2023.október.01. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közvetlen képviselettel és új szolgátatásokkal hódítja meg a magyar notebook piacot a Toshiba

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/2120"><img class="image thumbnail" src="/files/images/SatA200_Prod_Full_Apr07_17.thumbnail.jpg" border="0" alt="Toshiba SatA200" title="Toshiba SatA200" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Toshiba SatA200</strong></span></span> <p>A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások vezetõ gyártója és forgalmazója ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy PC részlegének 2006 október óta mûködõ közvetlen képviselete mellett újszerû szolgáltatás-csomagokkal és termékopciókkal kíván még nagyobb részesedést szerezni a magyarországi notebook piacon. </p><p>

 toshiba sata200Toshiba SatA200

A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások vezetõ gyártója és forgalmazója ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy PC részlegének 2006 október óta mûködõ közvetlen képviselete mellett újszerû szolgáltatás-csomagokkal és termékopciókkal kíván még nagyobb részesedést szerezni a magyarországi notebook piacon.

 toshiba sata200Toshiba SatA200

A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások vezetõ gyártója és forgalmazója ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy PC részlegének 2006 október óta mûködõ közvetlen képviselete mellett újszerû szolgáltatás-csomagokkal és termékopciókkal kíván még nagyobb részesedést szerezni a magyarországi notebook piacon.

 A Toshiba Europe közép-európai regionális igazgatója, Andrzej Kuzniak rámutatott, hogy az elmúlt év adatai szerint a Toshiba noteszgépei dinamikusan hódítják meg a magyar piacot, a vállalat részesedése 2006-ban egy év alatt 3,9%-ról 9%-ra nõtt. Az értékesítés további növelése céljából a magyar vásárlóknak a Toshiba olyan különleges opciókat kínál, mint például a jótállás akár öt évre történõ kiterjesztése, valamint a helyszíni javítás opció.

Az összesített pénzügyi adatok szerint 2006 folyamán a Toshiba Magyarországon közel 23 000 noteszgép értékesítésével az elõzõ évhez képest 260%-os növekedést ért el és 2007-re további 50%-os növekedést tervez. A becslések szerint 2007-ben a vállalat a notebookok 75%-át már Windows Vistával fogja értékesíteni. Hazánkban – az IDC adatai szerint – a Toshiba egy év alatt három helyet ugrott elõre az notebook értékesítési ranglistán és így a nyolcadikról az ötödik helyre került. Ez az elõkelõ helyezés megközelíti a Toshiba által Közép-Kelet-Európában betöltött negyedik és az EMEA régióban elfoglalt harmadik helyét.

?Az ugrásszerû növekedés részben az értékesítés 2005-ben kezdõdött átalakításának köszönhetõ" – mondta el Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe új magyarországi értékesítési képviselõje. ?Magyarországon 2006 májusában a Technotrade Informatikai Zrt. mellett a Ramiris Rubin Zrt. is megkapta a disztribúciós jogokat, október óta pedig a Toshiba Europe PC divíziója már magyarországi közvetlen képviselettel is rendelkezik. A képviselet létesítésének elsõdleges célja a Toshiba notebook márka hazai népszerûsítése és a disztribútori tevékenység elõsegítése."

A Toshiba a noteszgépek értékesítésén túl fontosnak tartja, hogy a noteszgépek elterjedésével egyre népszerûbbé váló és a notebookok lehetõségeit jelentõsen kibõvítõ szolgáltatásait is különlegessé tegye – immár a magyar vásárlók számára is. Így a speciális hardver konstrukciók mellett nem mindennapi szolgáltatás-opciókat is kínál a felhasználók számára. A Toshiba vásárlói a klasszikus notebooktáskák, akkumulátorok és memóriabõvítések mellett már olyan egyedi megoldásokat is választhatnak, mint például az alap jótállások akár többéves kiterjesztése, vagy a valóban újszerû helyszíni javítás, amely leveszi az elromlott notebook szervizelésének terheit a felhasználó válláról – bárhol is legyen a világban. Az egyszerûen, USB porton keresztül csatlakoztatható, 500 gigabyte tárolókapacitású merevlemezek lehetõvé teszik adataink gyors és biztonságos lementését, azok tárolását. A komfort és a design kedvelõinek pedig valódi csemegét jelentenek majd a használatot kényelmesebbé tevõ, hajlítható noteszgép állványok, illetve a különbözõ mintájú vagy egyénileg tervezett, a notebookok teljes felületét lefedõ matricák (notebook skin).

Termékújdonságok: a Toshiba Satellite A200 és a Toshiba Satellite P200 széria

A Toshiba termékkínálatát tradicionálisan az egyéni felhasználók különbözõ típusaira fókuszálva, funkcionálisan alakítja ki. A Satellite sorozat elsõsorban azoknak a számítógép használóknak elõnyös, akik az otthoni PC-ket is helyettesítõ, mégis könnyen hordozható konstrukcióra vágynak. A Toshiba Satellite A200 és P200 széria nemcsak megfelel ennek az elvárásnak, de a különleges hardverspecifikáció és a divatteremtõ megjelenés különösen vonzóvá teszi a noteszgépeket a vásárlók számára.

A kiváló teljesítményû processzorral, a vezeték nélküli szolgáltatásokkal és a páratlan multimédiás szolgáltatásokkal ellátott Toshiba Satellite A200 noteszgépek élménnyé teszik napjaink digitális életvitelét. Az élõ videóhívásokra is alkalmas Toshiba webkamera segítségével személyesebbé teheti megbeszéléseit, és hatékonyabban végezheti mindennapi üzleti teendõit. A Toshiba TrueBrite képernyõ-technológia és az NVIDIA grafikus vezérlõ pedig kiszélesítik a multimédiás szórakozás lehetõségeit. A Toshiba Satellite P200 olyan fejlett multimédiás technológiákat egyesítõ hordozható játékgép, amely a 17 colos képernyõ valósághû megjelenítése, az integrált webkamera és Harman Kardon sztereó hangszórók, valamint az NVIDIA grafikus vezérlõ révén színesítik a hétköznapokat.

A Toshiba Satellite A200 és P200 széria noteszgépei, valamint a Toshiba által kínált opciók már Magyarországon is elérhetõk a disztribútoroknál.

A Toshiba Europe GmbH a mobil számítástechnikai megoldások vezetõ forgalmazója. Európai székhelye a németországi Neussban található és a Toshiba Corporation, a világ nyolcadik legnagyobb számítástechnikai és elektronikai vállalatának teljes tulajdonú leányvállalata. A Toshiba Corporation vezetõi pozíciót tölt be az informatikai és kommunikációs rendszerek, elektronikai komponensek, fogyasztói termékek és áramellátási rendszerek terén. A széles skálán mozgó szolgáltatások egy vállalatban történõ integrációja biztosítja innovátori pozícióját a fejlettebb alkatrészek, termékek és rendszerek területén. A Toshiba Corporation több mint 172 000 munkavállalót foglalkoztat világszerte és mintegy 54 milliárd USD-t meghaladó éves árbevétellel büszkélkedhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.