigazgatója.

 

SmartCity

A Schneider Electric és a Telvent bevált megoldásait ötvöző SmartCity révén felügyelhetők a kulcsfontosságú infrastrukturális elemek:

 

Intelligens hálózat

A kevésbé hatékonyan működő, helyi elektromos hálózatok miatt akár 15%-os energiaveszteség is keletkezhet az átvitel során. Intelligens hálózati megoldásaink segítséget nyújtanak a városok számára az elektromos áram iránti egyre növekvő igény kezeléséhez és a megújuló energiaforrások integrálásához, emellett jobb szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek a nagyobb hálózati hatékonyságnak, illetve a kisebb energiafogyasztásnak és károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően.

 

Intelligens közlekedés

A városi sofőrök évente több milliárd liter üzemanyagot pazarolnak el a forgalmi dugókban vesztegelve. Intelligens közlekedési ajánlatunk a jobb információáramlás és együttműködés biztosítása, valamint az elektromos járművek integrálása révén nagyobb mobilitást kínál a lakosok számára. A megoldásokkal jobban felügyelhetők a vegyes közlekedési hálózatok, és csökkenhető a szolgáltatás-kimaradások száma. A közlekedési eszközök egyszerűbb használatának biztosításával a városokban kevesebb lesz a forgalmi dugó, megnő a tömegközlekedési eszközök használata, és csökken a károsanyag-kibocsátás.

 

Intelligens vízkezelés

Akár 35%-os vízveszteség jelentkezhet a szivárgások és a rossz hatékonyságú elosztóhálózatok miatt, miközben világszerte több mint 1 milliárd ember állandó vízellátása nem megoldott. Intelligens vízkezelési megoldásainkkal olyan eszközöket adunk a városok kezébe, amelyekkel hatékonyabban felügyelhetik vízmű-hálózataikat, és ellenállóbbá tehetik azokat a különböző veszélyekkel szemben. A kisebb vízveszteség, a kevesebb üzemszünet és az ügyfeleknek nyújtott jobb szolgáltatások mind a város előnyére válnak.

 

Intelligens közszolgáltatások

Intelligens közszolgáltatási megoldásokkal hatékonyan kezelhető a városi szolgáltatások (például a közbiztonság, közvilágítás, egészségügy és kormányzati adminisztráció) iránt egyre növekvő igény. Segítségükkel a városokban javul a hivatalok közötti információ-megosztás, kevesebb kimaradás jelentkezik a közszolgáltatásokban, és jobban felügyelhetők a városi rendszerek. A jobb közszolgáltatásoknak köszönhetően javul a lakosok életminősége, megnövelve a város vonzerejét a munkaadók és tehetségek odacsábítása tekintetében.

 

Intelligens épületek és otthonok

Európában közel 300 milliárd euró értékű energia vész el évente a rosszul megtervezett épületek miatt. Az intelligens épületek és otthonok kialakítására szolgáló eszközeink (például az energiahasználat és a környezet megfigyelését, és ennek eredményét megjelenítő megoldások) lehetővé teszik az irodaépületek, adatközpontok, ipari létesítmények, kórházak, egyetemek és lakóépületek erőforrás-felhasználásának optimalizálását. Így csökken az energiafogyasztás, illetve a károsanyag-kibocsátás, és megnő a lakosok elkötelezettsége a takarékosság iránt. Az épületek és az elektromos hálózat összekötésével megoldásaink intelligens hálózatot teremtenek. 

 

A SmartCity – http://www.telvent.com/smartcities/

 

A globálisan jelenlévő Telvent informatikai megoldásokat és üzleti információkat szolgáltató vállalat. A Telvent bolygónk fenntarthatósága szempontjából kulcsfontosságú piacokat lát el, mint például az energia-, a szállítási, a mezőgazdasági és a környezetvédelmi szektor.

www.telvent.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.