2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Vodafone Magyarország a gyermek mobil biztonságáért

4 perc olvasás
<p> <span class="inline left"><a href="/node/1927"><img class="image thumbnail" src="/files/images/hatlap.thumbnail.jpg" border="0" alt="Vodafone" title="Vodafone" width="79" height="100" /></a></span>?Vodafone - gondolkodj és cselekedj felelõsséggel",  ez volt a mottója annak a rendhagyó tájékoztatónak, melyet a cég hazai képviselete  2007. május 25. pénteken a  Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI)  Dózsa György úti épületében rendezett. A BMSZKI Budapest legnagyobb hajléktalan ellátó szervezete, a Vodafone Magyarország Alapítvány egyik fontos partnere a hajléktalanok támogatásában.</p><p> 

 vodafone?Vodafone – gondolkodj és cselekedj felelõsséggel",  ez volt a mottója annak a rendhagyó tájékoztatónak, melyet a cég hazai képviselete  2007. május 25. pénteken a  Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI)  Dózsa György úti épületében rendezett. A BMSZKI Budapest legnagyobb hajléktalan ellátó szervezete, a Vodafone Magyarország Alapítvány egyik fontos partnere a hajléktalanok támogatásában.

 

 vodafone?Vodafone – gondolkodj és cselekedj felelõsséggel",  ez volt a mottója annak a rendhagyó tájékoztatónak, melyet a cég hazai képviselete  2007. május 25. pénteken a  Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI)  Dózsa György úti épületében rendezett. A BMSZKI Budapest legnagyobb hajléktalan ellátó szervezete, a Vodafone Magyarország Alapítvány egyik fontos partnere a hajléktalanok támogatásában.

 

 A sajtótájékoztatót az intézmény Nagytermében tartották, mely az épület Könyvtáraként szolgál.  A megjelentek mindegyike belépõül egy ajándék-könyvet adott át jelentkezésekor, gyarapítandó az intézet könyvtárát.

Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója utalt rá, már 2,6 milliárd ember használ mobil telefont, egyre több és egyre fiatalabb korú kezébe kerül az a készülék, melyen csak felnõtteknek szóló tartalmak is elérhetõk.  A Vodafone elkötelezettnek érzi magát a biztonságos mobilhasználat iránt, s több európai mobilszolgáltatóval együtt nyilatkozatban rögzítette a felnõtt tartalmakhoz elérésének ellenõrzési elveit.

A vállalat a témában érintett társadalmi szervezetekkel párbeszédet kezdeményezett, így került sor a most bejelentett szolgáltatás bevezetésére. Segítségével a szülõk a mobiltelefon menüjébõl töröltethetik a nem gyerekeknek való tartalmakat, pl. az erotikus csatornát.

Ennek a hazánkban úttörõ szolgáltatásnak a megrendelésére a szülõk több utat választhatnak;

-díjmentes SMS-ben a GyZAR kódot elküldik a 1270 számra,

-interneten kezdeményezik a megrendelést a http://www.vodafone.hu/ oldalon, az online ügyfélszolgálat almenüben,

-a Vodafone live!-on  a My Vodafone / Szolgáltatás menüpont alatt tesznek bejegyzést,

-a Vodafone ügyfélszolgálatánál a 1270-es számon kezdeményeznek szóbeli megrendelést,

-a Vodafone cég márkaboltjaiban tesznek megrendelést, ahol az ismertetõ kiadvány is beszerezhetõ.

Az aktivált szolgáltatás de-aktiválható ugyan, de ennek módja nem olyan egyszerû, hogy az érintett ifjú felhasználók találékonysága ebben gyorsan célt érhetne…

A témakör támogatására "Gyermekeink és a mobiltelefon — hasznos tanácsok szülõknek" címmel 150 ezer példányban egy 28 oldalas ingyenes füzetet bocsát ki a cég, mely elérhetõ a Vodafone üzletekben, vagy online letölthetõ a  www.vodafone.hu/gyermekzar  oldalról.

A vezérigazgató mondandójához illeszkedõen, Nigel Thorpe, a Vodafone Magyarország Vállalati Kapcsolatok igazgatója, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának elnöke az ?érintettekkel folytatott párbeszéd"  (stakeholder engagement) fogalmát a cégnél a felelõs marketing és az átlátható árazás témájában, ill.  felnõtt mobil-tartalmak gyermekek elõl való elrejtése témájában pozícionálta. A szolgáltató helyi felelõssége globális és EU-s alapokon nyugszik, ebbe a sorba illeszkedik a gyermekek biztonságos mobilhasználata, s a szociálisan rászorulók támogatása.

A Vodafone Magyarország Alapítvány utóbbi témakörben fejti ki tevékenységét, melynek egyik exponált helyszínén zajlott jelen tájékoztató is.  Nigel Thorpe az alapítvány kuratóriumának elnökeként jelentette be az újabb évre szóló támogatást a vakvezetõ kutyákat képzõ Somlai Angyalka Alapítvány számára.  Az eddigi 12 millió forintos támogatás egészül ki most újabb 5 millió forinttal a kuratórium döntése alapján.  Thorpe emlékeztetett, az alapítvány eddig 116 programot támogatott, több mint 400 millió forint értékben.  

A Vodafone Magyarország Alapítvány a 2006. évben elsõsorban a hajléktalanok, a fogyatékosok és a Roma fiatalok oktatását támogatta, idén ezen túlmenõen arra törekednek, hogy hosszú távú eredményeket tudjanak elérni, s a célok elérését a non-profit célcsoportoknál folyamatosan monitorozzák.

Az alapítvány tevékenységét díjakkal is jutalmazták, a Vodafone nevében átvehették az Év Vállalati Adományozója Díjat a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítványtól, s a Hajléktalan Emberért Díjat.

2007 év elejéig mintegy  400 millió forintot osztottak ki a sikeres pályázók között.

http://www.vodafone.hu/

http://www.vodafone.com/

http://www.vodafonealapitvany.hu/

http://www.braunpartners.hu/

http://www.bigyoo.hu/

http://www.egyszervolt.hu/

http://www.ofe.hu/

http://www.kosarmagazin.hu/

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.