2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Samsung nagy kapacitású memóriachip fõleg mobiltelefonokba

2 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/2122"><img class="image thumbnail" src="/files/images/MCP_1.thumbnail.jpg" border="0" alt="MCP" title="MCP" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>MCP</strong></span></span> <p>A Samsung Electronics bejelentette, hogy kifejlesztett egy négy gigabájtos (GB) MCP-t (multi-chip package - több chipes csomag) mobiltelefonokhoz, amely most elsõ ízben nem igényel külsõ memóriakártya-slotot, valamint szükségtelenné teszi interfész-szoftver fejlesztését is valamennyi NAND memóriatípus számára.</p><p>

  mcpMCP

A Samsung Electronics bejelentette, hogy kifejlesztett egy négy gigabájtos (GB) MCP-t (multi-chip package – több chipes csomag) mobiltelefonokhoz, amely most elsõ ízben nem igényel külsõ memóriakártya-slotot, valamint szükségtelenné teszi interfész-szoftver fejlesztését is valamennyi NAND memóriatípus számára.

  mcpMCP

A Samsung Electronics bejelentette, hogy kifejlesztett egy négy gigabájtos (GB) MCP-t (multi-chip package – több chipes csomag) mobiltelefonokhoz, amely most elsõ ízben nem igényel külsõ memóriakártya-slotot, valamint szükségtelenné teszi interfész-szoftver fejlesztését is valamennyi NAND memóriatípus számára.

 

A Samsung új moviMCP-je egy beágyazott (moviNANDTM) memória-megoldást tartalmazó több chipes csomag, amely olyan egyszerûen tervezhetõ memóriacsomagot biztosít, ami kielégíti a mobiltelefonok nagysebességû adatátviteli igényeit, miközben teljes támogatást nyújt a telefonon belül a különbözõ kommunikációs lehetõségeknek.

?Mostanra tökéletesítettünk egy olyan memóriachipet, ami lehetõvé teszi, hogy a mobiltelefon-gyártók jelentõsen csökkentsék a fejlesztési idõt, miközben olyan kivételesen robusztus design-t alkalmazhatnak, ami a kis telefonoknál is nagyobb teljesítményt biztosít, nagyobb tároló-kapacitással" – mondta Jim Elliott, a Samsung Semiconductor Inc. flash marketing igazgatója.

mcpAz új moviMCP egy olyan 4GB-os beágyazott memóriakártya, amely egyrészt két db 16 Gb-es (gigabit) NAND flash chip és vezérlõ, valamint egy 1 Gb-es mobil DRAM chip (a processzor támogatására) és egy 2 Gb NAND flash chip kombinációja, mely utóbbinak az általános mobiltelefon-mûveletek támogatása a feladata. Ez összesen 35 Gb-nyi memóriakapacitást biztosít.

A Samsung által alkalmazott eMMC interfész – a MultiMediaCard Associaton szabvány beágyazott memóriához – megoldást jelent a tervezés bonyolultságára, ami a különféle típusú NAND flashek funkcionális különbségeibõl adódott, mégpedig úgy, hogy a moviMCP-be integrál egy beépített vezérlõt. Ez szükségtelenné teszi különbözõ interfész-szoftverek kifejlesztését valamennyi NAND flash típushoz.

Az új moviMCP számos memória-funkciót épít függõlegesen egymásra, ami kisebb alapterületet igényel. A nagy sûrûség ugyanakkor szükségtelenné teszi a külsõ bõvítést szolgáló slotot is.

A Samsung moviMCP-je jelenleg EOM mintadarabként áll rendelkezésre. Az iSuppli piackutató cég szerint azonban a 3G-s mobiltelefon-piac – ami a Samsung új moviMCP-jének fõ célpontja – 2007-re várhatóan eléri a 392 millió egységet, és 2007 és 2010 között körülbelül 40 százalékos általános növekedést mutat majd.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.