A Royal Philips Electronics professzionális fogyasztóit teljes termékskálával és rendszermegoldásokkal, támogatással, illetve útmutatással látja el, hogy segítse őket az energiahatékony világításra történő átállásban. A hagyományos izzók kivonása az Európai Unión belül 2009. szeptember 1-jén kezdődik.

A Royal Philips Electronics professzionális fogyasztóit teljes termékskálával és rendszermegoldásokkal, támogatással, illetve útmutatással látja el, hogy segítse őket az energiahatékony világításra történő átállásban. A hagyományos izzók kivonása az Európai Unión belül 2009. szeptember 1-jén kezdődik.

 A hagyományos izzók kivonásával az energiafelhasználás és a széndioxid-kibocsátás jelentős csökkenését várják. A Philips számításai szerint például az otthoni világítás energiahatékonyra cserélésével Európában évente 10 milliárd euró energiaköltség takarítható meg, illetve 25 millió tonnával kevesebb széndioxid-kibocsátás érhető el.

Hogy professzionális ügyfelei gyorsan és hatékonyan végre tudják hajtani az új rendelkezésnek megfelelő energiatakarékos technológiákra történő váltást, a Philips segítségét ajánlja ügyfelei számára a teljes értékesítési csatornájukon történő átállás menedzseléséhez. A vállalat megnöveli gyártókapacitását a széleskörű alternatív megoldásai területén, hogy összes professzionális partnere világítástechnikai igényét kielégítse az általános világítástól egészen a különleges környezet kialakításáig. Az olyan alternatív megoldásokkal mint a LED, a halogén és a csúcsminőségű kompaktfénycsövek (CFLi), a Philips az energiatakarékosság összes előnyét biztosítja.

"Azon elkötelezettségének részeként, mely szerint a világ "legzöldebb" világítástechnikai vállalata lesz, a Philips további törekvéseket tesz azért, hogy vevői még a törvény hatályba lépése előtt eleget tudjanak tenni a hagyományos izzók kivonásának."- mondta Garrett Forde, az Európa, Közép-Kelet és Afrika régió kereskedelmi igazgatója. "Már ma képesek vagyunk a hagyományos izzók összes olyan alternatíváját nyújtani professzionális partnereinknek, amelyek megfelelnek a közelgő törvényi szabályozásnak."


Az energiahatékony termékmegoldások választéka
A Philips úgy gondolja, hogy a világítástechnikai ipar az üzleti vállalkozások és az intézményi világítás fogyasztóinak nagyszerű partnere lehet azzal, hogy egyszerű, de hatékony fejlesztésekkel segíti őket költségeik és a széndioxid-kibocsátás csökkentésében. Például egy átlagos hotel egy egyszerű, energiahatékony világítástechnikai rendszerfejlesztéssel évente körülbelül 40 eurót takaríthat meg szobánként, s amellyel a széndioxid-kibocsátás 42,5 tonnával csökkenthető, illetve 22 500 fa is megóvható. A Philips az energiahatékony világítástechnikai megoldások széles választékát kínálja a fényforrásoktól és lámpatestektől egészen az elektronikáig és szabályzókig, amelyek mind hozzájárulnak a működési költségek és a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez:

LED – A Philips az olyan fenntartható LED termékek skáláját kínálja üzleti fogyasztói számára, mint a MasterLed, a vállalat egyik zászlóshajó terméke. A MasterLed egy ultrahatékony, teljesen fényszabályozható LED lámpa, amely alkalmas a hagyományos izzók közvetlen cseréjére, és használatával akár 80% energia-megtakarítás is elérhető, míg élettartama 45 000 óra. A lámpa meleg vagy hideg fehér fénnyel kapható. A MasterLed termékcsaládnak vannak kimondottan "kiemelésre", illetve "hangsúlyozásra" használható tagjai is szpot változatban, amelyek tökéletesen illeszkednek az éjjel-nappal használatos applikációkba, például hotelek esetében vagy folyosókon, ahol maximális és állandó teljesítmény szükséges.

Kompakt fénycső – Az elmúlt néhány évben az energiahatékony világítástechnikai megoldások teljesítménye lényegesen megnövekedett. A hagyományos, első generációs energiahatékony lámpák nem hasonlíthatók össze a jelenlegi megoldásokkal (mint például a Master PLE, a Master PLE Ambience és a Master PLE Globe). Ezen felül a Philips dimmelhető energiatakarékos lámpákat fejlesztett ki, ami azt jelenti, hogy a lámpák fényereje szabályozható. Végül, de nem utolsó sorban, a legújabb generációs energiatakarékos lámpák alakját és formáját is továbbfejlesztettük, így azok csereszabatosak, tehát egy az egyben cserélhetők bármilyen lámpatestben.

Halogén – A Philips világítástechnikai termékkínálata tartalmazza a világ leg-enrgiahatékonyabb halogén megoldásait, amelyek az EcoClassic és a MasterClassic termékcsalád tagjai. Ezeket a lámpákat úgy alkották meg, hogy miközben a legjobb fényminőséget biztosítják, így hangulat és környezet kialakítására alkalmasak, addig akár 50% energia-megtakarítás is elérhető használatukkal. Ezen felül az EcoClassic család tagjai is dimmelhetők, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy a megvilágítás szintjét a kívánt hangulathoz igazíthassák.

A Philips szerint, ha figyelembe vesszük az eszközöket, és az olyan energiahatékony világítástechnikai technológiák mint a LED, a kompakt fénycső és a halogén sajátos tulajdonságait, akkor már lehetőség van arra, hogy a hagyományos fényforrások fényminőségével azonos szintű megvilágítást kapjunk kevesebb energia fogyasztásával.

A fenti technológiák alkalmazásával elérhető legjobb energiahatékonyság céljából a Philips a világítás helyes megtervezését és világítástechnikai szakemberek bevonását javasolja, akik már a belső tervezés folyamatában tudnak olyan optimális energiahatékony megoldásokat javasolni, amelyekkel nem lesz szükség kompromisszumokra a világítás minőségével kapcsolatban.

(FP24)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük