A Vodafone Magyarország közzétette új pénzügyi évének 2008. szeptember 30-án zárult első hat hónapjára vonatkozó fő teljesítménymutatóit. 

A Vodafone Magyarország közzétette új pénzügyi évének 2008. szeptember 30-án zárult első hat hónapjára vonatkozó fő teljesítménymutatóit. 

A barátságtalan gazdasági környezet ellenére a Vodafone Magyarország továbbra is pozitív számokat tett közzé 2009-es pénzügyi évének első félévére vonatkozóan. A Vodafone Magyarország 107.000 új ügyfelet szerzett, így 2008. szeptember 30-án 2,45 millió ügyféllel rendelkezik. Mind az árbevétel, mint a nemzetközi roaming bevételek nőttek, előbbi 5%, míg utóbb 9%-kal, az előző évi adatokhoz képest. Az összes lebeszélt percek száma 14%-kal emelkedett, míg az adatforgalomból eredő bevétel 63%-kal nőtt – az előző év ugyanezen időszakához képest. Ez utóbbi adat elsősorban a HSDPA hálózat és eszközök magas használati és magas penetrációs arányának köszönhető, amely így a telekommunikációs iparág kulcsa lehet a jövőhöz. 2008. november 1-jén a Vodafone Magyarország HSDPA-hálózata már 208 településen érhető el Magyarországon.

"Elégedettek vagyunk pénzügyi teljesítményünkkel, hiszen továbbra is növekedünk, amely köszönhető nagy részben a tavalyi év szervezeti változásainak, illetve új ajánlatok és szolgáltatások bevezetésének." – mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. "A Vodafone Magyarország ügyfélköre 2008 szeptember végére elérte a 2,45 milliót. Havi számlás ügyfeleink száma is folyamatosan nő. Ez azt mutatja, hogy ügyfeleink bíznak bennünk és hűségesek hozzánk." – tette hozzá.

A Vodafone Csoport szintén most jelentette be első féléves adatait, amely szerint a világ vezető mobilszolgáltatójának csoportszintű bevétele 17,1%-kal, illetve az üzemi eredménye 10,5%-kal nőtt. Emellett 3,2%-kal emelkedett az osztalék is, 2,57 pennyre.

A Vodafone Csoport részletes eredményei a következő oldalon találhatók:

http://www.vodafone.com/start/media_relations/news/group_press_releases/2007/half_year_financial.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük