2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Schneider Electric egyetemi együttműködésekkel lép az IoT-innováció szolgálatába

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96648"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_45.png" border="0" width="239" height="211" /></a></span>A vállalat a hongkongi és <em>Massachusettsi</em> műszaki egyetemekkel kötött partneri megállapodást, hogy elősegítse az IoT-megoldások (dolgok internete, Internet of Things) fejlesztését és bevezetését

A vállalat a hongkongi és Massachusettsi műszaki egyetemekkel kötött partneri megállapodást, hogy elősegítse az IoT-megoldások (dolgok internete, Internet of Things) fejlesztését és bevezetését

A vállalat a hongkongi és Massachusettsi műszaki egyetemekkel kötött partneri megállapodást, hogy elősegítse az IoT-megoldások (dolgok internete, Internet of Things) fejlesztését és bevezetését

A Schneider Electric, többéves együttműködést jelentett be a Hong Kong University of Science and Technology – Massachusetts Institute of Technology (HKUST-MIT) Research Alliance Consortiummal. A vállalat lesz a kutatási konzorcium IoT-technológiákkal – azon belül az intelligens épületekkel és közlekedési eszközökkel – kapcsolatos fejlesztéseinek egyik fő támogatója.

 

A két egyetem globális kutatásának célja, hogy megoldást találjon az áramkörök és eszközök, a jelfeldolgozás, a kommunikáció és vezérlés, illetve a fejlett adatelemzés területén felmerülő mérnöki problémákra. A középpontban az IoT-technológiák bevezetése áll, mellyel javítható az épület-infrastruktúra, és a csatlakoztatott közlekedési rendszerek is továbbfejleszthetők. A Schneider Electric elkötelezett híve az innovációnak, az együttműködéssel pedig a legújabb IoT-megoldásokat is felhasználhatja fejlesztései során. A francia cégcsoport olyan vállalatokhoz csatlakozik a HKUST-MIT Research Alliance Consortium szponzorai sorában mint az Intel vagy a Texas Instruments.

„Nagy örömmel működünk együtt a Schneider Electrickel az IoT-architektúrák fejlesztése és bevezetése során. Kutatásunk elsősorban a dolgok internete már meglévő infrastruktúrákba és technológiákba történő integrálására fókuszál. Célunk, hogy olyan kreatív megoldásokat alkossunk meg, amelyek segítenek az épületfelügyeleti és közlekedési problémák megoldásában, valamint hogy a jövőben praktikus alkalmazásokat fejlesszünk az ipari szektor számára" – mondta Enboa Wu professzor, a HKUST társalelnöke.

Charles Sodini, az MIT villamosmérnök-professzora hozzátette: „Örömmel fogadjuk a Schneider Electric részvételét ebben a fontos kezdeményezésben, amely nemcsak az IoT területének előrehaladását célozza meg, hanem globális mértékben próbálja összekötni az akadémiai szakértelmet és az ipart."

 

IoT-t mindenkinek

Az IoT-technológiák alapvető fontosságúak a Schneider Electric kiemelt piaci szegmenseiben, így a vízkezelésben, az olaj- és gáziparban, az adatközpontokban, a bányászatban, a közművek és az egészségügy terén, az élelmiszeripar és az italgyártás, valamint az intelligens városok területén. A cél a lehető legnagyobb hatékonyság elérése és a fenntarthatóság biztosítása az ügyfelek számára. A HKUST-MIT Research Alliance Consortiummal indított együttműködésen keresztül a Schneider Electric új technológiák kifejlesztésére törekszik, mint például az intelligens működtetés, a hatékonyság és a rendszerbe rendezés, melyek segítenek az ügyfeleknek a legújabb technológiai kihívások leküzdésében.

„A HKUST-MIT Research Alliance Consortiummal végzett munkánk fontos eleme azon stratégiánknak, amellyel a dolgok internetéhez kapcsoljuk az intelligens üzemeltetést, ezzel formálva az egész világot. Az ipar, az akadémiai közösség, a kutatás és a kormányzat együttműködése létfontosságú lesz abban, hogy számos iparágban és a társadalmunk egészében elmélyítse az IoT hatását" – mondta Barry Coflan, a Schneider Electric EcoBuilding részlegének technológiai igazgatója.

A kutatási együttműködés mellett a Schneider Electric nemrég bejelentette új globális márkastratégiáját is, a Life Is On-t, amelynek célja, hogy a vállalat az intelligens üzemeltetés elveit alkalmazza az IoT-megoldásokra.

 Life Is On weboldalon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.