A portugál székhelyű Banco Primus gépjárműfinanszírozással és jelzáloghitelezéssel foglalkozó cég második fióktelepét Budapesten nyitotta meg.

 

A portugál székhelyű Banco Primus gépjárműfinanszírozással és jelzáloghitelezéssel foglalkozó cég második fióktelepét Budapesten nyitotta meg.

A portugál-francia tulajdonú, lisszaboni székhelyű Banco Primus S.A. pénzintézet megnyitotta magyarországi fióktelepét amiről a Gerbaud-ban számoltak be a hazai gazdasági újságírók előtt.. Az anyavállalat 2008 őszén hazánkban is elindította a cégek és magánszemélyek által egyaránt igénybe vehető, új- és használtautó, motor és robogó finanszírozási szolgáltatásokat. A portugál cég székhelyén és Magyarországon kívül Spanyolországban folytat pénzintézeti tevékenységet.

A Banco Primus fél éven belül 400 új- és használtautó kereskedővel kíván szerződni országszerte. A cég 2009-ben továbbmerészkedik: jelzáloghitelezéssel is piacra lép. A piacra lépés kétszeresen is meglepett sokakat, mert éppen a svájci farnk alapú hitelpiacon és gépkocsi hitelezéssel lép ki először. Mindkettő olyan terület, amely – ha hinni lehet más bankok panaszainak, és a PSZAF intelmeinek, komoly veszélyeket rejt, és éppen válságban van. Szointén újdonság, hogy a cég forgalmának nagy részét az úgynevezett garanciális-használtautó piacon kivánja realizálni.

Szolgáltatása jelenleg pontosan ugyanaz – mondhatnia tucattermék-, mint amit a többi hazai pénzintézet kínál  esetleg forint vagy euro alapon – sok esetben 120 honapos futamidővel. Az előtörlesztést szintén büntetik, mint sok más hazai pénzintézet. Van Casco mentes kontrukció, de kinálnak Cascó light-ot – ami a jármű megsemmisülésére és lopására vonatkozik csak, és teljes körű saját cascot is saját ügyfeleiknek.

A portugál-francia tulajdonban lévő, lisszaboni székhelyű Banco Primus S.A. 2005-ben kezdte meg tevékenységét Portugáliában. A vállalat tulajdonosi köre két részre oszlik: 37% a francia Crédit Foncier részesedése, 63% pedig portugál magánbefektetők kezében van. A Crédit Foncier a francia piac harmadik legnagyobb pénzintézeti csoportjának, a Groupe Caisse d'Epargne-nak a tagja, amely a közelmúltban kezdeményezett egyesülési tárgyalásokat a Groupe Banque Populaire bankcsoporttal. Az ügylet eredményeképpen Franciaország második legnagyobb, és egyben Európa egyik legnagyobb pénzintézeti csoportja jöhet létre, amely a Banco Primus számára még jelentősebb és stabilabb tulajdonosi hátteret biztosít. Az anyavállalat eleinte kizárólag jelzáloghitelezéssel foglalkozott, majd ezt követően 2008-ban kezdte meg az autópiaci hitelezést. Spanyolországban 2007-ben lépett a piacra jelzáloghitel termékekkel.

A Banco Primus Fióktelep Magyarország 2007 végén alakult és 2008 őszén gépjárműhitelezéssel kezdte meg hazai tevékenységét, amelynek keretében autóhitel terméke segítségével gyors megoldást kínál ügyfeleinek új és használt személygépjármű, motor, illetve robogó finanszírozási problémáira. A forint és svájci frank alapú finanszírozás futamideje a gépjármű életkorától függően választható. A hitelhez nem szükséges sem casco, sem pedig életbiztosítás kötése. Az autóhitel termék elérhető lesz a legtöbb hazai használtautó és néhány újautó kereskedőnél is, akik az érdeklődők részére a Banco Primus online hitelmodellező rendszere segítségével az ügyfelek igényeinek megfelelő, azonnali és pontos finanszírozási ajánlatot adnak. A vállalat jelenleg már 100 kereskedővel áll kapcsolatban, de fél éven belül ezt a kört 400 tagúra kívánja bővíteni.

Muradin Gergely, a hazai fióktelep egyik vezérigazgatója így fogalmazott: „Rendkívül fontos számunkra az ügyfélközpontú, gyors és minőségi szolgáltatás, amely a minimális idő alatt lefolytatott hitelbírálatban és az okmányok beérkezését követő azonnali pénzutalásban is megnyilvánul. Kínálatunkat a piaci igényeknek leginkább megfelelő rugalmas és versenyképes megoldásokra alapozzuk. Rendszereink kialakításában kiemelt szerepet kapott a partnerek munkáját segítő egyszerű és hatékony ügyintézést lehetővé tevő megoldások létrehozása is, hiszen főként rajtuk keresztül értékesítjük termékeinket. A Banco Primus üzleti tevékenységének fókuszában a magánszemélyek állnak, de ugyanakkor cégek is igénybe vehetik a szolgáltatásainkat".

A finanszírozás mellé a cég számos opcionális terméket kínál: az ügyfelek anyagi és fizikai biztonsága érdekében ötféle kedvező díjszabású, választható, csoportos, személy- és járműfedezeti biztosítási terméket nyújt a hiteligénylőknek, amelyeket a bank a szolgáltató vállalatokkal egyedi, cégspecifikus konstrukciókként alakított ki a kliensek igényeihez igazodva.

A magyar fióktelepnek közel 50 alkalmazottja van, akiket budapesti központjában és 5 fiókjában (Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs) foglalkoztat. A cég 2009-ben jelzáloghitel termékek bevezetését, valamint az indulást követő pár évben országos hálózatának növelése céljából további bankfiókok nyitását tervezi.

Portugál-francia tulajdonú hitelintézet a partnereken keresztül történő jelzáloghitelezés és gépjárműfinanszírozás specialistája. A vállalat 37%-a a francia piac harmadik legnagyobb pénzintézeti csoportjához, a Groupe Caisse d'Epargne-hoz tartozó Crédit Foncier, 63%-ban pedig portugál magánbefektetők és a cég menedzsmentjének tulajdonában  van. A 2005-ben alakult cég 2007-ben a spanyol piacra, egy évvel később pedig a magyar piacra is belépett. A cég eddigi 3 éves fennállása alatt 3 országba jutott el, több ezer közvetítőn keresztül több száz millió euró nagyságrendű hitelportfoliót szerzett, munkatársai száma pedig eközben megtízszereződött. Magyarországi fióktelepe 2008 óta gépjárműhitelezéssel foglalkozik, jelenlegi hálózata budapesti központjából és 5 fiókirodából áll.

http://www.bancoprimus.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük