2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A kelet-európai terjeszkedés kezdete: a Hödlmayr magyar leányvállalata 20 éves jubileumát ünnepli

4 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43856"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Luftbild%20Standort.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A Hödlmayr Hungaria Logistics 2010. október 1-jén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Az egyik potenciális vegyesvállalattal folytatott tárgyalások meghiúsulása vezetett 1990-ben a Hödlmayr 100%-os leányvállalatának újonnan történő megalapításához. A kelet-európai úttörő szerep sikeresnek bizonyult: a Hödlmayr győri logisztikai központja fontos kapcsot jelent a Kelet- és Nyugat-Európa közötti járműlogisztikában. </p><p>

 

luftbild%20standort.thumbnailA Hödlmayr Hungaria Logistics 2010. október 1-jén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Az egyik potenciális vegyesvállalattal folytatott tárgyalások meghiúsulása vezetett 1990-ben a Hödlmayr 100%-os leányvállalatának újonnan történő megalapításához. A kelet-európai úttörő szerep sikeresnek bizonyult: a Hödlmayr győri logisztikai központja fontos kapcsot jelent a Kelet- és Nyugat-Európa közötti járműlogisztikában.

 

luftbild%20standort.thumbnailA Hödlmayr Hungaria Logistics 2010. október 1-jén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Az egyik potenciális vegyesvállalattal folytatott tárgyalások meghiúsulása vezetett 1990-ben a Hödlmayr 100%-os leányvállalatának újonnan történő megalapításához. A kelet-európai úttörő szerep sikeresnek bizonyult: a Hödlmayr győri logisztikai központja fontos kapcsot jelent a Kelet- és Nyugat-Európa közötti járműlogisztikában.

A Hödlmayr International AG (HIAG) 20 éve alapította meg Magyarországon a 100%-os tulajdonában lévő leányvállalatot, a Hödlmayr Hungaria Logistics céget. A schwertbergi családi vállalkozás ezzel az egyik első osztrák cégként vállalkozott a kelet-európai nyitásra – közvetlenül a kommunizmus széthullása után. A fáradozások és a kockázat – a saját leányvállalat felépítése gyakorlatilag zöldmezős beruházásként – megtérültek. A győri logisztikai központ fontos kapocs a Kelet- és Nyugat-Európa közötti járműlogisztikában. A Hödlmayr Ungarn ezen kívül a legmagasabb minőséget is nyújtja a kompetitív környezetben.

– Ezzel a magyar telephely a konszern egyik példamutató üzemévé vált -, mondja Johannes Hödlmayr, a Hödlmayr International AG igazgatótanácsának szóvivője.

Siker a meghiúsult tárgyalások után

A Hödlmayr már a kommunista időkben is szállított autókat Magyarországra, így ismerte a piaci struktúrát.

– A magyarországi piacnyitás után az volt a célunk, hogy a megfelelő nagyságot gyorsan elérjük, hogy vonzó partnerré válhassunk az importőrök számára – mondta Johannes Hödlmayr.

A cég tárgyalásokat kezdett a jó hírnévnek örvendő Hungarocamionnal, a legnagyobb magyar speditőr-vállalatok egyikével. A tárgyalások azonban – mindenekelőtt a bizalom hiánya miatt – kudarcot vallottak. A Hödlmayr ezért a közvetlen beruházás rögösebb útja mellett döntött, és 1990-ben megalapította a magyar leányvállalatot, a Hödi Sped Kft-t, amelynek székhelye Gyálon, Budapesttől keletre volt. A telephelynek a nagy budapesti forgalom miatti hátránya hamar megmutatkozott, ez szűk keresztmetszetet okozott a szállítási útvonalakban.

– Ezért 1994-ben úgy döntöttünk, hogy elhagyjuk Gyált, és a telephelyet Győrbe helyezzük át, ahol most is vagyunk – mondta Johannes Hödlmayr. A magyarországi telephely cégformája ekkor már Hödlmayr Hungaria Logistics Kft. volt.

Minőséggel a Kelet- és Nyugat-Európa közötti legfontosabb elosztóközponttá válni

Az alapítás után a Hödlmayr Hungaria Logistics gyorsan átvette a vezetést a járműlogisztikai piacon. Rendkívül rövid idő alatt kiépítettek egy teljes értékű PDS centert, amelyet a legmodernebb technikával szereltek fel. A Hödlmayr Ungarn 71 saját speciális tehergépkocsival évente kereken 150 000 járművet szállít. Ügyfelei közé tartozik az Opel Southeast Europe, a Fiat, a Nissan, a Suzuki, a Peugeot és sok más cég. Ügyfeleinek ezen kívül 375 000 m2-en lehetőséget nyújtanak 16 600 jármű tárolására is. A győri telephely ezen kívül jelenleg a Kelet- és Nyugat-Európa közötti közlekedés legfontosabb elosztóközpontja.

– A kiválóan képzett munkatársak, a jó fekvés Európa szívében és szolgáltatásaink minősége segítségével érjük el a sikereinket -, véli Iván György, a Hödlmayr Hungaria Logistics ügyvezetője. A vállalkozás 1996-ban kapta meg az ISO 9001 minőségtanúsítványt. Ez egy további lépés volt Németország és Belgium felé, a Hödlmayr nemzetközivé tétele útján – a HIAG jelenleg Európa 13 országában képviselteti magát leányvállalatai révén.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.