2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Drámapedagógia-tanári MA indul a Pannon Egyetemen

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58001"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image1_455.jpg" border="0" width="154" height="116" /></a></span><em>Először indul Magyarországon drámapedagógia-tanári MA szintű képzés. A veszprémi Pannon Egyetemen induló szakot a hallgatók kétszakos (5 féléves), és egyszakos (2 féléves) formában is felvehetik.</em></p> <p><strong><em> </em></strong>

image1 455Először indul Magyarországon drámapedagógia-tanári MA szintű képzés. A veszprémi Pannon Egyetemen induló szakot a hallgatók kétszakos (5 féléves), és egyszakos (2 féléves) formában is felvehetik.

 

image1 455Először indul Magyarországon drámapedagógia-tanári MA szintű képzés. A veszprémi Pannon Egyetemen induló szakot a hallgatók kétszakos (5 féléves), és egyszakos (2 féléves) formában is felvehetik.

 

Szűk két hét van még a felsőoktatási jelentkezések leadásáig. A módosított határidővel időt nyertek a felvételizők, hogy alaposan áttanulmányozhassák a lehetőségeiket. Vannak azonban olyan szakok, amelyekről méltatlanul kevés szó esik, s így elkerülheti a jelentkezők figyelmét. Ilyen a Veszprémben induló drámapedagógia-tanári MA is.

 

A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon induló MA felkészíti a pedagógusokat a drámapedagógia alkalmazására, valamint az alapfokú művészetoktatási intézményekben a tárgynak megfelelő oktatási-nevelési feladatok ellátására. A félévek során a hallgatók elsajátítják az innovatív szakmai látásmódot, ami elengedhetetlen a nevelési-oktatási intézmények pedagógiai programjában szereplő nevelő-oktató, személyiségfejlesztő és közösségépítő tevékenységek megvalósításához. A képzés felkészít a tanulmányok doktori képzésben történő folytatására is.

 

A drámapedagógia-tanári MA szak második vagy újabb (általános vagy középiskolai) tanári szakképzettségként vehető fel. Elvégzésének feltételei:

1.      Kétszakos, 5 féléves képzésben (nappali vagy levelező, államilag támogatott és költségtérítéses formában)

2.      Egyszakos, 2 féléves képzésben (levelező, államilag támogatott és költségtérítéses formában)

 

A képzést Dr. Pintér Márta Zsuzsanna (tanszékvezető, PE Színháztudományi tanszék) és Dr. Eck Júlia (szakképzettségért felelős oktató) vezetik. Pintér Márta egyetemi docens, az MTA Színház- és Filmtudományi Bizottság tagja, valamint a Nemzetközi Magyar Filológiai Társaság tagja. Eck Júlia az ELTE BTK vezetőtanára, a Pannon Egyetem MFTK Színháztudományi Tanszékének egyetemi docense és a Toldy Ferenc Gimnázium tanára.

 

A Veszprémben induló drámapedagógia-tanári MA képzésről szóló ismertető itt olvasható.

 

 

Pintér Márta Zsuzsanna önéletrajza innen letölthető.

 

Eck Júlia önéletrajza innen letölthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.