Ők  a legaktívabbak a casco kötésben, legalábbis a kötelező biztosítási kampány idején. Aki már 3-4 éve nem kötötte újra a cascóját, az akár 40 százalékkal olcsóbbat is találhat az idén.

 

Ők  a legaktívabbak a casco kötésben, legalábbis a kötelező biztosítási kampány idején. Aki már 3-4 éve nem kötötte újra a cascóját, az akár 40 százalékkal olcsóbbat is találhat az idén.

 

– A hitelesek aktivitása érthető, hiszen az ő számukra az átlagnál is fontosabb, hogy spóroljanak, évente akár 20-40 ezer forintot is – olvasható a 14 biztosító kgfb ajánlatait elemző  CLB.hu közleményében. A növekvő számú casco-kötés ellenére kevesen tudják, a hitel mellé kötelezően kötött cascót is lehet olcsóbbra cserélni, de fel kell tűntetni benne a finanszírozót, mint kedvezményezettet. A CLB szerint a cascót is érdemes évente felülvizsgálni, mert ebben is nagy a díj-verseny.

 

    Aki már 3-4 éve nem kötötte újra a cascóját, az akár 40 százalékkal olcsóbbat is találhat az idén. A casco átkötéstől általában azért idegenkednek a hitelesek, mert attól tartanak, hogy túl bonyolult a művelet – mondta Németh Péter. A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. kommunikációs vezetője szerint azonban egyes portálokon ennek éppen az ellenkezője igaz, vagyis a cascót ugyanolyan könnyű átkötni", mint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), két-három kattintással ki lehet választani a legkedvezőbb ajánlat. Az internetes portálokon már a biztosítókat is egyszerűen lehet kombinálni. Így például elképzelhető, hogy valaki a kgfb-t az Allianznál köti, de cascóját a K&H-nál.

Németh Péter elmondta azt, hogy Nyugat-Európában a legtöbb autóra kötnek valamilyen Cascót a tulajdonosok, Magyarországon azonban ennél sokkal rosszabb a helyzet: kötelezőt több mint 4 millióan kötnek, cascója viszont még egymillió autósnak sincs.

Németh szerint a legtöbb magyar autóhiteles, ha a felvett hitel futamideje lejár, felmondja az addig kötelező cascót, így spórolnak havi néhány, esetleg tízezer forintot. Az idei év azonban ebben a szegmensben is úgy tűnik változást hoz, annyira alacsony némely biztosító casco ára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük