2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Akár 300 km/h felett a Vredestein új téli abroncsával

3 perc olvasás

04-wintrac-pro.jpgVadonatúj, nagyteljesítményű téli abroncsot mutatott be az Apollo Vredestein a világ legnagyobb abroncsipari rendezvényén, a kölni The Tire-en.

A Vredestein Wintrac Pro abroncsot a nagyteljesítményű, 17 hüvelykes, illetve az annál nagyobb gumiabroncs szegmens növekvő piaci igényeinek kielégítésére tervezték. Az új téli abroncs nagy sebesség mellett is garantálja a maximális kanyarodás közbeni tapadást, a nedves utakon való rövid féktávolságot és a nagyszerű kezelhetőséget. A Wintrac Pro Y sebességbesorolásban és több méretben érhető el, így alkalmas az akár 300 km/h-ás sebességnél történő használatra is. A gumiabroncs ötvözi a megnyerő kivitelezést (a Giugiaro vállalat együttműködésével tervezve) és a fejlett technológiát.

A futókeverékek új nemzedéke

A gumiabroncs szerkezet és felépítés terén a Vredestein új fejlődési szintjének hírnöke, a legnagyobb újítása mégis az anyaghasználatban rejlik. A futókeverék műgyanta és magas szilika tartalma a lehető legmagasabb szintű kezelhetőséget és fékteljesítményt biztosítja a havas és a nedves útfelületeken.

 05-wintrac-pro.jpg

A Wintrac Pro futófelülete emellett megújult lamella- és barázda-kialakítással rendelkezik. A központi barázdák és a vállrészi lamellák éles szögben helyezkednek el, így biztosítva a lehető legjobb kezelhetőséget a havas útfelületeken; míg a központi sáv függőleges lamellái garantálják az egyedülálló fékezési és gyorsulási teljesítményt.

A hosszú és ovális futófelület növeli a víz lepergését a mintázatról, így javítva a nedves útfelületen nyújtott teljesítményt. Ez közvetlen kormányreakciót és kiegyensúlyozott kanyarodási tulajdonságokat eredményez.

 

Csúcsteljesítmény

Ezen újítások hosszas szimulációk, illetve alapos laboratóriumi és téli környezetben történő kültéri tesztelés eredményeként valósulhattak meg. Az Apollo Vredestein egy olyan gumiabroncsot akart létrehozni, amely nem csak a tervezőasztalon bizonyít, hanem valós körülmények között is. A belső kutatások biztató eredményeket hoztak: a már önmagában figyelemreméltó elődhöz, a Wintrac xtreme S gumiabroncshoz képest az új abroncs 15%-kal jobb kezelhetőséget biztosít a havas, valamint 10%-kal jobb fékteljesítményt a nedves útfelületen. A tesztek bebizonyították, hogy a Wintrac Pro az ultramagas teljesítményű szegmensen belül is csúcsteljesítményt nyújt.

 

Az első kerékméretek kiválasztási alapját olyan gépkocsik képezték, mint a vadonatúj Audi A6, a BMW 5 sorozat, a Volvo V90, a Mercedes C-Class, valamint a Porsche, a Tesla és egyéb első osztályú márkák. A Wintrac Pro a tervezett 35 méretből már 30-ban kapható, a fennmaradó 5 pedig hamarosan elérhetővé válik. A kínálat a későbbiekben több mint száz méretre bővül.

 

 

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.