2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A világ első 21 Mbps sebességű beágyazott szélessávú modulja

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44466"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ericsson-broadband-module-l-185x155.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="84" /></a></span>Az Ericsson (NASDAQ:ERIC) bemutatta a világ első kereskedelmi forgalomban kapható fogyasztói elektronikai termékekbe szánt mobil szélessávú modulját, amely a HSPA Evolution hálózatok nagy sebességét használja. Az F5521gw modul a leggyorsabb mobil szélessávú élményt biztosítja notebookokban, netbookokban és táblagépekben -21 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességre képes.

ericsson broadband module lAz Ericsson (NASDAQ:ERIC) bemutatta a világ első kereskedelmi forgalomban kapható fogyasztói elektronikai termékekbe szánt mobil szélessávú modulját, amely a HSPA Evolution hálózatok nagy sebességét használja. Az F5521gw modul a leggyorsabb mobil szélessávú élményt biztosítja notebookokban, netbookokban és táblagépekben -21 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességre képes.

ericsson broadband module lAz Ericsson (NASDAQ:ERIC) bemutatta a világ első kereskedelmi forgalomban kapható fogyasztói elektronikai termékekbe szánt mobil szélessávú modulját, amely a HSPA Evolution hálózatok nagy sebességét használja. Az F5521gw modul a leggyorsabb mobil szélessávú élményt biztosítja notebookokban, netbookokban és táblagépekben -21 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességre képes.

Az ST-Ericsson nagy teljesítményű és alacsony energiafogyasztású modern platformján alapuló F5521gw modul beágyazott GPS-funkcióval, valamint az Ericsson egyedülálló Wake-on Wireless képességével rendelkezik. A Wake-on Wireless megoldás lényege, hogy gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy a készülék még szinte alvó üzemmódban csatlakozzon az internethez, ezáltal innovatív funkciók széles körét téve lehetővé, mint például a készülék távoli "felébresztése", előfizetés tartalom push szolgáltatásra, és frissítések fogadása bármikor. A GPS technológiával kombinálva, olyan vállalati funkciók, mint például a távoli kezelhetőség, eszközvédelem és nyomon követés, geofencing és biztonsági frissítések szintén könnyen beépíthetők.

Mats Norin, Ericsson Mobile Broadband Modules alelnöke szerint: „Következő generációs modulunk kiváló felhasználói élményt biztosít elérhető áron. A világszerte 63 már működő HSPA Evolution hálózat és további 116 tervezett hálózat révén az adatok egyre inkább elérhetővé válnak nagy sebességen is. A HSPA Evolution modulunk azon kötelezettségvállalásunkat erősíti meg, hogy segítsünk egy olyan jövőt teremteni, amelyben mindenhol elérhető lesz majd a csatlakozás, ahol az valamilyen előnnyel járhat."

Az Intellel együttműködve az Ericsson az F5521gw modult együttműködésre képessé tette a Intel Anti-Theft technológia legújabb generációjával (3.0 verzió), amely proaktív biztonsági funkciókat kínál: titkosított szöveges üzenetek segítségével távolról letiltható egy számítógép, még akkor is, ha nem fut az operációs rendszere. Az Ericsson Wake-on-Wireless funkciójával és a megfelelő laptop-támogatással kombinálva az ellopott vagy elvesztett számítógép azonnal letiltható, így lecsökkentve azt az időtartamot, amíg ki van téve a támadásoknak.

„Az Ericsson és az Intel Anti-Theft technológiája igen robusztus biztonsági képességeket eredményez a notebookok számára" – nyilatkozta Anand Pashupathy, az Intel Corp., PC Client Services részlegén belül az Anti-Theft szolgáltatások igazgatója. „Az új Ericsson modulok és az Intel AT-t hosztoló hardver közötti közvetlen kommunikációnak köszönhetően a vállalkozások és a fogyasztók számára lehetővé tudjuk tenni, hogy nagyon gyorsan reagáljanak, ha egy számítógépet ellopnak vagy elveszítenek. A számítógép bekapcsolása után röviddel, még mielőtt az operációs rendszer elkezdene futni, a hiányzó számítógép már le is tiltható és/vagy felderíthető a helye. A számítógép megtalálását követően pedig nagyon gyorsan és kényelmesen újra aktiválható, mindezt titkosított szöveges üzenetek segítségével."

A modulnak része a Quick Connect funkció is, amely lehetővé teszi a beágyazott készülék számára a csatlakozást az internethez mindössze néhány másodperccel azután, hogy folytatja a tevékenységét alvó üzemmódot követően, így lényegében az állandóan csatlakoztatott állapot élményét nyújtva a végfelhasználóknak.

Az Ericsson F5521gw mobil szélessávú modulja támogatja a nagyobb és a nyílt forráskódú operációs rendszereket, és kereskedelmi forgalomban októbertől globálisan elérhető.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.