A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC), a Norton védelmi szoftverek gyártója bejelentette, hogy elérhető új szolgáltatása, a Norton Online Backup. A biztonságos, könnyen használható internetes mentési szolgáltatás automatikusan óvja, valamint könnyen elérhetővé teszi a fájlokat és többi digitális értéket. Ez a Norton által nyújtott első webes fogyasztói szolgáltatás.

 A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC), a Norton védelmi szoftverek gyártója bejelentette, hogy elérhető új szolgáltatása, a Norton Online Backup. A biztonságos, könnyen használható internetes mentési szolgáltatás automatikusan óvja, valamint könnyen elérhetővé teszi a fájlokat és többi digitális értéket. Ez a Norton által nyújtott első webes fogyasztói szolgáltatás.

A Norton Online Backup egy könnyen használható webhelyen, a világon bárhol tartózkodó emberek számára egyszerűvé teszi digitális fényképeik, fontos pénzügyi dokumentumaik, zenegyűjteményük és archivált e-mailjeik elmentését. Az egyszerű, távolról elérhető, központi felhasználói fiókon át akár öt otthoni számítógép is biztonságosan elmenthető, kezelhető és helyreállítható. Ahhoz, hogy a letöltött, kisméretű ügynökprogrammal vezérelt PC-mentések fájljait a felhasználó  helyreállítsa  vagy letöltése, csupán egy webböngésző szükséges. A webes felület könnyű és biztonságos használata egyszerűsíti a mentések kezelését, és módot ad az összes elmentett fájl kezelésére, hozzáférésére és helyreállítására – bármilyen támogatott internetböngészőből, bárhonnan és bármikor.

„A digitális fényképektől a fontos pénzügyi dokumentumokon át az archivált e-mailekig egyre több becses értékünket tároljuk számítógépen" – mondta Harold Teasdale, a Symantec magyarországi területi igazgatója. „A Norton Online Backup átfogó, könnyen kezelhető mentési megoldása nem csak az adatvesztéstől óvja meg a felhasználókat, hanem becses értékeiket a világ bármely, internetre kapcsolódó számítógépéről is elérhetővé teszi."

A PC-vel kapcsolatos stresszről a Harris Interactive végzett a közelmúltban felmérést. Eszerint a válaszolók a PC-n levő összes adatuk (képek, zene és dokumentumok) elvesztésétől jobban rettegnek, mint egy adóellenőrzéstől. Mégis csupán a megkérdezettek fele biztos abban, hogy a fontos fájlokat gondosan elmentette.[1] Emellett azok, akik külső adathordozóra vagy merevlemezre mentenek, a lemez meghibásodása, lopás, elvesztés vagy egy természeti csapás miatt továbbra is ki vannak téve az adatvesztés veszélyének. A Norton Online Backup minden mentett fájl titkosított másolatát különálló, védett és hozzáértően kezelt, többszörözött szervereken helyezi el, ezzel elősegíti, hogy az értékes fájlok soha ne vesszenek el.  

A Norton Online Backup fő jellemzői

  • Megvédi az értékes fájlokat az adatvesztéstől, sérüléstől és egyéb szerencsétlenségtől
  • Bármely, webet használó számítógépről biztosítja az elveszett vagy törölt fájlokhoz való gyors hozzáférést és azok gyors helyreállítását
  • Központi, védett tárhelyként szolgál a több PC-n levő összes saját fénykép és fájl számára
  • A számítógép tétlensége idején vagy a felhasználó által megadott ütemezés szerint automatikusan elvégzi a mentést
  • 25 gigabájt internetes tárhelyet biztosít. Ez körülbelül hatezer dal, hétezer digitális fénykép, száz órányi videótartalom vagy kétszázezer táblázat számára elegendő
  • Az adatátvitelt fejlett adattömörítéssel és blokkonkénti növekményes mentéssel gyorsítja
  • Bármely webképes számítógéppel távolról kezelhetőek a mentési beállítások
  • Az összes fájlátvitel magas szintű titkosítással védett – mindezt a PC-biztonság megbízható szállítója, a Norton nyújtja

A Norton Online Backup a http://www.symantecstore.com/ címen található Symantec Netáruházban vásárolható meg március 25-től. A Norton Online Backup javasolt kiskereskedelmi ára évente 24,99 Euro, ami legfeljebb 5 otthoni PC számára összesen 25 GB netes tárhelyet jelent. 10, 25, 50 és 100 GB-os méretben további tárhely vásárolható.

10 GB: 39,99 Euro                            25 GB: 54,99 Euro   

50 GB: 99,99 Euro                            100 GB: 209,99 Euro


[1] Harris Interactive

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük