2023.szeptember.24. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az idei Közösségi Felsőoktatási Rangsor közel 50 ezer diák értékelése alapján született meg

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p align="left"><span class="inline inline-left"><a href="/node/58003"><img class="image image-preview" src="/files/images/markmyprofesor_logo.preview.jpg" border="0" width="458" height="85" /></a></span></p><p align="left">A Nyíregyházi Főiskola Természettudományi Főiskolai Kara lett a 2011-es év legnépszerűbb felsőoktatási intézménye a MarkMyProfessor.com weboldal által készített Közösségi Felsőoktatási Rangsorban. A Magyarország top 100 iskoláit tartalmazó rangsor megállapítása folyamán 49.304 diák értékelését vették figyelembe.</p> <p><strong> </strong>

markmyprofesor logo.preview

A Nyíregyházi Főiskola Természettudományi Főiskolai Kara lett a 2011-es év legnépszerűbb felsőoktatási intézménye a MarkMyProfessor.com weboldal által készített Közösségi Felsőoktatási Rangsorban. A Magyarország top 100 iskoláit tartalmazó rangsor megállapítása folyamán 49.304 diák értékelését vették figyelembe.

 

markmyprofesor logo.preview

A Nyíregyházi Főiskola Természettudományi Főiskolai Kara lett a 2011-es év legnépszerűbb felsőoktatási intézménye a MarkMyProfessor.com weboldal által készített Közösségi Felsőoktatási Rangsorban. A Magyarország top 100 iskoláit tartalmazó rangsor megállapítása folyamán 49.304 diák értékelését vették figyelembe.

 

A felsőoktatási intézmények tanulói ezen az internetes oldalon tájékozódhatnak az egyetemek, főiskolák oktatóinak felkészültségéről, segítőkészségéről és előadásmódjáról, valamint itt juthatnak a leggyorsabban jegyzetekhez is. E három ismérv alapján a továbbtanuló diákok lényegesen könnyebben tudnak iskolát választani.

A tantárgyak gyakorlatban történő alkalmazásásáról a követelmények teljesíthetősége és a tárgy hasznossága értékelések adnak tájékoztatást.

A közel 50 ezer értékelés alapján a Nyíregyházi Főiskola Természettudományi Főiskolai Kara szerepel az első helyen, a Magyar Táncművészeti Főiskola a másodikon, illetve Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kara található a top lista harmadik helyén.

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság meghosszabbítja a felvételi jelentkezési határidőt, ily módon biztosítva a tanulóknak és családjuknak, hogy minél megfontoltabban dönthessenek a továbbtanulásról. Az államtitkárság elindította a módosításához szükséges jogi eljárást, melynek értelmében legkésőbb február 24-én éjfélig van lehetőség a jelentkezéseket elektronikusan, illetve hagyományos módon, papír alapon postára adni.

 

A korábban a közösségi portálok között az „Év honlapja" díjat nyert weboldalon a diákok által értékelt tanároknak is lehetőségük van reagálni. Ennek az interakciónak köszönhetően a diák-tanár közötti internetes kommunikáció minden eddigi fórumnál hatákonyabban és őszintébben működik. A tanárok értékelésének átlaga 3,92, melyből azt láthatjuk, hogy  a magyar felsőoktatási diákok véleménye szerint az oktatók minősége jó az országban.

A tíz legjobb intézmény átlagait az alábbi linken van lehetőség megtekinteni:

http://markmyprofessor.com/iskola/toplista.html?archive=2011

 

A cikk végén Excel formátumban letölthető mellékletről:

A MarkMyProfessor.com top 100-as felsőoktatási rangsora megtalálható mellékletként csatolva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.