Az új verzió tartalmazza a MySQL Enterprise Monitor 2.2. változatát, amely a lekérdezési teljesítmény ellenőrzésére szolgáló Advanced Query Performance Monitoring révén hozzájárul a költségcsökkentéshez és az informatikai hatékonyság növeléséhez.

 

Az új verzió tartalmazza a MySQL Enterprise Monitor 2.2. változatát, amely a lekérdezési teljesítmény ellenőrzésére szolgáló Advanced Query Performance Monitoring révén hozzájárul a költségcsökkentéshez és az informatikai hatékonyság növeléséhez.

•·         A MySQL befektetés folytatásaként az Oracle bejelentette a MySQL Enterprise legújabb verziójának megjelenését, amely terméktámogatási funkciók, monitorozó felületek és a MySQL adatbázis-kezelő szoftver átfogó együttesét kínálja.

  • E változat egyik kulcsfontosságú alkotóeleme a MySQL Enterprise Monitor 2.2.
  • A MySQL Enterprise Monitor a nagyobb biztonság mellett továbbfejlesztett funkciókat kínál a lekérdezési teljesítmény ellenőrzése terén, valamint a MySQL Support szolgáltatással való integráció révén időmegtakarítást tesz lehetővé.
  • A MySQL Enterprise Monitor segítségével a szervezetek hatékonyabban felügyelhetik MySQL-kiszolgálóikat, a problémák korai felismerésével pedig elkerülhetők a költséges leállások és csökkenthető az állásidő.

Jobb teljesítmény

•·        A MySQL Enterprise Monitor 2.2 továbbfejlesztett funkciókat biztosít a lekérdezések teljesítményi adatainak összegyűjtéséhez, kereséséhez és megjelenítéséhez, így lehetővé teszi a fejlesztők számára az adatok szűrését és az olyan szabályszerűségek elemzését, amelyek a legfontosabb rendszererőforrások működését gátolhatják. Új funkciók többek között:

•o        Query Analyzer végrehajtási figyelmeztetések – a problémás lekérdezések gyors felismerése révén az adatbázis-adminisztrátorok és a fejlesztők gyorsan megtalálhatják és kijavíthatják a teljesítményproblémákat;

•o       MySQL Enterprise Connector beépülő modulok – az alkalmazások meglévő Connector-illesztőihez készített beépülő modulok segítségével a felhasználók az SQL- és a kapcsolódó teljesítményadatokat összegyűjthetik és továbbíthatják a lekérdezés-elemzőhöz. Emellett a felhasználók nyomon követhetik az SQL-hibákat és -figyelmeztetéseket, a végfelhasználói válaszidőket, a lekérdezések végrehajtási idejét és a találatok számát, valamint egyetlen kattintással eljuthatnak a forráskódban a problémás lekérdezéshez.

Költségcsökkentés az egyszerűbb adminisztráció, a magasabb fokú biztonság és az integráció révén

  • A MySQL Enterprise Monitor 2.2 a MySQL adatbázist folyamatosan felügyelő grafikus felületű eszközök segítségével hozzájárul a költségek csökkentéséhez és a hatékonyság fokozásához, valamint támogatja a fejlesztőket a bevált MySQL gyakorlatok megvalósításában. Az újdonságok a következők:
  • o Felhasználói és biztonsági modell integráció a meglévő LDAP-hitelesítési és az elterjedt biztonsági modellekkel.
  • o Integráció a MySQL Support szolgáltatással – hatékonyabbá teszi az adatbázis-adminisztrátorok munkáját, mivel a problémák megoldása során nem kell a leggyakoribb diagnosztikák vizsgálatával bajlódniuk.
  • o Advisor szabályok és grafikonok a fejlesztőknek fokozott áttekintést és ellenőrzést biztosít valamennyi SQL-kiszolgálójuk fölött, és lehetővé teszi az adminisztrációval, frissítésekkel, sémateljesítménnyel és biztonsággal kapcsolatos bevált gyakorlatok megvalósítását.
  • o Könnyebb kezelhetőség az adatbázis-adminisztrátorok több időt tölthetnek az alkalmazások és adatbázisok nyomon követésével és hangolásával ahelyett, hogy az eszközöket kellene adminisztrálniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük