2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A MiR nagyobb és erősebb mobil robotot kínál

4 perc olvasás

mir500.jpgA Mobile Industrial Robots (MiR) népszerű robotjainak nagyobb, erősebb és gyorsabb változatával mostantól kielégítik az ipar egyik jelentős igényét, így azok ezentúl még több területen alkalmazhatók.

 

Európa vezető, intelligens automatizálási és robotikai kiállításán ma a Mobile Industrial Robots MiR bemutatta legújabb innovációját, a MiR500 robotot. A robot emelőkapacitása 500 kg, és akár 7,2 km/h sebességgel képes raklapokat automatikusan összegyűjteni, szállítani és leadni. Az ipari logisztika mostantól a teljes gyártási láncban, a raktártól az áruk kiszállításáig optimalizálható a rugalmas MiR robotok teljes flottájával, mind a nehéz, mind pedig a könnyű cikkek szállítása esetében.

 

„A MiR500 segítségével megőrizzük a bevált, hatékony technológiát és biztonságot, amelyek révén az autonóm mobil robotok vezető nemzetközi szállítójává váltunk. A MiR500 fejlesztése meglévő és potenciális ügyfeleink igényei alapján történt, akik tesztelték robotjainkat, most pedig hatalmas lehetőséget látnak a nehéz cikkek és EUR-raklapok belső szállításának automatizálásában. A MiR500 robottal új mércét állítunk fel az autonóm mobil robotok vállalati felhasználási területeit illetően.” – magyarázza Thomas Visti, a Mobile Industrial Robots vezérigazgatója.

 

Biztonságosan és hatékonyan mozgatja a raklapokat és a nehéz cikkeket

A többi MiR robothoz hasonlóan a MiR500 biztonságosan mozog az emberek és a tárgyak között. A MiR500 robot a MiR fejlett technológiájával és kifinomult szoftverével minden akadályt 360°-os szögben lát, így önállóan navigál és megtalálja a leghatékonyabb útvonalat a célhoz – akár dinamikus körülmények között is, ahol emberek és járművek vannak mozgásban.

 

Az együttműködő mobil robot tervezésének köszönhetően a TÜV tanúsítványhoz szükséges összes szigorú biztonsági szabványnak megfelel. A technológia alapvetően a MiR100™ és a MiR200 robotokéval azonos, amely világszerte optimalizálja a gyártási folyamatokat a világ néhány legnagyobb nemzetközi vállalatánál. A különbség méretében, emelőkapacitásában és a az alkalmazási területekben rejlik.

 

„A MiR500 egy rendkívül robusztus robot, amelynek kivitele erősebb többi robotunkénál, ezáltal ipari környezetekhez tökéletes. Ezen kívül a MiR100 és a MiR200 alapelveit is beépítettük, ahol a rugalmasságra és a felhasználóbarát jellegre összpontosítunk. Ez azt jelenti, hogy a MiR500 előzetes tapasztalat nélkül programozható. A top modulok ugyanakkor egyszerűen fejleszthetők és cserélhetők, így a robot különféle szállítási célokra használható. Például raklapemelővel, szállítószalaggal vagy robotkarral szerelhető fel.” – nyilatkozta Thomas Visti.

 

 

A MiR500 egy normál EUR-raklappal azonos méretű. A MiR várakozásai szerint a legtöbb értékesített MiR500 robotot ipari raklapszállításra és raktárakban fogják használni világszerte. A raklapszállítás különleges tervezésű MiR raklapemelőkkel és vázakkal történik a stabil kezelés és szállítás érdekében. A MiR500 nagy sebessége minden vállalatnál egyszerűsíti a raklapszállítást, felszabadítja az alkalmazottakat, akik ez által értékesebb tevékenységeket végezhetnek.

 

Rohamosan fejlődő piac

A Nemzetközi Robotikai Szövetség szerint a mobil robotok piaca várhatóan robbanásszerűen bővül a közeljövőben.

 

„Az ipar új utakat keres a gyártás optimalizálására és a versenyképesség erősítésére. A belső szállítás az automatizálás utolsó hiányzó láncszeme. Együttműködő mobil robotjainkkal tökéletesen időzítettünk.” – mondja Thomas Visti.

 

A MiR 2015 és 2016 között ötszörösére növelte a robotok értékesítését. A forgalom megháromszorozódva 77,5 millió dán koronára nőtt 2016 és 2017 között. A vállalat várakozásai szerint a forgalom a tavalyi évhez képest legalább a kétszeresére nő 2018-ban. A MiR 2018-ban várhatóan 65-ről körülbelül 120-ra növeli alkalmazottainak létszámát.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.