Az utóbbi hónapok független tesztjeiből kiderül: a Panda Security ún. felhő-technológiára épülő Panda Antivirus Pro 2010 szoftvere rendre az élen végez.

 

Az utóbbi hónapok független tesztjeiből kiderül: a Panda Security ún. felhő-technológiára épülő Panda Antivirus Pro 2010 szoftvere rendre az élen végez.

Folyamatosan kiemelkedő eredményeket ér el a Panda Security cloud-based, azaz felhő-technológián alapuló vírusirtó szoftvereivel. Februárban az AV Comparatives szaklap tesztelt 20 IT-biztonságtechnikai szoftvert, és azt ezt követően kiadott  tanulmányból kiderült: ami a fenyegetések felismerési arányait illeti, a Panda Antivirus Pro 2010 első helyen végzett, hiszen a malware-ek 63%-át felismerte, olyan gyártók szoftvereit utasítva ezzel maga mögé, mint az ESET, a Microsoft vagy a Symantec. Az ún. „on-demand", vagyis felhasználó által indított tesztekben a szoftver a kártevők 99,2%-át tudta azonosítani, ami szintén kimagasló eredmény.

Hasonlóan jó eredményre jutott a c't magazin által elvégzett, 2010 májusában publikált teszt is: a Panda szoftvere lett az első, 99,4%-os on-demand, és 62%-os proaktív heurisztikus keresési eredménykkel.

 

'"On-demand" keresés

Proaktív heurisztikus keresés

 

AV-Comparatives.org

C't Magazine

AV-Comparatives.org

C't Magazine

Panda

99,2%

99,4%

63%

62%

McAfee

98,9%

38%

Symantec

98,6%

43%

Kaspersky

97,1%

59%

Microsoft

96,3%

96%

59%

57%

Avast

96%

42%

AVG

95%

39%

Avira

98%

37%

– Nagyon büszkék vagyunk az eredményre – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – A Panda "Kollektív Intelligencia" technológiájának, és a felhőbe, vagyis a távoli szerverekre kihelyzett munkavégzésnek hála, a szoftverkliensek gyorsak, kis rendszerigényűek, ugyanakkor sokkal hatékonyabbak lettek.

A Panda Security szintén felhő-technológiára épülő, ingyenes szoftverét, a Panda Clout Antivirust is neves szaklapok tesztelték és magasztalták az utóbbi időszakban. A Neil Rubenking, a PCMag.com újságírója a "legjobb ingyenes antivírusnak" nevezte, Seth Rosenblatt (CNET) a drága biztonságtechnikai szoftverek ingyenes alternatívájaként dícsérte, Mary Landesman (About.com) pedig 5/5 ponttal értékelte a programot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük