www.upcdigital.huwww.upcdigital.hu A digitális kábeltelevízió bevezetésének első szakaszában, az eddig eltelt három hónap során már több mint ötvenezer háztartásban váltottak a UPC Magyarország előfizetői a hagyományosról az újfajta digitális televíziós szolgáltatásra. Ezáltal a UPC rövid idő alatt a vezetékes digitális televíziózásban is piacvezetővé vált.

 

 

www.upcdigital.huwww.upcdigital.hu A digitális kábeltelevízió bevezetésének első szakaszában, az eddig eltelt három hónap során már több mint ötvenezer háztartásban váltottak a UPC Magyarország előfizetői a hagyományosról az újfajta digitális televíziós szolgáltatásra. Ezáltal a UPC rövid idő alatt a vezetékes digitális televíziózásban is piacvezetővé vált.

 

 Az újszerű, fejlett televíziózási lehetőség iránti érdeklődést jelzi, hogy az átállás során a várakozásokat meghaladó módon, az előfizetők több mint harmada rendelte meg a tévéadások megállítását, visszatekerését, rögzítését, illetve nagy felbontású HD-adások vételét lehetővé tevő szolgáltatásokat. A digitalizálás tovább folytatódik, és augusztustól már az olimpiát is nagyfelbontású HD-minőségben élvezhetik a UPC hálózatain, mivel az m1 és az m2 HD adásaival bővül a kínálat.

A legnagyobb hazai kábeles távközlési vállalkozás, a UPC Magyarország idén március 31-én indította el tömeges digitális kábeltelevíziós szolgáltatását. A fejlesztés jelenlegi első szakaszában Debrecenben, Pécsett, Miskolcon és Székesfehérváron a Családi és a prémium csomagok előfizetői, illetve Budapesten az HBO csomag nézői élhettek az új lehetőséggel. Az átállás során a UPC a vidéki városokban eddig alkalmazott analóg konverter berendezéseket díjmentesen és hűségnyilatkozat nélkül korszerű digitális médiaboxokra cserélte. A digitális szolgáltatásra áttérő előfizetők az analóg csomaggal azonos árszint mellett további 18 csatornával bővebb (összesen 73 adást tartalmazó) kínálathoz, elektronikus műsorújsághoz és intelligens gyerekzárhoz jutottak, s immár akár 5.1-es térhangzású házimozi hanggal, az eredeti és a szinkronhang közt váltogatva is élvezhetik a tévéadásokat. Emellett alacsony többlet havidíjért elektronikus műsorrögzítővel felszerelt, illetve nagyfelbontású HD-adások vételére alkalmas készülékeket is igényelhettek a felhasználók.

A BellResearch piackutató cég segítségével a UPC felmérést készített az új, digitális kábeltelevíziós szolgáltatás fogadtatásáról. A kutatás eredménye szerint a digitális átállás kezdetekor már az ügyfelek több mint háromnegyede hallott az új típusú kábeles televíziózási lehetőségről. Többségük úgy vélekedett, hogy a digitális televízió minden tekintetben kedvezőbb a hagyományos analógnál, mindössze 4%-uk mondta azt, hogy szerinte nincs semmilyen előnye az új technológiának. A legfőbb előnynek a jobb kép- és hangminőséget, a nagyobb csatornaválasztékot tartják az előfizetők, de az összes új digitális funkciót (elektronikus műsorújság, digitális felvevő, időeltolásos tévézés) is hasznosnak találja a többség. Ezt a megállapítást igazolja az is, hogy az előfizetők az előzetes várakozásokat meghaladó mértékben igényelték a merőben újfajta tévézési lehetőségeket biztosító digitális médiaboxokat: több mint egyharmaduk rendelte meg a tévéadások megállítását, visszatekerését, rögzítését, illetve nagy felbontású HD-adások vételét lehetővé tevő szolgáltatásokat.

Az átállási időszak befejeződésével, július 1-jétől Pécsett, Székesfehérváron és Miskolcon is kiteljesedik a digitális kínálat és immár ezekben a városokban is elérhetővé válnak a nagy felbontású adások. Augusztustól pedig a UPC HD-adásainak kínálata mindenütt tovább bővül: a Eurosport HD, a National Geographic HD és az HBO HD programja után már a közszolgálati m1 és m2-nek a Pekingi Olimpiai Játékokat tűéles, valósághű képpel közvetítő HD-változata is elérhetővé válik a szolgáltató kábelhálózatain.

A UPC kábeltelevíziós digitalizálása még az idén további települések bevonásával tovább folytatódik, és a tervek szerint fokozatos kiterjesztést követően, várhatóan 2010-re már országszerte, a UPC minden szolgáltatási területén elérhetővé válik az új típusú szolgáltatás,

http://www.upc.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük