A diabétesz miatt naponta 2 ember veszíti el látását és 7 cukorbetegen végeznek amputációt Magyarországon – a Nemzetközi Diabétesz Világnapon is.

A diabétesz miatt naponta 2 ember veszíti el látását és 7 cukorbetegen végeznek amputációt Magyarországon – a Nemzetközi Diabétesz Világnapon is.

 

  
    Az elmúlt húsz évben a diagnosztizált cukorbetegek száma közel megduplázódott hazánkban, s ez a tendencia várható az elkövetkező 20 évben is. 2025-re minden második családot érinthet a betegség, mely a gyermekek egészségét is veszélyezteti.

    A november közepén megrendezett Nemzetközi Diabétesz Világnap 17 éve kívánja felhívni a figyelmet a cukorbetegség járványszerű terjedésére. A Novo Nordisk a cukorbetegség elleni küzdelem elkötelezettjeként, az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal együttműködésben november 16-án, vasárnap délután 2 órakor az egészséges életmód jegyében Diabétesz sétára hívja az embereket a SYMA Sport- és Rendezvényközponthoz.

    A napokban került nyilvánosságra a Novo Nordisk világméretű programja keretében életre hívott Changing Diabetes Magyarországon tanulmány, mely felhívja a figyelmet a diabétesz jelentőségére és összefoglalja a hazai publikált adatokat a diabétesz elterjedése, szövődményei, költségei és hatásai tekintetében. A Novo Nordisk a Changing Diabetes kezdeményezés Mérjük meg! – Adjuk tovább! – Fejlesszük! hármas jelmondatával ösztönözni kívánja a cukorbetegek terheire vonatkozó fontos információk összegyűjtését, a tapasztalatok megosztását, valamint a beavatkozások hatásainak közzétételét országos és nemzetközi szinten egyaránt.

    A cukorbetegség megelőzésével és a korai hatékony kezeléssel megállítható a diabétesz rohamos növekedése. A Novo Nordisk gyermekek és felnőttek körében is számos szűrőprogramot indít 2009-ben, s további kutatásokat kezdeményez a diabétesz gondozás fejlesztése érdekében. Együtt változtathatunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük