Ahogy fenn, ott lenn, ahogy lenn ott fenn is… – irja Hermesz Triszgemesztosz a Tabula Smaragdinájában, amikor a fennti és lennti világ, mainapság inkább a vezetés és a nép viszonyát szemlélteti.  Sok ember számára a nemzeti radikalizmus egyfajta alternatíva volt, mely a jelen pártokban csalódottaknak kínált újabb reményt. De az utóbbi idők egyre elméregesedő vitái, személyekedései, hasadása, arra mutatnak, hogy a kétekedés lábát megvetette – vagy tán a piszkosszolgálati diverzió működik jobban mint Kádár idejében? – és a nemzeti oldal éppen olyan megosztottá vált, mint amilyenné a Kádári emigració alatt a külföldi magyarság. Ez pedig csak azoknak jó, akik jelenleg a húsos fazekakat körülülik. akkor is, most is a vád egyszerű volt. XY áruló!

 Ahogy fenn, ott lenn, ahogy lenn ott fenn is… – irja Hermesz Triszgemesztosz a Tabula Smaragdinájában, amikor a fennti és lennti világ, mainapság inkább a vezetés és a nép viszonyát szemlélteti.  Sok ember számára a nemzeti radikalizmus egyfajta alternatíva volt, mely a jelen pártokban csalódottaknak kínált újabb reményt. De az utóbbi idők egyre elméregesedő vitái, személyekedései, hasadása, arra mutatnak, hogy a kétekedés lábát megvetette – vagy tán a piszkosszolgálati diverzió működik jobban mint Kádár idejében? – és a nemzeti oldal éppen olyan megosztottá vált, mint amilyenné a Kádári emigració alatt a külföldi magyarság. Ez pedig csak azoknak jó, akik jelenleg a húsos fazekakat körülülik. akkor is, most is a vád egyszerű volt. XY áruló!

 

TOMCAT elemzése a jelenlegi magyar jobboldali helyzetről a Bombagyár Blogon, melyet szokásunk szerint teljes terjedelmében és kommentár nélkül idézünk:

Sokan építgetik összeesküvés-elméleteiket az utóbbi hetek, hónapok eseményeiről, mi történhetett, hogyan történhetett a nemzeti radikális táborban, hogy hirtelen mindenki mindenki ellen fordult. Egyesek szerint valamiféle kémszolgálatok tudatos bomlasztása folyik, közülük néhányan tudni vélik az ügynököket is, mások viszont azt mondják, a felbomlás törvényszerű volt, hiszen olyan érdekellentétek, eltitkolt konfliktusok, hovatovább közönséges sunyiságok húzódtak a háttérben, hogy az előbb-utóbb felszínre került. Az én álláspontom az, hogy a hülyeség buzgott fel, a kicsinyes emberi ostobaság, amit nagyon sokan gyakorolnak.

A találgatásokat és a meseszövést meggátolandó, összeszedtem nektek a pontos időpontokat, cikkeket, referenciákat, amelyek a mai helyzethez vezettek. Ha valaki kémtörténeteket sző, vélt spiclik ellen uszít, és körömszakadtáig védelmezi azokat, akiknek a helyzet köszönhető, mutassátok meg neki ezt a kronológiát. Kívülálló, harmadik személyként írom, mint kvázi történész. Tévedések természetesen lehetségesek, de legfeljebb "ez nem is akkor volt, hanem két hónappal később" jelleggel. Természetesen csak azt tudom leírni, amiről tudomásom van, ezért ha valami hiányzik, elnézést kérek. Hiányoznak olyan események, amelyek ugyan fontosak voltak, de a nemzeti radikalizmus jelenlegi erkölcsi válságában nem játszottak szerepet. Így például nem írok 2006 október 23-áról, a hídblokádról vagy egyes nagygyűlésekről. A történteket kívülállóként írom meg, így magamra is külön személyként hivatkozom.


2004 ősze
A kettős állampolgárságról szóló népszavazás kiírásáért indított aláírásgyűjtés szervezése során a Magyarok Világszövetsége több ezer önként jelentkező aktivistát vesz listára, névvel, címmel és telefonszámmal. Novák Előd az MVSZ megkérdezése nélkül lemásolja ezt a listát, és megcsinálja belőle a Jobbik SMS-listáját. Eleinte kérdés nélkül küldenek ki jobbikos híreket a lista tagjainak, ám amikor azok tiltakoznak, és a leiratkozás lehetőségét firtatják, az SMS-áradat abbamarad.

2004 december 5.
Elbukik a kettős állampolgárságról szóló népszavazás. Nemzeti érzelmű körökben óriási a felháborodás, a határon túl nemkülönben. Gyurcsány Ferenc sikernek minősíti, hogy félrevezető propagandával sikerült megrémíteniük az agymosott lakosságot, huszonhárom millió román munkavállaló meséjével hitegetve őket.

2005 második fele
A nemzeti radikalizmus megerősödése, főleg a Medgyessy-kormány hatalomra kerülése és a 2002-es választási csalás napvilágra kerülő bizonyítékai miatt. A kettős állampolgárságról szóló népszavazás hangulatának erősítésére létrejön a kettosallampolgarsag.hu, amelyből rövidesen a kuruc.hu nevű hírportál lesz. Ezt egy alapítvány üzemelteti, főszerkesztője Molnár Balázs. Működik már a hunhir.hu is, amelyet a Pannon Rádió egykori Rockszerda című műsorának szerkesztői indítottak – egyébként mindmáig elérhető rockszerda.hu címen is – és elindul egy kis nemzeti webrádió is, Hazafi Rádió néven. Ez az első rádió, amely nemzeti rockot játszik és hazafias programokat sugároz. Főszerkesztője "Neville", egy akkor tizennégy éves fiú. Később ő alkalmatlannak bizonyul a főszerkesztői posztra, és a többiek Szent Korona Rádió néven megújítják a médiumot. Egyre nagyobb olvasottságra tesz szert eközben egy poszturbán-neoradikális blog, bizonyos Tomcat blogja, amely a blog.tomcatpolo.hu címen olvasható. Tomcat akkor válik országosan ismertté, amikor a 2005-ös érettségi botrány után "meghackeli" az érettségizőket, hamis tételsorokat szivárogtatva ki, majd két héttel később "Cigányokat bántani tilos" táblával jelenik meg a Moszkva téri cigánytüntetésen, ahol a karddal leszúrt Józsika mellett nyilvánítanak szimpátiát a magyarokat fasisztának nevező balliberális erők. Itt a cigányok megtámadják, meg akarják lincselni, de megvédi magát. A média felfigyel mindkét esetre. Amikor az SZDSZ "Szakállas Bácsi-díjjal" akarja kitüntetni "rasszista" kijelentéseiért, "Balfasz" feliratú polót ad át Gusztos Péter parlamenti képviselőnek. Tomcat blogja már addig is napi ötezer körüli olvasóval volt a legnépszerűbb magyarországi magánblog. A Moszkva téri eset után felismeri helyét az addig számára csak a médiából és hamis kép révén ismert nemzeti radikálisok között. Továbbra is tagadja azonban a nemzetiszocializmus helyességét, és nem kér bocsánatot, amiért 2005 februárjában bohócruhában tüntetett a Vér és Becsület megemlékezésén.

2005 november 3.
Egy csorda cigány megtámad és összever a Nyugati aluljáróban egy magányos polgárőrt, Loydit, Tomcat barátját. A kitörő balliberális hisztéria nyomán, amelyben Loydit rasszista támadóvá próbálják átmesélni, Tomcat a blogján tüntetést szervez az ORFK központja elé, a Teve utcához. A tüntetésen mintegy ezer, főleg középosztálybeli fiatal vesz részt, és tiltakozik a cigánybűnözés és a rasszistázás ellen. A tüntetésen erősebb, hatékonyabb rendőrséget követel.

2005 vége
A kuruc.hu rövidesen megszűnik, miután Molnár Balázs nézeteltérésbe keveredik az oldalt üzemeltető alapítvánnyal. Addig ő volt az alapítvány kurátora, most leszavazzák. Az ügy bíróságra kerül.  Molnár szerint az alapítvány tagjai a Fidesz megbízásából tették tönkre a jól induló radikális portált. Az alapítvány tagjai szerint Molnár kezelhetetlen, habzó szájú szélsőséges, aki nem alkalmas a portál vezetésére. Korábban hasonló okból távolították el egyébként a Lovas István vezette Vasárnapi újság című rádióműsor szerkesztőségéből is. Molnár létrehozza a Kuruc.infót, amerikai szerveren, a régi kuruc.hu design-jával. Óva int mindenkit a alapítvánnyal való további együttműködéstől. Erre nemigen hallgatnak, így például Tomcat internetes polóboltja, a tomcatpolo.hu és a Szent Korona Rádió is e csapat üzemeltetésében marad. A Kuruc.hu régi stábja elindítja a Falanx internetes hírportált, de nem sikerül nagy nézettségre szert tenniük, meg is szűnnek.

2006 tavasza
Országgyűlési választások. Mindenki nagy fordulatra vár, a szocialista kormány leváltására. Tomcatet felkeresi a Zöld Párt, és felkéri kampánytanácsadónak. Céljuk nem a Parlamentbe kerülés, mert erre nem látnak esélyt, hanem a párt megerősítése, ismertté tétele, hogy később növekedhessenek. A pártot megismerve Tomcat elvállalja, és megkezdődik az országos "bohóckampány". A Tomcat blogolvasói közül kikerült pártaktivisták országszerte matricákat és plakátokat ragasztanak, az országos média számára érdekes csínyeket szerveznek, mint például tortát dobnak Demszky Gábor képébe, kispárnákkal támadnak rá Pokorny Zoltánra, vagy egy kutyát jelölnek képviselőnek a XIII. kerületben. Emellett azonban a párt egy másik csapata gondosan gyűjtögeti a bizonyítékokat más pártok választási csalásaira, a kopogtatócédulákkal való machinációkra, hiszen a kopogtatócédulás rendszer a politikai megújhodás legfontosabb akadálya. Legnagyobb fogásuk, amikor a borsodi MSZP-székházból megszerzik a 2004-es önkormányzati választások során lemásolt kopogtatócédulákat, amiért az MSZP-t ki kellene zárni a Borsod megyei választásokból. De készülnek rejtett kamerás felvételek is arról, hogyan igazítja el az MDF az aktivistáit, és mondják el nekik, hogy a pártok miként csereberélik egymás között a kopogtatócédulákat. A bizonyítékok sem az OVB-t, sem a Legfelsőbb Bíróságot, sem magát Sólyom Lászlót nem érdeklik, a csalások fölött szemet hunynak. A Zöldek erre elégetik saját kopogtatócéduláikat a Parlament előtt, noha 57 körzetben érvényes jelölést sikerült elérniük.

A MIÉP-pel együtt induló Jobbik 2,6 százalékot ér el, a második fordulóban Kovács Dávid a Fidesz támogatását javasolja híveiknek. A MIÉP ezzel szemben a második forduló bojkottjára szólít fel. Később kiderül, hogy a MIÉP, azon belül Csurka István elsikkasztotta a kampánypénzeket, s ebben részt vett Kovács Dávid is. Elhíresült az eset, amikor Csurka azt felelte a pénzek hollétét tudakoló, jobbikos vezetőnek: "Fiam, majd ha te szopod a f*szom, megkérdezheted, hol a pénz" – utalva ezzel arra, hogy Csurka barátnője, Papolczy Gizella bármikor hozzáférhetett a pártkasszához.

2006 július 27.
A Jobbik etikai vizsgálatot indít egyik "erős embere", Bégány Attila V. kerületi elnök, az MDF egyik alapítója ellen, majd kizárják a pártból. Bégány állítása szerint azért történt ez, mert pártelnöki ambíciói voltak, a Jobbik szerint azért, mert "személyeskedő vitáival, ellentétek szításával, problémák felnagyításával, összeesküvés-elméleteivel éppúgy ártott a pártnak, mint a belső információk politikai konkurenseinkhez való önérdekű kiszivárogtatásával, az önkormányzati választásokon a Jobbik helyett kizárólag egyesületi színekben tervezett indulásával és más alapszervezetek erre való buzdításával, egyházellenes elképzeléseivel vagy a párt működési szabályainak áthágásával, amit hosszasan sorolhatnánk." Korábban nem volt példa arra, hogy valakit kizárjanak a Jobbikból.

2006 nyara
A Magyarok Lapja-botrány. A nemzeti érzelműeknek szóló, 4000 példányban megjelenő havilapot bizonyos Márkus Tibor üzletember indította. A MIÉP-Jobbik 2% feletti választási eredménye okán a pártszövetségnek 2006 tavaszától havonta 4-6 oldal ingyenes megjelenést biztosított. Novák Előd és Schőn Péter, a Jobbik vezetőségi tagjai október elején felkeresték Márkust, és 500 ezer forintot ajánlottak neki a lap tulajdonjogáért, tíz részletben megfizetve. Márkus nem akarta eladni, mire Novák Előd megfenyegette, hogy gondolja meg, mit tesz, ők egy párt, és el tudják venni, amit akarnak. A beszélgetésnél jelen volt Ferenczi Lajos, Márkus barátja, egy kerepesi illetőségű kocsmatulajdonos, aki erre kidobta a fenyegetőző Novákot, és közölte vele, hogy ha még egyszer meglátja, leköpi. Ez meg is történt: amikor szembetalálkoztak a Kossuth téren, Ferenczi valóban leköpte, és meg is verte volna, ha Budaházy György nem lép közbe. (Ferenczi egyébként az első sorban vett részt a tévéostromban, felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ezen a festményen is ő látható.)

A Magyarok Lapja fejlécét Bokros Péter, az Inconnu művészcsoport tagja tervezte. Bokros a jobbikosok mellé állt, máig ismeretlen okból, és átadta a fejléc használatának jogát. Ezután ismeretlen tettesek baseballütőkkel verték szét az autóját. Márkus Tibor lelkileg összeomlott a lapja elvesztése miatt. A Magyarok Lapját néhány szám erejéig Ferenczi szerkesztette, de mivel sem szakértelme, sem kedve nem volt hozzá, hamarosan megszűnt. Novák Előd elindította a Magyar Mérce című lapot a Magyarok Lapjával azonos kivitelben. A Kuruc.infó lejárató cikket közölt Márkusról, maffiamódszereket emlegetve. Novák Előd ekkor már a Kuruc.infó szerzője volt, Csobay Noémi álnéven.

Novák Előd egyébként a Magyarok Világszövetségének listájához hasonlóan ellopta a Magyarok Lapja előfizetőinek listáját is Márkustól, és elkezdte a címekre kiküldeni az új lapot. Az előfizetők, azt hivén, hogy a lap megújult, így átpártoltak Novák lapjához, Márkus pedig elvesztette őket.

2006 augusztus 25.
A Magyar Mérce első számának borítóján Toroczkai László Vármegyés a véres úton című könyvéből látható egy kép, amint fegyverrel a kezében áll egy páncélozott csapatszállító járművön ülő, símaszkos csapat előtt. A lap e-mail körlevélben – a Wass Albert Polgári Kör nevében – azt állítja, hogy a HVIM fegyveres felkelést szervez a Délvidék felszabadítására. Ez azonban nem volt igaz. Toroczkai László tiltakozott, hiszen egy több évvel korábbi, beállított képről volt szó, aminek újraközlésére nem is adott engedélyt. Novák Előd válaszközleményben reagált.

2006 szeptember 14.
A Budapest Rádió különös hangfelvételt kap a "Demokrácia Harcosai" nevű szervezettől, amelyen egy eltorzított hang arra szólítja fel a kormányt, hogy mondjon le szeptember 20-áig, ellenkező esetben "készek Párizshoz hasonlóan lángba borítani Budapest utcáit." A kormány ennek természetesen nem tesz eleget, senki sem veszi komolyan. Az Index olvasóinak szavazása szerint a többség "hülyegyerekek akciójának" tartja az egészet. Három nappal később napvilágra kerül az öszödi beszéd, és valóban lángba borulnak Budapest utcái.

2006 szeptember 17-18.
Ezen összeállítás nem tárgyalja a Kossuth téri eseményeket és az öszödi beszéd következményeit mélységében, de elkerülhetetlen, hiszen a nemzeti radikális erők nagy szerepet játszottak az eseményekben.
Szeptember 17-én az emberek gyülekezni kezdenek a Parlament előtt. Az ismert emberek közül Tomcat ér oda elsőként, amikor még csak pár tucatnyian vannak. Lassan megtelik a tér. Megérkezik a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, és hangosítást hoz, beszédek kezdődnek. Toroczkai László, a HVIM elnöke este érkezik, épp a Felvidékről, ahol a szlovák rendőrség fogva tartotta, amiért engedély nélküli sajtótájékoztatót tartott Pozsonyban.

Másnap este ismét óriási a tömeg. Mivel a Magyar Televízió nem tudósít az eseményekről, a tömeg megindul a Szabadság térre. A hevenyészett színpadon épp beszélő Tomcat visszahívja őket, és sikerül a kedélyeket lenyugtatni. Az a döntés születik, hogy egy küldöttséget menesztenek az MTV-hez. Toroczkai és Gyetvai György, a Magyarok Világszövetségének budapesti elnöke mennek a tévészékházhoz, követelni, hogy a közszolgálati tévé ne tagadja le az elmúlt évek legnagyobb tüntetését. A Kossuth térre csak Toroczkai tér vissza, és azt állítja, hogy Gyetvait az MTV őrsége – az In-Kal Security emberei – fogvatartják, ő maga is alig tudta kiverekedni magát. Erre vonul át a tömeg a Szabadság térre, és néhány óra békés tüntetés után megkezdődik a tévéostrom. Gyetvai György állítása szerint azonban ő nem ment Toroczkaiékkal. Toroczkai másokkal ment oda, és a biztonságiak egyszerűen kidobták őket az épületből. Őt nem tartotta fogva senki.

A tévéostrom ideje alatt az emberek tanácstalanul lézengenek a Szabadság tér környékén. Több százan megkezdik a szovjet hősi emlékmű lerombolását. Előkerül egy húszkilós kalapács és egy vasfűrész, amellyel az emberek rudakat vágnak ki az emlékmű körül addig felállított vaskordonból, és azzal feszegetik az aranyozott szovjet címert az emlékmű déli oldalán. Tomcat a blogján azt állította, hogy ezeket a szerszámokat ő hozta, és az Index is arról ír, hogy ő instruálta a bontást. A levert címert Szilvásy Péter, a Jobbik szóvivője és Budaházy György szállítják el néhány tucat tüntetővel a Margit-hídra, és ott a Himnusz eléneklése után a Dunába dobják.

Másnap az NNI több tucat személyt fog el otthonában, köztük Tomcatet. Más prominens jobboldali személyt nem vesznek őrizetbe. A bloggerhez az előző este szerzett sebesülése vezette el őket, ugyanis a kórházban, ahol üvegtől szétvágott csuklóját összevarrták, felírták adatait. Blogja tartalma alapján hatósági személy elleni erőszakkal és kulturális javak rongálásával gyanúsítják, tizenkét napig előzetes letartóztatásban marad. A hatósági személy elleni erőszak alól egy évvel később, a kulturális javak rongálásának vádja alól két évvel később mentesül. A bíróság elfogadja azon védekezését, hogy sosem vett részt erőszakos cselekményben, blogján gyakran felnagyítva tárgyalja saját szerepét.

Budaházy György ellen a szovjet emlékmű megrongálása és az alkotmányos rend megdöntésére irányuló szervezkedés gyanúja miatt országos körözést adnak ki.

2006 október 23.
A szeptember 18-21 között letartóztatottak túlnyomó többségét szabadon engedi a másodfokú bíróság. Tomcat házi őrizetbe kerül november elejéig. A Kuruc.infó részéről Molnár Balázs felkeresi, és meghívja őt a Kurucra cikkírónak. Tomcat el is fogadja ezt, és egy darabig ír a Kurucnak. 2006 október 23-án az egyik hírügyeletesként írja a fővárosban percről percre zajló eseményeket, miközben félóránként páncélba öltözött rendőrök érkeznek ellenőrizni őt.

2006 november 15.
Kovács Dávid helyett a Jobbik tisztújító közgyűlése 80%-os egyetértéssel Vona Gábort választja meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökévé. Bégány Attila szerint Vona megválasztása illegitim volt, mert szabálytalan volt a tisztújító közgyűlés összehívása. A Kuruc.infó üdvözli a személycseréket, bár felrója, hogy Kovács Dávid, aki állítólag "a Fideszhez való óvatos közelítés híve", a párt alelnöke maradt, és az elnökség körében kevés a megfelelően radikális gondolkodású tag. Egyedül Szilvási Péter szóvivőt és Novák Elődöt tekintik hitelesnek, utcai tüntetéseken való korábbi részvételük okán.

2006 decembere
A haditechnikai kérdésekre érzékeny Tomcat gyakorlatilag melegebb éghajlatra küldi Novák Elődöt (Csobay Noémit) a Kuruc.infón, miután az idétlen módon felháborodott azon, hogy egy rendőrnél "náci pisztolyt" (Walther P38-ast) látott. Kommentárja szerint a "kommunista Kalasnyikovot" is nyugodtan lehetne mutogatni. Korábban  egy másik cikkíró "páncéltörő gránátot" vizionált a tömeget oszlató rendőrök kezébe, erről is külön cikket írt. Mivel ez már a sokadik eset, hogy újságíró-szakmailag nem tud azonosulni a Kuruccal, megválik szerkesztői jogától. A portál szellemiségével továbbra is egyetért, de színvonalával nem. Akkoriban több tucat új ember tűnt fel a Kuruc háza táján, akik sokan helyesen írni sem tudtak.

A Kuruc.infó szerkesztői ezután a szerk@kuruc.info címről megfenyegették Tomcatet, hogy ha nem vonja vissza a Kuruc szakmaiságát kétségbe vonó állításait, beperelik. Tomcat válaszként kitette a levelet blogja Droidzóna című rovatába, és kiröhögte a hírportált. Érdemes megfigyelni, hogy ebben a blogbejegyzésben meg is jósolta, miféle "leleplező" cikk várható a Kuructól, ha majd le akarják járatni: 2008 végén valóban ezekkel hozakodtak elő a sértődött kurucok. Ekkor azonban még nem tört ki nyílt ellenségeskedés, a Kuruc visszavett, bár fenntartásokkal kezelték Tomcat személyét.

2007 február 13.
Ismeretlen tettes az éjszakai órákban gépkarabéllyal 15 lövést ad le az üresen álló Teve utcai ORFK-székházra. A szigorúan őrzött helyszínt másnap megtekinti Gyurcsány Ferenc és Gergényi Péter. A védelem ellenére az épületbe simán bejut Tomcat, be is szól Gyurcsány Ferencnek, majd a sajtótájékoztatón is részt vesz, és ott hagyja üres táskáját, ami nem tűnik fel senkinek.

2007 február
Szilvásy György, a titkosszolgálatokat felügyelő tárcanélküli miniszter titkos utasításban elrendeli az ismert nemzeti érzelmű személyek lehallgatását, megfigyelését. Az intézkedésről akkor lebben fel a fátyol, amikor a Tomcat lehallgatását elrendelő határozat titkosságát egy évvel később megszüntetik.

2007 március 15.
A nemzeti radikális tábor néhány ismert név köré csoportosul. Ezek Budaházy György, a 2002-es Erzsébet-hídi blokád szervezője, Toroczkai László, a HVIM korábbi elnöke, aki a tévéostrom után lemond Zagyva György Gyula javára, és a Mi Magunk mozgalmat kezdi szervezni, miközben a HVIM tiszteletbeli elnöke marad, illetve Tomcat, a független megmondóember. A radikálisok első számú hírforrása a teljesen szájkosármentes Kuruc.infó, mellette néhány kisebb lappal, mint a Magyar Mérce, a Magyar Jelen (Toroczkai lapja). Nem sikerül az MSZP azon kísérlete, hogy saját embereivel szétzüllessze a radikális tábort, hiába hozzák létre volt III/III-as emberek a Polgárok és Polgármesterek Szövetsége nevű pártot, akik először a Kossuth téri állandó tüntetés irányítását kísérelik meg átvenni erőszakkal (Körösi Imre volt MDF-es képviselő, elítélt sikkasztó vezetésével), majd többször próbálnak erőszakos eseményeket szítani nagyobb tüntetések során. Ez a szervezet sikertelenül próbál meg hamis híreket terjeszteni, összeesküvés-elméleteket köztudatba ültetni. Március 15-én a radikálisok "uralják" az utcát: ellentüntetésekkel zavarják a kormány megemlékezéseit, több ezren tojásokkal dobálják meg Demszky Gábort. Délután felröppen a hír, hogy a körözött Budaházyt elfogták, és az Aradi utcai NNI-központba szállították. Több ezren vonulnak az Andrássy útra, hogy szabadon engedéséért tüntessenek. Tomcat felhívja Toroczkai Lászlót, és megbeszélik, hogy ketten odamennek az NNI-hez küldöttségként, megérdeklődni, jól van-e Budaházy, nem történt-e baja. Ezzel elejét vehetnék az esetleges erőszakos cselekményeknek. Tomcatet azonban pár órával később garázdaság gyanújával letartóztatják, amiért tojást dobott Demszky Gáborra, ezért nem jut el a helyszínre, Toroczkait pedig nem látják az este során. (Valójában végig kint volt, de maszkot viselve álcázta magát, és nem szónokolt, nem fedte fel magát.) Az Andrássy úton a rendőrség erőszakkal oszlatja fel a tömeget, aminek néhányan ellenállnak, és utcai harcok törnek ki.

2007 május 8.
A rendőrség egy rajtaütés során elfogja Tomcatet és két társát, akik állítólag bombákat készítettek, hogy a másnap a pesti alsó rakparton rendezendő MSZP-pártrendezvényt megzavarják. Tomcat két hónapra előzetes letartóztatásba kerül, ám a rendőrség állításai sorra megdőlnek, és kiderül, hogy hamis dokumentumokkal tévesztették meg az előzetes letartóztatást elrendelő bíróságot. Tomcat 64 nappal később szabadul. Letartóztatása ellen május végén tüntetést szerveznek a Gyorskocsi utcában, ahol felszólal Toroczkai László, Gonda László, Tatár József és "Kroko tanár úr", és számos más prominens személy is megjelenik. Tomcat a börtönben tervez meg egy új nemzeti érzelmű blogot, amely a Bombagyár nevet kapja. Ez 2007 augusztusában indul el. Erre Tomcaten kívül mások is írnak, például Blogin – Sipos Zoltán – aki korábban az enmagam.freeblog.hu címen írt blogot, amíg a Freeblog nem törölte. A Bombagyár heti rendszerességgel beszélgetős rádióműsort is készít Bombagyár Rádió címmel, amelynek többször voltak vendégei ismert nemzeti radikálisok, mint Toroczkai, Budaházy, Zagyva György Gyula vagy Novák Előd.

2007 augusztus 25.
Megalakul a Magyar Gárda. Az első 56 tag avatását a Várban tartják, sok ezer éljenző ember előtt. Eközben a Vár tövében, a Dózsa György téren baloldali szervezetek kisebb tiltakozó tüntetést tartanak, amelynek tagjai először a biciklivel arra járó Tomcatre, majd Szarka Ágotára, a Magyar Nemzet újságírójára is rátámadnak. A Magyar Gárda rövid idő alatt óriási népszerűségre tesz szert, ezrek tolonganak, hogy tagok lehessenek. A Gárda országos parancsnoka Dósa István, egy veterán katonatiszt lesz.

2007 szeptember 18.
Az öszödi beszéd első évfordulóján tartott Kossuth téri tüntetés nevetségbe fullad az "Y-terv" meghirdetése kapcsán.

2007 október 22.
A Magyar Önvédelmi Mozgalom nagy tüntetést szervez a Szabadság téren, miközben Gyurcsány Ferenc az Operában tart beszédet. Az Andrássy út környékét a rendőrség hermetikusan lezárja. A rendezvényen fellép a Bombagyár Rádió egy rövid műsorral, ám amikor Tomcat megkérdezi a szervezőket, hogy miért folyik a szintén fellépő Romantikus Erőszak hangolása már lassan egy órája épp akkor, amikor ők vannak a színpadon, a dobos előbb megfenyegeti, hogy lerúgja a színpadról, majd fel is pattan, hogy fenyegetését beváltsa, de szerencsére leállítják, mielőtt a balliberális média örömére színpadon csinál balhét. A támadás okát soha nem magyarázta meg senki, nem tudni, mi baja volt a zenésznek Tomcattel. A Bombagyár Rádió műsora rendben lezajlott.

A tüntetés végén Toroczkai László közli a tömeggel, hogy sétálni indul az Opera felé, aki akar, vele mehet, de ő nem hív fel erre senkit. Legalább kétezren vele tartanak. A rendőrség megvárja, míg a tömeg a zsákutcaszerűen lezárt Nagymező utcába ér, és ott erőszakkal, könnygáz bevetésével visszaszorítják, feloszlatják. Az utcai harcok során autók borulnak fel és sérülnek meg. Toroczkait előállítják, és három napig őrizetben marad. Sodi, egy "független" blogger videófelvételt tesz közzé Tomcatről, amelyen látható, hogy félreáll a rendőrsorfal felé vonuló tömeg elől, és azt mondja: "ott áll ezer rendőr, pajzs pajzs mellett, menjen nekik aki akar." Sodi felteszi a kérdést, hogy Tomcat gyáva-e vagy megfontolt, és hozzáteszi, hogy szerinte az előbbi mert szerinte ő azt mondta, hogy "menjen mindenki az Operához," és ő vezette a tömeget.

2007 október 23.
Az 1956-os forradalom 51. és a rendőrterror első évfordulóján nem történik érdemleges esemény, legalábbis ami az elmúlt időszak eseményeinek tükrében annak lenne nevezhető. Kisebb zavargások voltak, például a Kálmán Imre utcában, de senki sem vezette "csatára" a radikálisokat. Az Index szerint ötvenöt embert előállítottak.

2007 október 26.
A Kuruc.infó felszólítására az 1991-es taxisblokád évfordulóján néhány tucat radikális tüntető sikeresen zárja le az Erzsébet-hidat és bénítja meg a Belváros forgalmát. Több személyt letartóztatnak a rendőrök, akik egyébként sokkal többet tesznek a blokád sikeréért, mint a tüntetők. Novák Elődöt az Erzsébet-hídról viszik el. Tomcatet a Lánchídon fogják el, miután három férfi felmászik a hídpillér tetejére, és a rendőrök feltételezik, hogy ő utasította őket erre.

2007 november 2.
Ismeretlen tettesek Molotov-koktélt dobnak Mécs Imre és egy másik szocialista képviselő házára. A merényletet egy új szervezet, a "Magyarok Nyilai Felszabadító Hadsereg" vállalja.

2007 december 4.
Hat személy a Nyugati téri Skála Metró áruház elhagyott erkélyéről "Felvásároljuk Magyarországot! – Simon Peresz, 2007 október 10." feliratú molinót ereszt le a téren zajló zsidó hanukaünnepség alatt, és légiriadó-szirénával hívják fel magukra a figyelmet. Közülük hármat – Blogin, Tomcat és Neo – előállítanak, de csak Tomcatet büntetik meg garázdaságért.

2007 december 15.
A Magyarok Nyilai tagjai összeverik Csintalan Sándort, a Hír TV műsorvezetőjét, aki többször is tagadta, hogy Magyarországon erősödne a cionista befolyás, és bűnözőnek nevezte a radikálisokat. A rendőrség rekordösszegű, ötmillió forintos vérdíjat tűz ki az elkövetőkre, de hiába. A Magyarok Nyilai később számos hasonló merényletet elkövet. Ezek közös jellemzője, hogy csupán jelentéktelen anyagi kárt okoznak, Csintalan az egyetlen sérült.

2008 január
A Bombagyár közösségi blog kamerát vásárol, és megalakul a Bombagyár Blogtelevízió. Első riportjukban a Blaha Lujza téren kérdezgetik az embereket, mi a véleményük az ott késelgető cigánypurdéról.

2008 március 10.
Kilép a Jobbikból Kovács Dávid, a párt alapító elnöke, Nagy Ervin választmányi elnök és Fári Márton, a párt etikai bizottságának volt elnöke. Kilépésük okaként a Magyar Gárdát nevezik meg, álláspontjuk szerint ugyanis a párt neve szétválaszthatatlanul egybemosódott a Gárdával, és hosszú távon nem fogja tudni irányítása alatt tartani azt. 2008 júniusában a bíróság megállapította, hogy Kovács Dávid és Csurka István elnökké választása a Harmadik Útban jogellenes volt. A Kuruc.infó állítása szerint "Kovács Dávid lusta, Nagy Ervin alkoholista, Fári Márton pedig maffiózó", akiket Csurka István megvesztegetett a Harmadik Útnak juttatott állami támogatás összegéből.

2008 március 15.
Az előző évi események miatt a rendőrség nagyon felkészült az állami és fővárosi ünnepségek védelmére, s ehhez igénybe vette civil biztonsági szolgálatok – például az In-Kal – segítségét is. Ennek ellenére ismét voltak rendzavarások, például Demszkyt ismét sikerült tojással megdobniuk az ellene tüntetőknek. 17 órától a Magyar Önvédelmi Mozgalom koncertet szervezett a Blaha Lujza téren, nemzeti rockzenekarok fellépésével. Itt beszédet mondott Budaházy György, méltatta a 2006-os tévéostrom győzelmét, majd feltette a kérdést a mintegy másfél ezer tüntetőnek: akarnak-e tenni is valamit? Erre a tömeg elindult a Művészetek Palotája felé, ahol Gyurcsány Ferenc tartózkodott.

Többen felrótták Budaházynak, hogy a vonulásra való felszólítás után elbújt, eltűnt. Ezzel szemben a valóság az, hogy Budaházy is együtt vonult velük, de nem az élen, nem tette ki magát annak, hogy azonnal letartóztassák. A szervezetlenül vonuló tömeg a Corvin mozinál találkozott a rendőrökkel, ahol utcai harcok során feloszlatták őket. Többen megfigyelték azonban, hogy a vonulás útvonalán mindenhol szeméttel teli kukák álltak a járdákon. Vajon miért teszik ki az emberek a szemetet egy nemzeti ünnepen, és miért csak ott, ahol a tüntetők elvonultak? Vagy nem vitték el a szemetet a nemzeti ünnep előtt? Erre mindmáig nincs válasz.

2008 április 7.
A Hollán Ernő utcai tüntetéssorozat kezdete. A Kuruc.infó hírül adja, hogy a Hollán Ernő utca 10. szám alatt található Broadway koncertjegy-irodából kidobtak egy nőt, amiért a Hungarica együttes koncertjére keresett jegyet, fasisztának nevezték, majd meg is fenyegették. Tomcat a Bombagyár közönségét flashmob jelleggel demonstratív jegyvásárlásra hívja, magyar nemzeti jelképek viselésével, kifejezetten tiltva a nyilas és más nemzetiszocialista megnyilvánulásokat és jelképeket. Ennek ellenére a zsidó sajtó "pogromot" vizionál és pánikhangulatot kreál az újlipótvárosi zsidók körében, akik mintegy kétszázan elállják a mintegy harminc főnyi csoport útját. A Bombagyár Blogtelevízió riportot készít a nap eseményeiről. A cionista sajtó eufóriában úszik a "szélsőjobboldal legyőzése" fölött, mire az összes nemzeti radikális szervezet összefog, hogy hatalmas ellentüntetésben mutassák meg erejüket.

2008 április 10.
Tomcat megjelenik Szanyi Tibor MSZP-s parlamenti képviselő sajtótájékoztatóján, és visszautasítja ott elhangzó vádjait fasisztákról, pogromról és antiszemitizmusról. Az épületbe saját nevén bejelentkezve jut be. Később sokan ebben látják a bizonyítékot arra, hogy "ügynök".

2008 április 11.
Lezajlik az óriási ellentüntetés, a radikálisok fényes erkölcsi győzelmet aratnak. Semmiféle erőszakos cselekmény nem történik, és a nemzetiek legalább kétszer annyian vannak, mint a túloldalon összegyűlt cionisták és baloldali szervezetek, hiába jött el maga Gyurcsány Ferenc és Gerhard Schröder is. Tomcat megkéri a jelenlevőket, hogy semmi esetre se legyenek erőszakosak, hacsak rájuk nem támadnak, aminek a tömeg – még a legradikálisabbak is – eleget tesz. A jegyirodához átvonuló tüntetők részéről hárman, nevezetesen Blogin, Tomcat és Dósa István, a Magyar Gárda főkapitánya bemennek a Broadway jegyirodába, és megveszik a Hungarica-koncertre a jegyet. Miután ez megtörtént, Tomcat hangosbeszélőn megköszöni a tüntetőknek, hogy eljöttek, és feloszlatja a rendezvényt. Később Toroczkai László a Jászai Mari téren üvöltve szidalmazza őt, amiért ezt tette, és nem küldte "harcba" az embereket, hogy verjék szét az ellenoldali tüntetőket. Napokkal később, a sajtóvisszhangot látva belátja tévedését, és bocsánatot kér.

Érdekesség, hogy Sziva Balázs, a Hungarica frontembere külön fejezetet szentel a Hollán Ernő utcai eseményeknek 15 év nemzeti rock című könyvében, és ebben egyetlenegyszer sem említi meg a Bombagyárat, Tomcatet vagy bárkit, aki ehhez a körhöz kapcsolódik. Következetesen csak "nemzeti érzelmű fiatalokat" ír, noha mindenki mást megnevez, aki a történetben szerepel.

2008 május 2.
A Bombagyár Rádiót a szegedi Jobbik-szervezet meghívja élő fellépésre majálisukra. Blogin és Tomcat saját költségükön leutaznak Szegedre, ahol meglehetősen méltatlan körülmények fogadják őket. Éppen Vona Gábor és Morvai Krisztina tartanak előadást a nagysátorban, az ő színpadjuk pedig a helyszínül szolgáló kemping túlvégén áll, ahol senki sincs. Végül meghívják Szilvási Pétert és Vona Gábort vendégnek, de a műsort, amelynek bejelentését elmulasztják, alig húsz ember nézi. A hangfelvételt rossz minősége miatt a Bombagyár nem publikálja. Később elterjed, hogy Tomcat a színpadon náci karlendítésre próbálta rávenni Vonát, hogy "kompromittálja", merthogy – természetesen – Tomcat ügynök. Hogy ki előtt kompromittálná, azt nem tudni, ugyanis a Jobbik majálisán százszámra mászkáltak a "szimpatizánsok" Szálasi arcképével díszített pólóban, nyilasjelvénnyel, és mindehhez maga Vona hívta el a Der Spiegel német balliberális lap munkatársait, hogy nézegessék, fotózgassák. Úgyszintén itt történt, hogy Tomcat állítólag ötéves gyerekek felakasztására uszított, amitől Vona Gábor elhatárolódott.

Mindennek valóságalapja annyi, hogy Vona Gábor első megszólalása a következő volt, miután Tomcat felolvasott egy olvasói levelet egy Csepelen garázdálkodó cigánygaleriről:

Tomcat: Mit szól ehhez a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, vezérigazgatója… amúgy Moszad-ügynök, ugye?
Vona Gábor: Persze. És homokos.
Tomcat: Homokos? Jó…
Vona Gábor: Persze.
Tomcat: Coming out. De sírni kell közben, mikor elmondod.
Vona Gábor: Ja, jó, hát…
Tomcat: Így fel kell állni, így… (felállnak mindketten) … és felemeled a karodat…
Vona Gábor: Haha, na azt inkább nem…
Tomcat: Nem? És elmondod, hogy Vona Gábor vagyok…
Vona Gábor: Vona Gábor vagyok…
Tomcat: A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke…
Vona Gábor: A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke…
Tomcat (sírva): Fasiszta, kirekesztő… (szipogás)
Vona Gábor: Ezt másképp, ööö… lehet, hogy ez bejött annál a… hogy is hívták?
Tomcat: Szetey.
Vona Gábor: Szetey!
Tomcat: Már nem is emlékszünk, ugye? Valami buzi!
Vona Gábor: Én ezt inkább örömmel mondanám… tehát, hogyha lehet… Büszkén. Heteroszexuális vagyok, van egy kislányom…

A párbeszéd a homoszexuális Szetey államtitkár coming out-jára utalt, és szó sem volt "kompromittálásról". Ez volt a "karlendítéses" történet, amiből valaki félrészegen nagy ügynöksztorit akart kreálni. A hangfelvételen ez a rész a 8. perc körül kezdődik. A teljes, eddig nem publikált felvétel itt tölthető le.

Az "ötéves gyerekek akasztása", amit sokan sokféleképpen átköltöttek és tudni véltek, noha a húsz-egynéhány jelenlévőn kívül senki nem hallhatta, a következőképpen hangzott el az 51. perc körül. Természetvédelemről volt szó, és arról, hogy milyen ostoba indokokkal akadályozzák Magyarországon a megújuló energiaforrások használatát.

Blogin: Jó, egyébként az a röhej, hogy olyan emberek vannak így a minisztériumban, meg a természetvédelem területén is így, akik nem is láttak soha madarat közelről. Ugye, vannak ezek az emberek, többségük ugye a Merciből még nem lépett ki életében, tehát automatikusan belép, ugye, a jacuzziba, és onnan a Mercivel megy át dolgozni. Madara meg nincs otthon, mert az ilyet semmilyen állat nem tűri meg. Képzeld el, ha Gyurcsánynak lenne egy kutyája…
Tomcat: Van neki.
Blogin: Igen, hát a Bushnak is van kutyája…
Tomcat: Totónak hívják. A Lottó már elpusztult, vagy nem nyert, vagy nem tudom.
Blogin: Igen, ezek olyanok, mint a gyerekei, tehát így meg lehet mutatni, hogy igazából van, de nem tudod, honnan. Meg miből. Ha láttál már politikusgyerekeket, nem tudhatod, hogy az mi, hogy biztos ember-e. Valamiből össze vannak gyúrva.
Tomcat: Igen, mindig annak a híve voltam, hogy az ilyen leszámolásoknál a gyerekeket is ki kell nyírni. Ez nagyon szörnyű dolog, de ha megnézzük, most éppen azt nyögjük, hogy 56-ban elfelejtettük felakasztani az ávósok kölykeit.
Közönség: Ja! Így van!
Tomcat: Ugye. Csúnya dolog egy ötéves gyerek a lámpavason, de gondoljunk bele, hogy kinek a kölyke. Most lehet utálni.
Blogin: Meg nem kell nézni.
Tomcat: Símaszk, szem beköt.

A műsor után Vona Gábor nyilvánosan elhatárolódik a műsorban elhangzottaktól, és megtiltja, hogy a Bombagyár fellépjen a másnapi, budapesti Jobbik-majálison. A Kuruc.infón a műsor egyik nézője gyávának nevezi ezért. A Bombagyár is értetlenségét fejezi ki, miért utólag jutott ez eszébe? Tomcat utólag annyit mondt: ha az ávósok kölykeinek – a mai SZDSZ-nek – joga van gyilkolni a mi gyermekeinket, például kórházi reformnak álcázva, akkor nekünk sem szabad kímélnünk az övéiket, hiszen generációk óta látjuk, hogy ez a népség mindig a fattyaira hagyja a magyarok pusztításának folytatását. Tény, hogy a műsorban sokkal durvább mondatok is elhangzottak, például a holokauszttal vagy a cigányokkal kapcsolatban, amelyektől Vona nem határolódott el, és nem is tartotta azt sértőnek.

2008 július 5.
Nemzeti radikális csoportok a több ezer főnyi rendőri biztosítás ellenére megtámadják az Andrássy úton végigvonuló homoszexuális felvonulást. A támadók megakadályozzák, hogy a buzik elérjék a szakrális jelentőségű Hősök terét, és az 1956-osok terén koncertet rendezzenek. Eközben a Bombagyár közösségének két tagja beépül a menetbe, és bűzös vajsavval locsolja végig a melegeket, akik penetráns szagban kénytelenek ezután menetelni. Egy másik csapat egy Andrássy úti lakásban készül vajsavval töltött tojásokkal, de őket a rendőrök elfogják. Tomcat ezalatt ellentüntetést szervez, mintegy két-háromszáz emberrel békésen szembevonul a buzikkal. Az atrocitások nélkül lezajló "heteroszexuális büszkeség" menetét több, mint háromszáz rohamrendőr kíséri. Utóbb a rendőri akciókat elemző jelentés elismeri, hogy nem számítottak rá, hogy csak az volt a cél, hogy ezt a jelentős erőt elvonják az utcai harcoktól. A csatát a radikálisok nyerték meg, noha csak néhány csapat harcolt szervezetten és taktikusan, sokan egyszerűen ész nélkül összeverették és elfogatták magukat a rendőrökkel. Tomcat, aki csak a Hősök terei első "ütközetet" látta, éles kritikával illette ezeket a "jóképességűeket", majd a tények ismeretében ezt visszavonta és bocsánatot kért, mert nem tudta, hogy máshol mi történt később. A buzifelvonulás megállítása összmunka volt a nyílt harcra, a zavarásra, a megtévesztésre és a meghökkentő akciókra szakosodott radikális csoportok között.

Gyurcsány Ferenc néhány nappal később bejelentette, hogy szeptember 6-án "óriási" tiltakozó tüntetést szerveznek a Hősök terére a "szélsőségesek" ellen.

2008 augusztus 25.
Egy éves a Magyar Gárda. Vona Gábor azonban távol marad a zárt körű ünnepségtől, csak órákkal később fut be, és ezt azzal indokolja, hogy a tévében nézte az olimpiát. A gárdisták közül ezt sokan zokon veszik, de nem beszélnek róla. Ilyen és ehhez hasonló esetek kezdik elgondolkodtatni őket.

2008 augusztus 28.
A Magyar Önvédelmi Mozgalom nagygyűlést hirdet szeptember 6-ára a Hősök terére, oda, ahol Gyurcsányék akarnak aznap a "szélsőségesek" ellen tüntetni. A gyűlésre minden nemzeti szervezetet, szurkolói csoportot szeretettel várnak, és "forró őszt" ígérnek. A nagygyűlés meghirdetése minden nemzeti kötődésű weboldalon és papíralapú újságban megjelenik, új Hollán Ernő utca készül.

Ezalatt a színfalak mögött vita tör ki Novák Előd és a MÖM vezetősége között. A MÖM mellett álló szurkolói csoportok egyik, jelenleg börtönbüntetését töltő vezetője ugyanis hírt kap arról, hogy a Kuruc.infót szerkesztő Novák Előd, bár leközölték a nagygyűlés hírét, nem tette ki a Kurucra a MÖM bannerét. Ez a személy nagy tiszteletnek örvend a szurkolók között, és komoly háttérrel rendelkezik, mint egy őrző-védő vállalkozás vezetője, a börtönből is messze elér a keze. Novák Előd állítólag azt üzente ennek az embernek Kovács Gézán keresztül, hogy csak 400 ezer forintért hajlandó kitenni a bannert. Novák szerint ez nem igaz, leközlik ők ingyen is, csak nem kapták meg időben. Tény azonban, hogy a börtönben ülő személy néhány nap múlva életveszélyesen megfenyegette nem csak Novák Elődöt, de lendületből egy sor más személyt is, akiket a Kuruc.infóhoz tartozónak vélt, így például Tomcatet is.

