2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A legjobb fényművészeket keresi az E.ON Európában

3 perc olvasás

Előzetes közönségszavazás szeptember 7-ig, október 5-én jelentik be a Fényfesztivál döntőseit a berlini tv-toronynál. Melyik európai országban vannak a legjobb fényművészek? Az E.ON erre a kérdésre keresi a választ egy verseny keretében, melyet Németország legmagasabb épületénél, a berlini tévétoronynál rendeznek.

 

Hét ország tizennyolc fényművésze száll majd versenybe a Berlini Fényfesztiválon, mely az egyik legelismertebb fényfesztivál a világon. Feladatuk az lesz, hogy egy a tévétoronyra vetített látványos háromdimenziós produkcióban keltsék életre a „Let’s create a better tomorrow” (Teremtsük egy jobb holnapot!) mottót.

 

Új elem az idei berlini fesztiválon, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválhoz hasonlóan a Festival of Lights is szavazással választja ki az egyes országokat képviselő művészeket.  A berlini fesztiválra Magyarország is nevez majd egy fényművészt.

A közönség fogja eldönteni, hogy ki képviselje Magyarországot.

A szavazatokat mától lehet leadni a legjobb művészre a következő weboldalon: www.fol-awards.de/en. Itt a három magyar döntős, EPER, Kiégő Izzók („Glowing Bulbs”) és Körmöczi Károly munkáját lehet megtekinteni. A három magyar döntőst a fesztivál művészeti igazgatója választotta ki. A versenyben további művészek is részt vesznek Németországból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Romániából, a Cseh Köztársaságból és a skandináv országokból. A fentiországok közös vonása, hogy mindenhol üzemeltet hálózatokat vagy kínál ügyfélmegoldásokat az energiavállalat. Természetesen nemcsak az E.ON ügyfelei szavazhatnak, hanem mindenki más is.

 

Az elkövetkező hetek során az E.ON és a Fényfesztivál közös kampányt indít közösségi oldalain, hogy szavazásra buzdítson, melynek során várhatóan milliókat érnek majd el Németországban és más európai országokban. Magyarországon augusztus 23-én kora este indul a szavazás, az E.ON Facebook oldaláról, illetve az eon.hu főoldalán is közzétett hír visz át arra az oldalra, ahol szavazhatnak az érdeklődők.

https://www.eon.hu/hu/lakossagi.html

Az előzetes szavazás szeptember 7-én zárul.

Az egyes országok nyerteseit ezután közzéteszik az E.ON és a Fényfesztivál honlapján, valamint a közösségi oldalakon is.

 

A Magyarországot képviselő győztes fényalkotása a berlini TV-toronyra vetítve lesz látható Európa legnagyobb fényfesztiválján, október 5-14 között!  Ebben az időszakban kerül majd sor a szavazás második fordulójára, amikor is az első fordulóban nyertes, az egyes országokat képviselő művészek közül lehet majd szavazni a Festival of Lights fődíjának, az E.ON Nagydíjának a nyertesére, aki a rangos elismerés mellett a verseny 5 ezer eurós fődíját is hazaviheti. Az E.ON már évek óta a Berlini Fényfesztivál fő támogatója, idén először pedig az esemény kizárólagos védnöke.

 

A magyar alkotásokat itt találja:

https://www.youtube.com/watch?v=hsx7ga87Bto

https://www.youtube.com/watch?v=DLQ-Mu5AL0A

https://www.youtube.com/watch?v=uu01dO40vfE

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.