2023.szeptember.25. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Aktív pihenés négy keréken külföldön vagy belföldön

3 perc olvasás

nyaralas.jpgSok minden szükséges ahhoz, hogy a várva várt nyaralás valóban kellemes és zavartalan legyen. Nem elég kiválasztani az úticélt, a megfelelő szállást, kinézni a programot, javasolt előre azt is megtervezni, hogyan jutunk egyik pontból a másikba. Minden szép élményt felül tud írni egy balul sikerült, sok-sok órás, kényelmetlen utazás – vagy autónk mérete nem megfelelő egy többfős utazó társaság számára, vagy a helyi tömegközlekedéssel gyűlik meg a bajunk. Az autóbérlés ilyenkor is tökéletes megoldás lehet – nemcsak kényelmes, hanem sok esetben anyagilag is kedvezőbb.

Sokan még mindig tartanak az autóbérléstől, pedig rengeteg olyan előnyt tud nyújtani egy utazás során, ami megkönnyítheti a nyaralást. Az egyik és legnagyobb előnye, hogy szabadságot biztosít számunkra, nem kell senkihez és semmihez igazodni, és kedvünk szerint fedezhetünk fel új helyeket. A reptereken a legtöbb autókölcsönzőnek van irodája, így néhány perc alatt fel lehet venni az autót, és a csomagokat sem kell végig cipelni a transzfer eszközön. Célszerű azonban időben lefoglalni az igényeinknek megfelelő autót, mert a népszerű nyaralóhelyeken csúcsszezonban előfordulhat, hogy nem lesz szabad gépjármű. Érdemes figyelni az autókölcsönzők szezonális akcióit valamint a repülőtársaságok kiegészítő autókölcsönző szolgáltatásait, mert igen kedvező árakon lehet így autót bérelni. Abban az esetben sem kell aggódni, ha az autókölcsönzőnek nem áll rendelkezésére az általunk választott kategóriájú gépjármű, mert ilyenkor még az is előfordulhat, hogy magasabb kategóriájú autót biztosítanak számunkra ugyanazon az áron.

Akkor is praktikus megoldás lehet az autóbérlés, ha autóval megyünk nyaralni külföldre vagy akár belföldön. Ilyenkor azért célszerű igénybe venni az olyan autókölcsönzők szolgáltatásait mint például a Europcar, mert az utazásunk típusához választhatunk autó kategóriát, megbízható, folyamatosan szervizelt,  fiat, kevés kilométert futott autót kapunk, arról nem is beszélve, hogy spórolhatunk is, mert a bérlési díj tartalmazza a hazai autópályamatricát illetve az autók jó fogyasztásának köszönhetően a benzin költség is csökkenhet.

 „Igyekszünk minden típusú utazásnak megfelelő autótípust biztosítani az ügyfeleink számára. Például  egy aktív pihenéshez az új SEAT SUV-jainkat javasolnám a flottánkból, családi kiránduláshoz a kilenc személyes kisbuszaink vagy kombi autóink a megfelelők, a rövidebb baráti kiruccanáshoz pedig a dinamikus VW Polo vagy Golf lehet az ideális társ. Tapasztalataim szerint sokan azért nem mernek belevágni az autókölcsönzésbe, mert tartanak az önrész nagyságától. Ettől sem kell tartani, mert már ügyfeleink igényelhetnek olyan kiegészítő biztosítást, amivel az önrész a felére vagy akár nulla forintra is csökkenthető” – nyilatkozta a nyári autókölcsönzési szezon kapcsán Poór Zsuzsanna, a Europcar Autókölcsönző marketing vezetője.

Néhány hasznos tipp az autókölcsönzéshez: Autókölcsönzésnél fontos, hogy a sofőr rendelkezzen érvényes jogosítvánnyal és a nevére szóló dombornyomott hitelkártyával. Figyeljünk arra, ha plusz sofőrt szeretnénk hozzáadni a bérlés során, az plusz költséggel jár. A kocsit tele tankkal kapjuk meg és tele tankkal kell leadni. Az autó felvétel és az autó leadási helyszíne eltérhet egymástól, így például egy Londonban felvett autót leadhatunk akár Bristolban is – és ez itthon is működik.

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.