2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A TEHETSÉG SOKSZÍNŰSÉGÉT BEMUTATÓ FESZTIVÁLT RENDEZTEK

2 perc olvasás

tehetsegfesztival_180527_04.jpgIdén első alkalommal rendezte meg az Új Nemzedék Központ a Tehetségek Magyarországa című projekt, melyre 6,066 Mrd Ft-os vissza nem térítendő európai uniós támogatás áll rendelkezésre és az NTP-HTSZ-M-17-A azonosítószámú – Iskolán kívüli tehetségfejlesztő és tehetséggondozást támogató programok projekt, „Tehetségfesztivál” rendezvényét. Az eseménynek a Budakeszi Vadaspark Szilfa-tisztása adott helyet.

 

A rendezvényt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyitotta meg, aki beszédében elmondta, a Nemzeti Tehetség Program keretében számos intézkedéssel támogatják a tehetséges fiatalokat – évente több, mint 3 milliárd forintot fordítanak erre a célra. Összefoglalta a nap legfőbb üzenetét: “Fő törekvésünk, hogy a gyermekek számára Magyarországon gondtalan, biztonságos gyermekkort tudjunk biztosítani”. Az eseményen köszöntőt mondott Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. tehetségfejlesztési igazgatója, aki elmondta, hogy a rendezvény célja, felhívni a figyelmet a hazai tehetséggondozásban rejlő lehetőségek sokszínűségére. A Tehetségfesztivál lehetőséget teremt – közismert személyek előadásain, tehetséges fiatalok bemutatóin keresztül – felkelteni a gyerekek és fiatalok érdeklődését a művészeti, tudományos és sportteljesítmények, valamint az ezeket inspiráló tehetséggondozó programok tevékenységei iránt.

A Nagyszínpadon olyan, különböző területeket képviselő előadóktól hangzottak el előadások, akik kiemelkedő életútjukkal példaképek lehetnek a fiatalok számára. Karrierjéről mesélt többek között Bácsi Péter – világ- és Európa-bajnok birkózó, Lukoviczki Réka – blogger, motivációs előadó, dr. Szalai Sándor – űrszondafejlesztő, dr. Ősi Attila –paleontológus, dr. Gerberné Farkas Zsuzsanna – tréner, coach és Végh Bálint – autóipari tanácsadó.

A Kisszínpadon tehetséges fiatalok mutattak be különféle zenei, tánc- és sportprodukciókat.

 

A felállított sátrakban a gyerekek interaktív eszközökkel is megismerkedhettek, többek között meglátogathatták az Őslénytani műhelyt, a Technológiai alkotóteret, az Ösztöndíjbörzét, a Montessori játszóteret, valamint pályaválasztási tanácsadásban vehettek részt, kipróbálhattak különleges hangszereket és a TeqBall-t.

 

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.