2024.február.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Telekom bekapcsolta a 2700. kistelepülést Magyarországon szupergyors 4G hálózatába

1 perc olvasás

image35_2.jpgA Magyar Telekom hálózatfejlesztésének eredményeként 2017. november végéig több mint 2600 hatezer főnél kisebb lélekszámú településen tette elérhetővé a 4G mobilinternet szolgáltatást.  A fejlesztés azóta sem állt meg, a vállalat műszaki szakemberei most bekapcsolták a 2700. kistelepülésen a szupergyors mobilinternetet.

 „Jelentős lépésnek tekintjük, hogy maximális sebességű hálózatunkkal olyan kistelepülésekre is eljutottunk, ahol eddig nem állt rendelkezésre 4G hálózati infrastruktúra” – mondta el Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója. „A világ 5. legjobbjának ítélt* 4G hálózatunk az alap ahhoz, hogy ügyfeleink mind nagyobb számban csatlakozzanak a digitális szolgáltatásokat használók táborához, előre lépve így a MOSTba” – tette hozzá.

 A Telekom 4G hálózatának lakossági kültéri lefedettsége jelenleg már meghaladja a 99 százalékot, ezzel egyidejűleg a szolgáltató a 4G lakossági beltéri lefedettséget is folyamatosan javítja, amely jelenleg 88,5%.

Emellett a vállalat folyamatosan fejleszti az ennél is nagyobb sebességet kínáló 4G+ mobilinternet hálózatát is, amely már közel 70 hazai településen elérhető. (A települések listája megtekinthető itt.)

 

*https://www.p3-group.com/en/about-us/news-and-press/

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.