2024.február.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Indul Magyarország legmodernebb, teljes egészében digitális híradó mûsora

4 perc olvasás
  <p> <span class="inline left"><a href="/node/1571"><img class="image thumbnail" src="/files/images/vezerlo.thumbnail.jpg" border="0" alt="Alföld TV digitális híradó studió vezérlõ" title="Alföld TV digitális híradó studió vezérlõ" width="100" height="76" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Alföld TV digitális híradó studió vezérlõ</strong></span></span>Magyarország talán legjobb képminõségû és hangátvitelû híradómûsorát Debrecenben és környékén élvezheti hamarosan az Alföld TV mintegy 200 ezer nézõje. A közeli napokban indul ugyanis útjára Magyarország elsõ teljesen digitalizált kábeltelevíziójának új napi aktuális mûsora - jelentette be Tóthné Budaházi Judit, az Alföld Televízió ügyvezetõ igazgatója.</p><p> 

 

 alföld tv digitális híradó studió vezérlõAlföld TV digitális híradó studió vezérlõMagyarország talán legjobb képminõségû és hangátvitelû híradómûsorát Debrecenben és környékén élvezheti hamarosan az Alföld TV mintegy 200 ezer nézõje. A közeli napokban indul ugyanis útjára Magyarország elsõ teljesen digitalizált kábeltelevíziójának új napi aktuális mûsora – jelentette be Tóthné Budaházi Judit, az Alföld Televízió ügyvezetõ igazgatója.

 

 

 alföld tv digitális híradó studió vezérlõAlföld TV digitális híradó studió vezérlõMagyarország talán legjobb képminõségû és hangátvitelû híradómûsorát Debrecenben és környékén élvezheti hamarosan az Alföld TV mintegy 200 ezer nézõje. A közeli napokban indul ugyanis útjára Magyarország elsõ teljesen digitalizált kábeltelevíziójának új napi aktuális mûsora – jelentette be Tóthné Budaházi Judit, az Alföld Televízió ügyvezetõ igazgatója.

 

 A kivételes minõséget az Alföld TV mûszaki hátterének az elmúlt egy év alatt végrehatott, Avid technológiára épülõ fejlesztése tette lehetõvé. A független, profitorientált televízió stúdió beruházásainak értéke megközelíti a 200 millió forintot.

Az Avid és az Ikegami informatikai alapú technológiák együttes fejlesztésének eredményeként az integrált hírfeldolgozó rendszerek versenyében jelenleg verhetetlen megoldás jött létre. A képi- és hanganyag már a forgatásnál a vágási formátumban rögzül. A nyersanyag abban a pillanatban vágásra kész, amint a technikus az olvasóba helyezi a nagy biztonságú, fejlett katonai technológia alapján fejlesztett rezgéscsillapított merevlemezes háttértárat. Az Ikegami DNS-33W Editcam és az Avid NewsCutter valamint Media Composer legfrissebb 2.7 szoftver párosítás eredményeképpen a szerkesztõnek egyetlen project fájlt kell megnyitnia ahhoz, hogy a projecthez tartozó összes médiafájl megjelenjen. A vágási folyamatok egyszerûsödése rendkívül lerövidíti a vágásidõt. Egy másik program, az Avid Xpress DV illetve Media Composer  segítségével iMac számítógépeken történik a forgatott anyagok elõkészítése is, vagyis a riporter akár nyersvágott projectet tud menteni, és az Avid NewsCutter vágókban már ez a project kerül megnyitásra és további feldolgozásra. Az adásba kerüléshez szükséges munkafolyamatok így rövidülnek, egyszerûsödnek, ami nemcsak a hatékonyabb mûködés, de a jobb tartalmi minõség záloga is.

alföld tv digitális híradó studió vezérlõA televízió koncepciójában és infrastruktúrájában is megvalósította azt az elképzelést, miszerint az egyszeri, jól átgondolt, nagyobb összegû, gyökeres fejlesztés már középtávon is meghozza a tulajdonosok által elvárt eredményeket. Az Avid alapokon nyugvó digitális technika által elérhetõ költségmegtakarítás az analóg szalagos, vagy vegyes technológiáéhoz képest ugyanis mintegy 20-50%. Az azonnali eredmények közé tartozik a meghökkentõen magas minõségû kép és a rendkívüli hangminõség. A teljesen digitális, központi osztott háttértáras, nemlineáris vágási technológia SDI videó- és rendszertechnológiával párosul, ezért a szerkesztõk, riporterek rendkívüli szabadságot kapnak munkájuk során.

Az Alföld Televízió technológiai megoldásaiban élenjáró a magyar médiapiacon. Ezt a pozíciót minden bizonnyal sokáig õrzi majd, hiszen a rendszertechnológia gyökeres megváltoztatása más televízióknál minden korábban használt berendezésének, technológiai vagyonának a lecserélésével és a mûsorkészítés minden mozzanatának átalakításával jár.

Az Alföld TV számára nem okoz fejfájást a digitális földi sugárzásra történõ átállás sem, a rendszer tökéletesen alkalmas akár a DVB-T, akár a DVB-H rendszerben történõ sugárzásra, a technikailag elvárható legjobb minõségben. Az Avid termékeire épülõ utómunka rendszer és a gyártási folyamatok kialakítása jó alapot biztosít a nagy felbontású (HDTV) televíziós sugárzás elsõk között történõ elindítására is.

15 évvel az elsõ hazai nemlineáris vidéki videó vágórendszer megjelenése után újabb mérföldkövéhez érkezett a helyi televíziózás.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.