2022.július.02. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A volt ENSZ-főtitkár, egyiptomi ombudsman budapesti meghívása

2 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/20168"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/onbucc.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.obh.hu/" title="http://www.obh.hu/" width="100" height="88" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.obh.hu/">http://www.obh.hu/</a> </strong></span></span>Szabó Máté ombudsman egy kairói konferencia résztvevőjeként budapesti tapasztalatcserére hívta meg Butrosz Butrosz Ghalit, aki 1992-1997 között az ENSZ főtitkára volt, ma pedig az egyiptomi Emberi Jogi Nemzeti Tanácsot vezeti.<br /><td valign="top"> </td>  <img class=" size-full wp-image-1110" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2007/07/spacer.gif" border="0" width="15" height="15" />

http://www.obh.hu/http://www.obh.hu/ Szabó Máté ombudsman egy kairói konferencia résztvevőjeként budapesti tapasztalatcserére hívta meg Butrosz Butrosz Ghalit, aki 1992-1997 között az ENSZ főtitkára volt, ma pedig az egyiptomi Emberi Jogi Nemzeti Tanácsot vezeti.

 

  spacer

http://www.obh.hu/http://www.obh.hu/ Szabó Máté ombudsman egy kairói konferencia résztvevőjeként budapesti tapasztalatcserére hívta meg Butrosz Butrosz Ghalit, aki 1992-1997 között az ENSZ főtitkára volt, ma pedig az egyiptomi Emberi Jogi Nemzeti Tanácsot vezeti.

 

  spacer
    Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának egyiptomi kollégája ismerkedik majd az emberi jogok magyarországi védelmének gyakorlatával, az emberi jogi szervezetek tevékenységével. Szabó Máté az ombudsmanok munkájával foglalkozó kairói konferencián kijelentette, hogy előrelépést lát az emberi jogok védelmében mind Afrika országaiban, mind más térségek muszlim államaiban. Egyiptomban például a Nők Nemzeti Tanácsa révén a nők is magas szinten képviseltetik magukat a politikai életben.

A biztos nem csak a konferencián, hanem egy közel-keleti hírügynökségnek adott interjújában is bemutatta az ombudsmani intézmény európai gyakorlatát, kiemelve a biztosok függetlenségét az állami szervektől és a politikától. Az afrikai és az arab országokban ezzel szemben nem ismerik ezt az anyagi függetlenséggel is alátámasztott rendszert, amely az állampolgárok jogainak sérelmeit tárja fel és képviseli érdekeiket akár az állami szervekkel szemben is. Afrikában, az arab államokban ez a fajta függetlenség nem létezik, az ombudsmani hivatalok vagy emberi jogi tanácsok állampolgári panaszirodaként működnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.