A Western Union Company (NYSE: WU), pénzforgalmi szolgáltató és a bécsi székhelyű OMV  együttműködési megállapodást írtak alá arról, hogy az OMV kiskereskedelmi egységeiben is kínálják a Western Union® Money TransferSM szolgáltatásait.

 

A Western Union Company (NYSE: WU), pénzforgalmi szolgáltató és a bécsi székhelyű OMV  együttműködési megállapodást írtak alá arról, hogy az OMV kiskereskedelmi egységeiben is kínálják a Western Union® Money TransferSM szolgáltatásait.

 

A Western Union országon belüli és nemzetközi pénzátutalási szolgáltatásai több mint 1800 töltőállomáson lesznek elérhetők Ausztriában, Romániában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Németországban, Magyarországon, Szlovákiában és Szlovéniában. Mindez a következő 18 hónapban valósul meg, az OMV és a Western Union stratégiájának részeként.

Európában az OMV az első jelentős méretű, határokon átnyúló regionális töltőállomás-hálózat, amely a Western Unionnal szerződik. Ez egy különleges lehetőséget jelent a Western Union számára, hogy kiterjessze elosztási hálózatát a régióban. Az együttműködésnek köszönhetően a Western Union több mint 300 új helyszínen lesz jelen Ausztriában, ahol eddig is mintegy 2900 szolgáltatója volt, és több mint 1800 új helyszíne lesz a már meglévő ügynöki hálózat mellett Közép- és Kelet-Európában.

Az együttműködés jelentős lépés a Western Union stratégiájában, amely a növekedést és az ügynöki hálózat kereskedői formák szerinti diverzifikálását célozza meg. Az együttműködés továbbá része a társaság azon stratégiájának, hogy az Európai Unió pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló irányelvének (Payment Services Directive – PSD) megfelelően vonjon be újabb kereskedelmi egységeket a hálózatába. A PSD azt teszi lehetővé, hogy pénzforgalmi intézeti engedély birtokában nem csak a pénzintézetek nyújthatnak pénzügyi szolgáltatásokat. Az OMV-vel való együttműködés abban is támogatja a Western Uniont, hogy fogyasztók nagy tömege számára tegye vonzóvá a pénzátutalási szolgáltatást, legyen szó euró-viszonylaton belüli vagy a nemzeti valutákat érintő tranzakciókról.

Az OMV töltőállomásai dinamikusan fejlődnek abba az irányba, hogy multifunkcionális szolgáltató központok legyenek, amelyek kielégítik a modern, mozgásban lévő ügyfelek igényeit. A VIVA shopokban a vásárlók nemcsak az üdítőitalokat és a frissen és helyben készült minőségi snack-eket élvezhetik, hanem az OMV folyamatosan fejlesztett, testreszabott szolgáltatásait is. 2010 áprilisában az ausztriai VIVA shopokat speciális ATM-ekkel szerelték fel, amelyek nemcsak a pénz kivételét, hanem pénzátutalást és pénzbetétet is lehetővé tesznek. A Western Union Money Transfer szolgáltatással az OMV jelentősen növelte szolgáltatási palettáját a közép-kelet-európai és a délkelet-európai régiókban. Az ügyfelek mostantól az egyik töltőállomásról egy másikba is utalhatnak pénzt.

Hikmet Ersek, a Western Union vezérigazgatója és hivatalba lépő elnöke elmondta, hogy " az OMV nagyszerű töltőállomás-hálózattal rendelkezik Közép- és Kelet-Európában. Úgy tekintünk az OMV-vel való együttműködésre, mint egy különleges lehetőségre, hogy tovább növekedjünk, töltőállomásokkal egészítsük ki a meglévő ügynöki hálózatunkat Európában, és több ügyfélnek kínáljuk fel a gyors, kényelmes és megbízható pénzátutalás lehetőségét a Western Union Money Transfer szolgáltatásán keresztül."

Dr. Gerhard Roiss, az OMV szóvivője  szerint "a Western Union ideális partner az OMV számára. A Western Union szolgáltatásának bevezetése tökéletesen illeszkedik abba a stratégiánkba, hogy minél több szolgáltatást nyújtsunk az ügyfeleinknek. Várhatóan a következő 18 hónapban vezetjük be a Western Union szolgáltatását a töltőállomásainkon."

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük