Magyar Tőzsdei AlmanachHagyományait messzemenőkig megőrizve, de megújult szerkezetben ünnepli nagykorúságát – vagyis 18. évfolyamát – a Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach. A teljes magyar pénzügyi intézményrendszer átfogó ismertetésére törekvő, több, mint 1100 oldalas kötetet 2208 november 25-én, kedden mutatta be a TAS Kiadó a sajtó munkatársainak.

 

Magyar Tőzsdei AlmanachHagyományait messzemenőkig megőrizve, de megújult szerkezetben ünnepli nagykorúságát – vagyis 18. évfolyamát – a Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach. A teljes magyar pénzügyi intézményrendszer átfogó ismertetésére törekvő, több, mint 1100 oldalas kötetet 2208 november 25-én, kedden mutatta be a TAS Kiadó a sajtó munkatársainak.

A Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach az egyetlen olyan kiadvány a hazai könyvpiacon, amely a teljes magyar pénzügyi intézményrendszer bemutatására törekszik. Az eltelt 18 év alatt az almanach immár 80 magyar és angol nyelvű kötetben, több tízezer oldalon, egységes szerkezetben tekintette és tekinti át a hazánkban működő pénzügyi szervezetek történetét, tevékenységét, stratégiai elképzeléseit, valamint mutatja be a társaságok pénzügyi adatait és vezető testületeinek összetételét. A kiadvány szereplői között megtalálhatók a hitelintézetek, a nemzetközi pénzügyi szervezetek magyarországi képviseletei, a lízing-, faktoring- és biztosítótársaságok, a pénztárak, a tőzsde és a tőzsdei kibocsátók, a brókercégek, a befektetésialap-kezelő társaságok, a könyvvizsgálók, a szakmai-érdekvédelmi szervezetek és még sokan mások. A XVIII. évfolyam magyar és angol nyelvű kötetében több, mint 1100 oldalon összesen csaknem 1000 szervezet adatai szerepelnek.

Az almanach struktúrája idén több ponton átalakult. A legjelentősebb változás, hogy a XVIII. évfolyam kötetét 18 rövid tanulmány, szektorelemzés vezeti be, amelyeket állami vezetők (Veres János pénzügyminiszter, Kovács Árpád ÁSZ-elnök), pénzügyi intézmények vezetői (Varga Csaba PSZÁF-főigazgató, Simor András jegybankelnök, Felcsuti Péter, a Bankszövetség elnöke) valamint szövetségek, érdekképviseletek elnökei, főtitkárai (a teljesség igénye nélkül: Demján Sándor, Trunkó Barnabás, Mohai György, Temmel András, Lukács János…) jegyeznek. E tanulmányok több mint hatvan oldalon jó áttekintést adnak az egyes szektorokban történt elmúlt évi változásokról, és több elemzés az egészen közeli múlt eseményeit is górcső alá veszi.

A Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach ma már pénzügyi, pénztörténeti kordokumentum. Azon a sok tízezer oldalon, amely az elmúlt tizennyolc évben napvilágot látott, a kiadó elsősorban az intézményrendszer szemszögéből kívánta bemutatni a változásokat. E sajátos pénzügyi kordokumentum számtalan érdekességgel szolgál: nyomon követhető belőle, hogy kik, mikor, hol, milyen szerepet töltöttek be az intézményrendszer különféle szintjein, hogyan alakult az egyes társaságoknál a tulajdonosi összetétel, miképpen változtak a társaságok fundamentumai, milyen stratégiai elképzelések, tervek alapján formálódott maga az intézményrendszer, és hogyan jöttek létre, alakultak át, és szűntek meg különféle pénzügyi intézmények.

A Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach kötetei az évek során több ezer szervezethez, intézményhez, vállalathoz és magánszemélyhez jutottak el, fontos információkat nyújtva számukra. Külföldön immár 18 országban van jelen a kiadvány.

Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach

XVIII. évfolyam (kötet)

HU-ISSN 0866-1306

TAS-11 Kft., Budapest, 2008

Ára 13.440,- Ft (a magyar) és 20.160,- Ft (az angol)

A kiadvány megvásárolható a TAS Kiadó szerkesztőségében (1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 24. II/4/A), illetve megrendelhető telefonon (354-16-08), faxon (354-06-22) vagy e-mailen (s.toth@tas.hu ).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük