2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A MÁV cáfolja a MagyarVasíti Hivatalnak a Sszõnynél történt MÁV balesettel kapcsolatos vizsgálati megállapításait

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/381"><img class="image thumbnail" src="/files/images/MÁV.thumbnail.jpg" border="0" alt="MÁV" title="MÁV" width="100" height="100" /></a></span>  <p align="left"><strong>A MÁV ZRt. cáfolja azokat a megállapításokat, amelyeket a Magyar Vasúti Hivatal elnöke hétfõi sajtótájékoztatóján jelentett ki a szõnyi vonatbaleset kapcsán.</strong></p>

máv 

A MÁV ZRt. cáfolja azokat a megállapításokat, amelyeket a Magyar Vasúti Hivatal elnöke hétfõi sajtótájékoztatóján jelentett ki a szõnyi vonatbaleset kapcsán.

máv 

A MÁV ZRt. cáfolja azokat a megállapításokat, amelyeket a Magyar Vasúti Hivatal elnöke hétfõi sajtótájékoztatóján jelentett ki a szõnyi vonatbaleset kapcsán.

A MÁV ZRt. a vonatkozó rendelkezések figyelembevételével, a február hónapban történt szõnyi baleset vizsgálatát márciusban befejezte és errõl a közvéleményt tájékoztatta. Az esemény bekövetkezésének oka a személyszállító vonat mozdonyára szerelt biztonsági berendezés szabálytalan kezelése volt, amely lehetõséget adott arra, hogy a vonat az engedélyezett sebességet jelentõsen túllépje.

A MÁV vonalain a személy- és tehervonatok kétféle módon közlekednek. Az éves menetrend szerint közlekednek azok a vonatok, amelyek napi rendszerességgel szállítják az utasokat, illetve áruforgalmat bonyolítanak le. Az operatív menetrend azokra a vonatokra vonatkozik, amelyek esetileg közlekednek (mentesítõ-, különvonatok, fuvaroztatói igény szerinti tehervonatok). Mindkét menetrend egyeztetésre és jóváhagyásra kerül a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft.-vel.

2007. február 6-án bekövetkezett szõnyi baleset idején a személyszállító vonat késéssel, a tehervonat pedig úgynevezett operatív vonatként közlekedett, melynek megrendelése február 6-án az elõírásoknak megfelelõen megtörtént. A forgalmi szakszolgálattól a vonat a 45224-es vonatszámot kapta, a vonatszám kiutalásának elõfeltétele az elfogadott megrendelés. Az eljárás megfelelt az érvényben lévõ rendelkezéseknek, vasúti forgalmi utasításoknak – mindezek a balesettel nem hozhatók összefüggésbe.

A fentieket figyelembe véve a vasúttársaság vezetése értetlenül áll a Magyar Vasúti Hivatal piacfelügyeleti eljárása kapcsán, a hivatal vezetõje által tett kijelentések elõtt. Kategorikusan visszautasítjuk a mai sajtótájékoztatón elhangzottakat, melyek azt a hamis látszatot keltik, hogy a vonatok a magyar vasúti hálózaton nem szabályosan közlekednek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.