2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A hiányzó 8 hónap – Balaton konzílium 3.

2 perc olvasás

balatonlelletelen.jpg

Balatonlelle télen

December 2-án, szombaton 11 órakor a balatonlellei BL Yacht Klubban rendezik meg a 3. Balaton Konzíliumot. A téma ez alkalommal: a hiányzó 8 hónap, vagyis a négy évszakos Balaton létrehozásának esélyei.

 

A nyilvános beszélgetéssorozatot ez év tavaszán indították el. A legszebb balatoni helyszíneken vitatják meg Magyarország elsőszámú üdülőövezetének legfontosabb témáit azokkal, akik a leginkább érintettek: helybéli vállalkozókkal, borászokkal, vendéglátókkal, polgármesterekkel, közigazgatási szakemberekkel és a vidék rajongóival. Sokan dolgoznak azon a tó körül, hogy ez a sokarcú és különleges vidék adottságaihoz méltó módon fogadja a vendégeket, és hogy minden lehetőségét ki tudjanak használni.

 

De bőven van még tennivaló. Szeretnék összefogni a főszereplőket és összehangolni erőfeszítéseiket. Hisznek abban, hogy a tapasztalatok megbeszélésével, az álláspontok ütköztetésével előrébb jutunk. Hogy egy ilyen rendezvénysorozat segít meghatározni a célokat és megtervezni a célokhoz vezető utat.

 

Nyilvános eseményeket szerveznek, ahová várják a civil érdeklődőket is, hogy véleményükkel, elképzeléseikkel hozzátegyenek a beszélgetésekhez, és közben személyesen is megismerkedhessenek azokkal, akik élére álltak egy-egy kezdeményezésnek.

 

A szombati Konzílium egy üdülőrégió számára legfontosabb kérdésről szól:

mi kell ahhoz, hogy ne csak egy rövid, pár hetes szezonban legyen vonzó, hanem egész éven át kínáljon programokat és élményeket a vendégeknek?

Mennyire használjuk ki a balatoni régió adottságait, lehetőségeit, van-e turizmus-stratégiája a térségnek, hogyan kínálhat mindez állandó megélhetést a helyieknek.

És végül: mi ebben az egészben a kormányzat, önkormányzatok, szakmai szervezetek és a helyi vállalkozók szerepe.

 

Résztvevők:

Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese

Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke

Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere

Bezerics Dániel, Paletta, Keszthely

Csapody Balázs, Kistücsök, Balatonszemes

Tóth Balázs, BL Yacht Klub, a Balatoni Kör alelnöke, Balatonlelle

 

A Balaton Konzílium a Balatoni Kör és az Északipart magazin közös beszélgetés-sorozata, amely a régió legfontosabb ügyeit vitatja meg. Az események nyilvánosak, a szervezők várnak minden érdeklődőt.

 

  1. december 2., szombat, 11 óra

Balaton konzílium 3.

BL Yacht Klub, Balatonlelle

 

https://www.balatonkor.hu

https://hu-hu.facebook.com/balatonikor

http://www.hirbalaton.hu/tag/eszakipart-magazin

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.