2024.június.17. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tahiti Budapesten először

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/45441"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/tahiti.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="68" /></a></span> <p>Az elmúlt napokban különleges vidék mutatkozott be itthon: Tahiti. Nem véletlen, hiszen hazánkban nincs képviselője, európai turisztikai-kereskedelmi képviseletét Prágában látja el PhDr. Sylvia Santarová. Ő szervezte workshop keretében a Tahiti-szigetcsoport bemutatkozását. Öröm volt számunkra, hogy magyar nyelvű sajtóanyaggal és prospektusokkal érkeztek hozzánk.

 tahiti.thumbnail

Az elmúlt napokban különleges vidék mutatkozott be itthon: Tahiti. Nem véletlen, hiszen hazánkban nincs képviselője, európai turisztikai-kereskedelmi képviseletét Prágában látja el PhDr. Sylvia Santarová. Ő szervezte workshop keretében a Tahiti-szigetcsoport bemutatkozását. Öröm volt számunkra, hogy magyar nyelvű sajtóanyaggal és prospektusokkal érkeztek hozzánk.

 tahiti.thumbnail

Az elmúlt napokban különleges vidék mutatkozott be itthon: Tahiti. Nem véletlen, hiszen hazánkban nincs képviselője, európai turisztikai-kereskedelmi képviseletét Prágában látja el PhDr. Sylvia Santarová. Ő szervezte workshop keretében a Tahiti-szigetcsoport bemutatkozását. Öröm volt számunkra, hogy magyar nyelvű sajtóanyaggal és prospektusokkal érkeztek hozzánk.

   Mivel kevés magyar indul efféle távoli célpontok felé, csak álmainkban létezett földi paradicsomként, ha színes képeket láttunk róla, viszont annál kevesebbet tudtunk valódi létezéséről.

  tahiti dancers.thumbnail A workshopon szerzett újságírói tapasztalatunk megerősítette a hitünket abban, hogy a 118 apróbb-nagyobb sziget valóban a „Csendes-óceán királynője". Közülük egyetlen nemzetközi repülőtere miatt a legismertebb, ez a 40 ezer lakosú Tahiti, ahonnan évente 200 ezer turista indul a többi öt sziget felfedezésére. Az öt szigetcsoport: a Társaság-szigetek, a Tuamotu-, a Gambier-, az Australes- és a Marquises-szigetek. Kevés a közös jellemzőjük, csupán annyi, hogy mindegyiket atollok (lagúnákat körülzáró korallzátonyok) veszik körbe, valamint a francia nyelv (mert korábban Francia-Polinézia volt) és mindenütt 27-30 fokos az évi átlaghőmérséklet. Az óceán felöl állandóan fúvó szél hűse miatt mégsem kellemetlenül forró vidék. Emiatt valóban az örök tavaszt idéző paradicsom a sok télen-nyáron virító virággal, a déli gyümölcsök nagy választékával és a mesés vízpartokkal.

   A szigetekről származó előadók – hajózási társaságok, utazásszervezők, légitársaságok képviselői – elmondták, mennyire különböznek egymástól a szigetek. Némelyik lapos, korallzátonyokkal körülölelt, homokos tengeröblökkel rendelkezik, mások 2000 m magas hegyekkel, vadlovakkal, kőszáli kecskékkel teli lakatlan helyek.

   Kisebb, 110 km-es hajós-repülős túrákat is ajánlanak a Tahiti-szigetcsoport különböző állomásaira.

   Egykor híres emberek alkottak Tahitin, mint Herman Melville, Robert Louis Stevenson, Jack London vagy Paul Gauguin. A szigetek távol a civilizációtól pompás menedéket nyújtanak bárkinek.

   Népszerű sportok: a kajakozás bennszülött módon, lovaglás, szafari dzsippel, vízisí, tenisz, golf, történelem előtti templomok látogatása, búvárkodás, cápaetetés, gyöngykagylókeresés, helyi táncok és zene (ukulele kíséretében). Újabban divat az esküvők rendezése. Itt nem kell a házasságkötésre egyetlen napot sem várni, a párokat azonnal, bár jogi következmények nélkül (!) összeadják, és már élvezhetik is a mézesheteket.

   Befizethetünk luxusszállodával rendelkező hajóutakra, bérelhetünk hajót, autót, idegenvezetőt. A hazai utazási irodák egymillió forint/főtől, amerikai átszállással kínálják a tahiti nyaralást. (Lásd: www.tahititravelplanner.com )

Dobi Ildikó

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.