2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A romlás virágai – Keszthely, a Balaton egykori ékköve 3.(befejező) rész

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/12906"><img class="image thumbnail" src="/files/images/P1010035.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="A piac utcája:: Hajnalban kong az ürességtől. Se vásárló, se árufeltöltő. Cak a pár még kitartó kereskedő és a lakók kocsija zavarja a képet." title="A piac utcája:: Hajnalban kong az ürességtől. Se vásárló, se árufeltöltő. Cak a pár még kitartó kereskedő és a lakók kocsija zavarja a képet." width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A piac utcája:: </strong>Hajnalban kong az ürességtől. Se vásárló, se árufeltöltő. Csak a pár még kitartó kereskedő és a lakók kocsija zavarja a képet.</span></span>A piac minden város gyomra. Az a hely, ahol a felesleg és a szükség egymásra talál, ahol az emberek beszélhetnek egymással. Lehet egy jót enni sörözni. A közösség itt lett lészen valóban közösséggé.  <a href="/node/12842"><u><font color="#800080">Az első rész</font></u></a> <p>

a piac utcája:: hajnalban kong az ürességtől. se vásárló, se árufeltöltő. cak a pár még kitartó kereskedő és a lakók kocsija zavarja a képet.A piac utcája:: Hajnalban kong az ürességtől. Se vásárló, se árufeltöltő. Csak a pár még kitartó kereskedő és a lakók kocsija zavarja a képet.A piac minden város gyomra. Az a hely, ahol a felesleg és a szükség egymásra talál, ahol az emberek beszélhetnek egymással. Lehet egy jót enni sörözni. A közösség itt lett lészen valóban közösséggé.  Az első rész

a piac utcája:: hajnalban kong az ürességtől. se vásárló, se árufeltöltő. cak a pár még kitartó kereskedő és a lakók kocsija zavarja a képet.A piac utcája:: Hajnalban kong az ürességtől. Se vásárló, se árufeltöltő. Csak a pár még kitartó kereskedő és a lakók kocsija zavarja a képet.A piac minden város gyomra. Az a hely, ahol a felesleg és a szükség egymásra talál, ahol az emberek beszélhetnek egymással. Lehet egy jót enni sörözni. A közösség itt lett lészen valóban közösséggé.  Az első rész

Korán reggel a város lakói kimennek a piacra, hogy bezserezzék a fazékba valót. Valóban? Ez LENNE a piac szerepe, néhány helyen megvan, külföldön mindenhol. Itthon pedig? Amivel lehet nyomorítják azt aki piacra megy eladni. Helypénz, HACCP és egyén kreált előírások. Ezzel a vendéglőknek, lángossütőknek vége.

a piac élni akar:: ahol van eladó is, áru is, ott látszólag teljesen normális a piac. de feltűnik:milyen kevés az ember...A piac élni akar:: Ahol van eladó is, áru is, ott látszólag teljesen normális a piac. De feltűnik:milyen kevés az ember…Utána jön a kistermelői adószám, no meg az hogy anyókának két csokor petrezselyem után is számlát, nyugtát kell adnia, és adóíven adószámmal vallania. Ha valaki fóliázni akart, év elejétől mindenféle büntetések, építési engedelykötelezettség verta a fejét bele a trágyába. A piac meghalt. Nagyon sok vidéki városban. Hévizen már nincsen. Keszthelyen haldoklik. Elég egy köjál-APEH-VPOP razzia, és meghalt. Lehet becsukni. Eladni. Ha van olyan marha aki megveszi.

 

sehol semmi:: de ha filyemesebben megnézzük, mindez csak a látszat. beljebb üres asztalok és egy szál virágárus. ő reménykedik.Sehol semmi:: De ha filyemesebben megnézzük, mindez csak a látszat. Beljebb üres asztalok és egy szál virágárus. Ő reménykedik. itt minden van:: adószám, nyugtatömb, hacp, vállalkozói igazolvány kiskutyafüle, még áru is. csak vevő nincsen. pegig kellene. a méz egészséges. és valamiből a kereskedőnek, a méhésznek is élni kell/kellene. rezsi viszont van. nem is kevés.Itt minden van:: adószám, nyugtatömb, hacp, vállalkozói igazolvány kiskutyafüle, még áru is. Csak vevő nincsen. Pegig kellene. A méz egészséges. És valamiből a kereskedőnek, a méhésznek is élni kell/kellene. Rezsi viszont van. Nem is kevés.
várjuk a külföldit:: várnánk. de nem jön. a magyar sem, de ebbe már beletörődtünk. hiába a kiváló eredeti magyar termék, a sok munka, a rezsi, az adminisztráció, a sok kifizetett mondvacsinált bírsag. nem megy a bolt. nagyon nem megy.Várjuk a külföldit:: Várnánk. De nem jön. A magyar sem, de ebbe már beletörődtünk. Hiába a kiváló eredeti magyar termék, a sok munka, a rezsi, az adminisztráció, a sok kifizetett mondvacsinált bírsag. Nem megy a bolt. NAGYON nem megy. már az árus sem jön:: minek? inkább elajándékozza elcseréli a felesleget. de ide már nem jön. r(áfá)zott már erre többször, csak költsége van rajta.Már az árus sem jön:: Minek? Inkább elajándékozza elcseréli a felesleget. De ide már nem jön. R(ÁFÁ)zott már erre többször, csak költsége van rajta.
vevőre várva:: ő egyike a reménykedőknek. a remény hal meg utoljára.Vevőre várva:: Ő egyike a reménykedőknek. A remény hal meg utoljára. hentesbolt:: halat vadat s mi jó falat... kínálnának. de mindössze az eladó kocsija árválkodik a bolt előtt. nincs adat... pardon nincs pénz. nincs vevő.Hentesbolt:: Halat vadat s mi jó falat… kínálnának. De mindössze az eladó kocsija árválkodik a bolt előtt. Nincs adat… pardon NINCS PÉNZ. NINCS VEVŐ.
ruhára mindig szükség van?: legalábbis vannak akik úgy gondolják. ugyanis több használtruhás eledó versenyez azon a pályán ahol az élelmiszeresek feladták.egy két öreg azért megnézi a választékot. és nyugdij után vesz valamit.Ruhára mindig szükség van?: Legalábbis vannak akik úgy gondolják. Ugyanis több használtruhás eledó versenyez azon a pályán ahol az élelmiszeresek feladták.Egy két öreg azért megnézi a választékot. És nyugdij után vesz valamit. tán mégsem olyan jó üzlet?: a használtruha talán mégsem olyan jó üzlet mint gondolnák. mert erre utal, hogy tulajdonosa ki akar lépni ebből a mókuskerékből. lehet rá licitálni.Tán mégsem olyan jó üzlet?: A használtruha talán mégsem olyan jó üzlet mint gondolnák. Mert erre utal, hogy tulajdonosa ki akar lépni ebből a mókuskerékből. Lehet rá licitálni.
nincs egy rongyom se...: hiába hangzik el a még ottlevő fiatalok részéről, hozzájárul egy másik szállóiga:nincs egy fityingem se. a kettő eredője pedig nem vásárlás, hanem nulla.Nincs egy rongyom se…: hiába hangzik el a még ottlevő fiatalok részéről, hozzájárul egy másik szállóiga:nincs egy fityingem se. A kettő eredője pedig nem vásárlás, hanem nulla. eu konform presszó:: az eu-s idióták szabályai szerint garantáltan füstmentes. ott is, ahol nem indokolt. nem csoda, hogy németországban a nem keveésbé birka vendéglősök e miatt tüntettek. irországban a pubok ugyenezért tönkrementek majdnem mind. de itthon...EU konform presszó:: az eu-s idióták szabályai szerint garantáltan füstmentes. Ott is, ahol nem indokolt. Nem csoda, hogy Németországban a nem keveésbé birka vendéglősök e miatt tüntettek. Irországban a pubok ugyenezért tönkrementek Majdnem mind. De itthon…
... marad a garantaltan vendégmentes kávézó: és ha a szerencsétlen vendéglős minden szabályt is igyakszik tartani, jönnek a bírságok. a miheztartás végett... ki lehet okos ebben a helyzetben?… marad a garantaltan vendégmentes kávézó: és ha a szerencsétlen vendéglős minden szabályt is igyakszik tartani, jönnek a bírságok. A miheztartás végett… Ki lehet okos ebben a helyzetben? üres a parkoló...: lehetne parkolni, parkolási díjat fizetni. de nincs kinek. ures a tér, nincs lakója már?Üres a parkoló…: lehetne parkolni, parkolási díjat fizetni. De nincs kinek. Ures a tér, nincs lakója már?
na végre: egy magános vendég:: kicsit jobban járt ennek a boltnak a gazdája, reggel amikor arra jártunk egy vendégje volt! de hol vannak a sorok, amik az ilyen helyeket jellemzik? igaz parkolási díjat lehet fizetni. mint említettünk ahhoz képest, hogy a kutya sem jár arra sokat. többe kerül az automaták fenntartása, a bilincselő és ellenőr brigád fizetése.Na végre: egy magános vendég:: Kicsit jobban járt ennek a boltnak a gazdája, reggel amikor arra jártunk egy vendégje VOLT! De hol vannak a sorok, amik az ilyen helyeket jellemzik? Igaz parkolási díjat lehet fizetni. Mint említettünk ahhoz képest, hogy a kutya sem jár arra sokat. Többe kerül az automaták fenntartása, a bilincselő és ellenőr brigád fizetése. a tulajdonos itt is talpon...A tulajdonos itt is talpon…
ilyen az élénk forgalom a piacon...: tömeg az nincs. emberek akadnak, és van néhány eladó. ilyen keszthely piaca 2008 április 30-án reggen 6:30 -9:00 között...Ilyen az élénk forgalom a piacon…: tömeg az nincs. Emberek akadnak, és van néhány eladó. Ilyen Keszthely piaca 2008 április 30-án reggen 6:30 -9:00 között… megéri?: a városban nincsenek már a megszokott iparcikboltok sem. csak... valóban megéri?Megéri?: A városban nincsenek már a megszokott iparcikboltok sem. Csak… Valóban megéri?

Vége.

Kép/szöveg:Johannes

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.