2024.április.12. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az ABB húsz év óta van Magyarországon

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58005"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/VAN_5437.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="69" /></a></span>Az ABB-t képviselő ABB Kft, működésének 20. évfordulóját ünnepli Magyarországon, amelynek kapcsán a cég közösen értékelte az elmúlt két évtizedet néhány fontos üzleti partnerének képviselőjével.</p> <p> 

van 5437.thumbnailAz ABB-t képviselő ABB Kft, működésének 20. évfordulóját ünnepli Magyarországon, amelynek kapcsán a cég közösen értékelte az elmúlt két évtizedet néhány fontos üzleti partnerének képviselőjével.

 

van 5437.thumbnailAz ABB-t képviselő ABB Kft, működésének 20. évfordulóját ünnepli Magyarországon, amelynek kapcsán a cég közösen értékelte az elmúlt két évtizedet néhány fontos üzleti partnerének képviselőjével.

 

Az ABB Kft. 20 éves magyarországi fennállásának alkalmából sajtótájékoztatót tartott, amelyen kitüntetett szerepet kaptak az elmúlt két évtized eredményei, valamint néhány nagyobb partner képviselői is megosztották tapasztalataikat az ABB-vel közös gyümölcsöző együttműködésükkel kapcsolatban.

 

Az ABB a világ egyik piacvezető mérnöki vállalata. Termékei, szolgáltatásai és korszerű megoldásai segítséget nyújtanak a fogyasztóknak, hogy a villamosenergiát minden korábbinál hatékonyabban és fenntarthatóbb módon használják fel, növelve ezáltal az ipari termelékenységet és csökkentve a környezetterhelést. Az ABB  Magyarországon 1200 helyszínen több mint 50.000 villamosipari berendezést telepített, valamint az energetika és automatizálás területén számos innovatív fejlesztést kezdeményezett. Legutóbb például az E-Mobility Network, az elektromos autózás elterjesztésére létrejött közösség alapítói között üdvözölhettük a céget.

A sajtóeseményen Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta a globális ABB cégcsoportot, a 20 éves magyarországi működés jelentősebb állomásait, valamint a jövőbeli terveit: 

A mögöttünk hagyott 20 sikeres év után büszkén kijelenthetjük, hogy az energetika és automatizálás világában az ABB szinonímájává vált a legmagasabb, kompromisszumoktól mentes minőségnek Magyarországon is. A legnagyobb létesítmények és ipari vásárlók, mint például a Paksi Atomerőmű, Richter Gedeon Nyrt., a MOL és az ELMŰ  részére biztosítottuk az ABB termékeit és technológiáját. A minőség, biztonság, termelékenység és energiahatékonyság mind kulcsfontosságú tényezők és technológiánkkal mindezt elérhetik a vásárlóink most és a jövőben egyaránt."

 

Eredményeik számokban:

  • 32 milliárd USD globális árbevétel (2010)
  • Több mint 20 év innováció Magyarországon az energetika, az automatizálás és energiahatékonyság területén
  • Több mint 200 milliárd forint értékű projekt kivitelezése az elmúlt 20 év során létesítmények, villamos átviteli és elosztóhálózatok üzemeltetői, a villamosenergia-termelők, az építőipar, valamint a főbb ipari vállatok számára

 

1996 óta az ABB csapata több közös projektet valósított meg a Richter Gedeon szakembereivel a Richter üzemeiben Dorogon és Budapesten. Az ABB azóta is támogatást nyújt a Richternek üzemei hatékony és biztonságos működéséhez, minimalizálva az üzemzavarokból eredő leállásokat. "Az ABB globális és helyi tapasztalattal, háttérrel rendelkezik a gyógyszeriparban és petrolkémiai iparban, valamint megbízható technológiával, és olyan mérnöki tudással és csapattal is bír, amely már bizonyított. Ezen értékek jelentős szerepet játszottak a Richter Gedeon Nyrt. és az ABB sikeres együttműködésében az elmúlt 16 év során" – mondta Ress Miklós a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának képvislője.

Az ABB Kft és az ELMŰ között hosszú múltra tekint vissza az együttműködés, amiről Dr. Kövesdi Zoltán, az ELMŰ Nyrt. igazgatósági tagja így nyilatkozott:

„Az ABB technikai eszközei, mint például a karbantartásmentes és modern kapcsoló berendezések, transzformátorok, szabványosított kompakt állomások vagy vezetékek fontos szerepet játszottak a magyar elektromos hálózat átalakításában. Az olyan előnyök mellett, mint például a megnövelt energiahatékonyság, megbízhatóság, és csökkentett működési költségek, az ABB által nyújtott megoldások Magyarország energiaellátásának biztonságáért is hozzájárulnak".

 

Az ABB globális stratégiája öt fő összetevőre épül:

1.      versenyképesség növelése a helyi piaci igényeknek megfelelő gyártással a termelékenységre és minőségi fejlesztésekre fektetve a hangsúlyt;

2.      a makrogazdasági trendek, mint a feltörekvő piacok növekedése, erőforrás-hatékonyság és az éghajlatváltozásból eredő lehetőségek hasznosítása ott, ahol a piacok gyorsabban növekednek a helyi GDP-nél;

3.      a vezető piaci pozíciók és technológiák kiaknázása a piaci részesedés növeléséért olyan meghatározó üzletágakban, mint az elektromos hálózatok és az ipari automatizálás;

4.      sikeres akvizíciós politika folytatása annak érdekében, hogy gyorsítsák a növekedést a prioritást élvező kihasználatlan területeken;

5.      az egyenáramú (DC) technológiák és a hasonló áttörő jelentőségű lehetőségek kiaknázása, a széleskörű, energiahatékony automatizálás és energetikai megoldások érdekében.

Az ABB Magyarországon is ezen stratégiai célkitűzések mentén halad, kiemelten fókuszálva  a helyi mérnöki tudásbázisra és a vezető műszaki egyetemekkel történő együttműködésre.

 

Az ABB 2011 és 2015 közötti árbevételét tekintve az összetett éves növekedési ütem (CAGR) szerinti 7-10 százalékos növekedésre számít, a 3-4 százalékosra becsült éves globális GDP növekedés és az 5-6 százalékosra becsült teljes piaci növekedéssel szemben. Az adott időszak akvizíciói – az időzítés és a nagyságrend a piaci helyzettől függ – lehetőséget teremthetnek további 3-4 százalékpontos emelkedésre a megcélzott szervezetnövekedési ütemnek megfelelően.

 

Az ABB (www.abb.com ) nemzetközi vállalatcsoport vezető szerepet tölt be az energetikai és automatizálási technológiák területén; lehetőséget teremt ügyfelei számára, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a tevékenységük okozta környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ több mint 100 országában működik és körülbelül 130 000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

Az ABB bemutatkozó filmjét az alábbi hivatkozáson tekintheti meg:

http://www.youtube.com/watch?v=5f0lGyo_9vk

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.