Az új SMART dokumentumkamera még egyszerűbbé teszi a különböző tartalmak megjelenítését

 

A SMART Technologies bemutatja újgenerációs SMART dokumentumkameráját. A SMART Document Camera 330 lehetőséget nyújt a tanárok számára, hogy könnyen és gyorsan rögzíthessenek és megjeleníthessenek bármilyen tárgyi tartalmat a SMART BoardTM interaktív táblán vagy bármely más SMART terméken.

 

 

A SMART Technologies bemutatja újgenerációs SMART dokumentumkameráját. A SMART Document Camera 330 lehetőséget nyújt a tanárok számára, hogy könnyen és gyorsan rögzíthessenek és megjeleníthessenek bármilyen tárgyi tartalmat a SMART BoardTM interaktív táblán vagy bármely más SMART terméken.

 

 A korábbi SMART Document Camera 280-ashoz hasonlóan a 330 is tökéletesen beépül a SMART NotebookTM csoportos oktatást elősegítő szoftveralkalmazásba, hiszen használatával a tanárok egyszerűen képeket készíthetnek a saját SMART Notebook oktatási tananyagaikhoz. Anélkül, hogy az óra menetén változtatni kellene, a SMART 330 dokumentumkamerával a tanár a SMART Notebook óra keretében bármilyen tárgyat megjeleníthet, szerkeszthet majd későbbi felhasználásra akár el is menthet a SMART Notebook képgalériában.

A SMART Notebook oldalain a tanárok és a diákok digitális tinta használatával akár rögtön írhatnak, jegyzeteket készíthetnek a képek mellé, így a diákok figyelme mindvégig az aktuális tárgyon/tananyagon marad. A SMART Document Camera 330 dokumentumkamera 2010 nyarától válik elérhetővé világszinten a felhasználók számára.

A SMART dokumentumkamera használatával a tanárok akár a legapróbb részletekig menően megoszthatják az adott tananyagban szereplő szemléltető tárgyakat vagy akár mikroszkóp alatt figyelt objektumokat a teljes osztállyal. Az SMART dokumentumkamerán található új „rögzítés" gomb lehetővé teszi, hogy a bemutatott tárgyról a tanár azonnali digitális képet készítsen és egy SMART Notebook fájlként megjelenítse azt.

Tekintettel arra, hogy a SMART dokumentumkamera a SMART Notebook alkalmazásból közvetlenül is irányítható, ezért nem szükséges kilépni a már folyamatban lévő SMART Notebook interaktív óramenetből és új alkalmazást megnyitni. A SMART dokumentumkamera használatához továbbá nem szükséges újabb program használatát elsajátítani, ami értékes felkészülési és tanítási időt takarít meg a tanárok és a diákok számára egyaránt.

A SMART Document Camera 330 könnyen hordozható, vékony kivitelben válik elérhetővé, így az egyszerűen megosztható az egyes osztályok között, valamint könnyen tárolható, amikor épp nincsen használatban. A SMART Document Camera 280-hoz hasonlóan a 330 is könnyedén csatlakoztatható a SMART Board interaktív táblához, a SMART TableTM interaktív tanulóközponthoz valamint a SMART SlateTM vezetéknéküli palatáblához és SMART PodiumTM interaktív megjelenítőhöz.

„A diákok gyakran könnyebben megértik azokat a fogalmakat, amiket digitális tartalom kísér," magyarázta Nancy Knowlton, a SMART vezérigazgatója. „Az új SMART Document Camera 330 könnyedén áthidalja a fizikai és a digitális tartalmak közötti szakadékot, lehetővé téve a tanárok és diákok számára, hogy  bármilyen fizikai tárgyat könnyedén a SMART Notebook óramenetbe integráljanak és felfedezhessék azt egy olyan módon, amely mindenki figyelmét jobban leköti."

Tulajdonságok

SMART Notebook szoftver integrálhatóság Egy gombnyomásra elérhetővé válik a SMART dokumentumkamera menüje a SMART Notebook szoftverből valamint a SMART Board interaktív tábláról
Kép beolvasása a SMART Notebook szoftverbe
Gyorsan és egyszerűen rögzíthet képeket, amelyeket egyből beszúrhat SMART Notebook órájának egy új lapjára

SMART Dokumentumkamera menü a SMART Notebook szoftverben Egy menüből irányíthatja a kép rögzítését, a kép nagyítását, a fényerősséget, és a fókuszt

Egyszerű kapcsolat – USB porton keresztül egyszerűen a tantermi számítógéphez kapcsolható

Rugalmas nézet-beállítások – Forgassa a SMART Dokumentumkamera fejét és karját, így könnyen több szögből is nézheti a kivetített tárgyat

Pehelysúlyú – Tömege mindössze 3,5 kg

Hordozható – Laposra összehajtható az egyszerű szállítás és tárolás érdekében

Megnövelt frame-rate Legfeljebb 30 képkocka/másodperc

Számos kapcsolattípus támogatása Csatlakoztassa a SMART dokumentumkamerát egyszerűen az osztálytermi projektorhoz, monitorhoz vagy lapos-képernyős kijelzőhöz a DVI-D, VGA vagy kompozit csatlakozó segítségével
Nagyítási lehetőség – az 5.2x optikai zoom és a 8.0x digitális zoom éles álló- és mozgóképeket biztosít
Kimeneti felbontás SXGA, WXGA, 720p és XGA
SMART termékintegráció Tökéletesen együttműködik a SMART hardverek egész sorával, beleértve a SMART Board interaktív táblákat, a SMART Table interaktív asztalt, a SMART Slate vezeték-nélküli palatáblát és a SMART Podium interaktív előadói képernyőt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük