2023.december.08. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

?A kémiai biztonság és fenntartható fejlõdés”

2 perc olvasás
<p> <span class="inline left"><a href="/node/1859"><img class="image thumbnail" src="/files/images/biztonsági%20intézet.thumbnail.jpg" border="0" alt="Országos Kémiai Biztonsági Intézet" title="Országos Kémiai Biztonsági Intézet" width="86" height="100" /></a></span>Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet idén 14. alkalommal, május 23.-án rendezte meg XIV.  Primer Prevenciós Fórumát.  A konferencia címe ?A kémiai biztonság és fenntartható fejlõdés" volt</p><p>

 országos kémiai biztonsági intézetAz Országos Kémiai Biztonsági Intézet idén 14. alkalommal, május 23.-án rendezte meg XIV.  Primer Prevenciós Fórumát.  A konferencia címe ?A kémiai biztonság és fenntartható fejlõdés" volt

 országos kémiai biztonsági intézetAz Országos Kémiai Biztonsági Intézet idén 14. alkalommal, május 23.-án rendezte meg XIV.  Primer Prevenciós Fórumát.  A konferencia címe ?A kémiai biztonság és fenntartható fejlõdés" volt

A Primer Prevenciós Fórumok (PPF) legfõbb feladata az információk átadása, ismertetése, figyelemfelkeltés, minden évben más megközelítésben, kiemelten rámutatva a megelõzés fontosságára.

Az elõadásokon elhangzottak különbözõ felmérések számadatai, melyek rámutathatnak arra, hogy valóban rossz irányban haladunk. Romboljuk, pusztítjuk környezetünket. Kiaknázzuk természetes lehetõségeiket, s helyébe mesterségeset próbálunk beépíteni. .

Prof. Dr. Meskó Attila elõadásában elmondta, hogy a Föld népességének harmada vízhiánnyal küzd. Az összes energiára vonatkozólag fontos lenne, hogy szükségleteinket, és ne igényeinket elégítsük ki.

Növekszik a CO2 kibocsájtás, s azon gázok mennyisége, melyek hozzájárulnak az üvegházhatáshoz. Dr. Galácz András, az ELTE Õslénytani Tanszék egyetemi tanára felhívta a figyelmet, nem csak a CO2,  hanem a metángáz károsító hatására is.

Szó esett még klímaváltozásról, s az átlaghõmérséklet növekedésérõl is.

Prof. Dr Tompa Anna mentális-és viselkedészavarokról beszélt, s ezek összefüggésérõl a drogokkal, nehézfémekkel, vegyszerekkel, de a szegénységgel is. Egy felmérés eredménye alapján kiderült az is, hogy a jövõre vonatkozólag a magyarok bizony igen pesszimisták.

Szó volt még genetikáról, fajok fenntartásának fontosságáról, gyermekjátékokról, és számos más egészségünket, környezetünket károsító témáról, mindezeket persze kitûnõ szakemberek elõadásaiban hallhatták a résztvevõk.

Felmerültek olyan megoldások, melyek megállíthatnák a folyamatot, javíthatnának környezetünkön, s ezáltal egészségünkön. Ezekhez azonban nem elég kidolgozni, ismertetni a terveket, rendkívül fontos hozzá az akarat is. Ez az akarat nem csak a szervezetek, fórumok, minisztériumok, kutatók akaratai kell legyenek, hanem az Önöké, enyém is. Gyermekeinkért, magunkért,  Földünkért.

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.