2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Andreas: Resignation — A jelenkor gitárzenéje

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56612"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Andreas-Resignation.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="52" /></a></span>Egy lemez elkészítése legalább akkora teljesítménnyel jár, mint egy sportolónak felkészülni egy világbajnokságra vagy olimpiára.  Így volt ez a kétszeres Guinness-rekorder gitárvirtuóz Andreas Karma esetében is, aki több mint egy évig készítette negyedik, Magyarországon megjelenő nagylemezét, melynek címe Resignation.</p> <p> 

Egy lemez elkészítése legalább akkora teljesítménnyel jár, mint egy sportolónak felkészülni egy világbajnokságra vagy olimpiára.  Így volt ez a kétszeres Guinness-rekorder gitárvirtuóz Andreas Karma esetében is, aki több mint egy évig készítette negyedik, Magyarországon megjelenő nagylemezét, melynek címe Resignation.

 

Egy lemez elkészítése legalább akkora teljesítménnyel jár, mint egy sportolónak felkészülni egy világbajnokságra vagy olimpiára.  Így volt ez a kétszeres Guinness-rekorder gitárvirtuóz Andreas Karma esetében is, aki több mint egy évig készítette negyedik, Magyarországon megjelenő nagylemezét, melynek címe Resignation.

 
A jelenkor gitárzenéje. A világzenei művész ismét valami különlegest alkotott, a lemez fő jellemzői: a modernitás és a dallamosság. A gitárt, melyet speciális effektusok emelnek egyedivé, a néha előtűnő háttér-ének erősíti vagy lágyítja saját környezetében, ezzel téve slágeressé és mindenki számára élvezhetővé, fogyaszthatóvá. A kellemes melódiákat a mai könnyűzenei palettán felsorakozó divatos ritmusok kísérik, például funky, soul, dance, melyeket etnikus dobokkal fűszerezett meg a világzenei különdíjas gitárvirtuóz. A hangzásvilág divatos és igényes, mind a gitárt, mind más hangszereket tekintve, a néhol párhuzamosan megszólaló három-négy gitárszólam olyan egységet alkot, amely kivételessé teszi a CD-t a maga műfajában. A művész, szem előtt tartva a mai zenei divatirányzatokat és zenehallgatási kultúrát, igazi közönséglemezt készített, a Universal által terjesztett CD már kapható az  üzletekben.

Andreas sporttal való párhuzamossága persze nemcsak a Resignation-nal köthető össze, hiszen a zenész számos sportrendezvényen lépett fel, sőt különleges kötődése van olyan kiváló sportolókhoz, mint a teniszező világsztár Martina Navratilova vagy a korábbi világbajnoki bronzérmes tornász, Gál Róbert.

www.andreasguitar.com

Andreas elmondta, hogy mindig valami újdonságra törekszem, eddig mindegyik lemezen teljesen eltérő egymástól. A zenében a kutatás és az új utak keresése érdekel, így válik ez nekem igazi játékká, ezért élvezem az elkészítés munkafolyamatát, akár a sportolók az edzéseket, versenyeket. Örömöt jelent számomra maga az alkotói munka, a dalok megírástól a feljátszásig, nem szeretek igazodni semmilyen stílushoz és irányzathoz. A lemezen olyan gondolatokat fogalmaztam meg, melyek régóta foglalkoztatnak, például a siketnémák jelbeszéde (Sign Language Required) vagy a világbéke (Embracing the Whole World).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.