2008 szeptember 2.
Dósa István, a Magyar Gárda főkapitánya beszédet készül mondani Zalaegerszegen a második bécsi döntés évfordulóján. Vona Gábor letiltja a beszédet. A szöveget egy gárdista elküldi a Bombagyárnak, hogy közöljék. A Bombagyár akkor nem közli, mert úgy döntenek, hogy az fölösleges feszültséget keltene a Gárdában. A letiltás oka ismeretlen.

2008 szeptember 3.
A Kuruc.infó "szenzációs" leleplező dokumentumokat közöl, amelyek bizonyítják, hogy Kovács Géza, a MÖM elnöke a rendszerváltás előtt III/III-as ügynök volt, aláírta a beszervezési iratot. Kovács Géza 1990-ben, 21 évesen el is mondta ezt egy esztergomi újságírónak, és azt is, hogy soha nem jelentett fel senkit, a beszervezést csak azért írta alá, mert 18 évesen egy év börtönnel fenyegették rockzenekara rendszerellenes dalszövegei miatt. Akkor azonban az újságíró – aki azóta már meghalt – Kovács Géza állítása szerint a cikk 70%-át maga találta ki, az valótlanságokat tartalmaz és felnagyítja "besúgói" szerepét. Tény, hogy az "Egyes fontos, valamit közbizalmi és közvélemény-formáló tisztségeket betöltő személyeket ellenőrző I. sz. bizottság", amely az ilyen és ehhez hasonló beszervezéseket vizsgáló állami szervezet, 2004 május 26-án igazolta, hogy Kovács Géza, alias "Budai Attila" besúgói tevékenységet nem végzett, ilyen szervezetek tagja nem volt. Kovács Géza azonban úgy publikálta az igazoló iratot, hogy a határozat indoklását kitakarta, és soha nem közölte, hogy abban mi olvasható. Ezt máig sem tette meg.

A Kuruc ezek után "rászáll" Kovács Gézára, és minden módon próbálja lejáratni, ellehetetleníteni. Közzétesznek például egy fényképet, amelyen verekedés utáni sérülések láthatóak az arcán, azt állítva, hogy "egy nemzeti érzelmű személy" verte meg, mert "elege volt a szemétkedéseiből". Ez igaz is volt, Zagyva György Gyula volt az, évekkel korábban, de a konfliktusnak nem politikai oka volt, hanem egy hölgy állt a hátterében. A Kuruc ezután azt állítja, hogy Kovács Géza összejátszik az NBH-val a Magyarok Nyilai lebuktatására, majd azt állítják, Budaházynak, Toroczkainak és Dósa Istvánnak is elege van a "parazita MÖM-ből", mert a MÖM "az ő nevükkel próbál(t) meg naggyá válni, ráadásul a nagygyűlések kapcsán nem éppen korrekt módon jár el, kényszerhelyzetbe hoz mindenkit a "nemzeti egység" patetikus szólamai közt." Azonban a valóságban sem Budaházy, sem Toroczkai, sem pedig Dósa István nem tett ilyen nyilatkozatot, mindössze azt kifogásolták, hogy csupán a sajtóból értesültek arról, hogy meghívták őket és szervezeteiket a szeptember 6-i nagygyűlésre, nem kaptak személyesen semmilyen üzenetet. Dósa István ugyan megtiltotta a gárdistáknak az egyenruhában történő megjelenést, de civilben, magánemberként engedélyezte azt, Toroczkaiék pedig jelezték, hogy minden további nélkül részt vesznek azon.

2008 szeptember 5.
Gyurcsány lefújja szeptember 6-i tüntetését, mire a MÖM is ugyanígy tesz, de végül mégis meghirdetik a tüntetést szeptember 20-ára, a "Magyar Demokratikus Charta" megalakulásának  napjára.

2008 szeptember 12.
"Magyar ultra és huligán csoportok" közleményben szólítják fel a Kuruc.infó "névtelen uszítóit", hogy fejezzék be Kovács Géza, a MÖM és a szurkolók mocskolását. A Kuruc ennek nem tesz eleget. Ehelyett a szerkesztők folyamatosan zaklatják más nemzeti médiumok szerkesztőit, és próbálják rávenni őket, hogy a "bajtársiasság" nevében adjanak ki Kovács Gézát elítélő nyilatkozatokat. A támadások egyre kicsinyesebbek, és a közönség kezdi nem érteni, hogy lett hirtelen közellenség a MÖM-ből. Kovács Géza és Kakuk Attila konkrétan megnevezik Novák Elődöt, mint a lejárató hadjárat mozgatórugóját.

2008 szeptember 20.
A Gyurcsány-szervezte Magyar Demokratikus Charta elleni tüntetés napja. Több, mint ötezer nemzeti radikális szimpatizáns gyűlik össze a Hősök terén, hogy beszédek meghallgatása után a Szabadság térre vonuljon a magyarellenes szervezet megalakulása ellen tüntetni. A MÖM nem vesz részt. Vona Gábor arról beszél, hogy belső bomlasztási kísérlet várható a Magyar Gárdában, ami ellen védekezni kell. (Ekkor még nem veszi észre senki, hogy míg Dósa István szeptember 3-án nem engedélyezte a gárdistáknak az egyenruhában való megjelenést, mégis egyenruhában vannak jelen! Vona tehát ekkor már tudta, hogy Dósa nem kapitány többé, de nem közölte, és a "belső bomlasztásról" is nyilván azért beszélt, mert tudta, hogy Dósa hogy fog reagálni elbocsátására.) Budaházy György símaszkokat oszt ki a "harcosoknak", és a Kossuth térre vonulásra szólít, ami nem szerepel a tüntetés bejelentésében.

Az óriási tömeg megindul a Szabadság tér felé, több száz rohamrendőr kíséretében. Eközben Gery Greyhound, a bestofgyurcsany.hu szerkesztője azt jelenti telefonon Tomcatnek, hogy nincs a Kossuth téren senki. Toroczkai és Budaházy egymás közt arról beszélnek, hogy "Tomcat mindig dezinformál", amit Sodi "független blogger" videóra vesz, és publikálja weboldalán. Pedig a Kossuth tér tényleg üres volt ekkor már. Sodi egyre gyakrabban közöl csúsztatásokat Tomcatről.

A tömegben rengeteg provokátor halad. Vannak, akik horogkeresztes karszalagot húznak. A Nagymező utcánál szabadtéri színielőadás folyik. Itt valakik elkezdik terjeszteni, hogy "zsidók" vannak ott, "egy Tel-Avivból érkezett társulat", noha ez nem igaz. A felheccelt tüntetők üvegekkel dobálják meg a színielőadás közönségét, és karjukat a magasba emelve "A tutti! Avanti! Benito Mussolini!" – kiáltásokat hallatnak. Ezt korábban soha nem lehetett hallani tüntetéseken, és bár a dobálózók különféle futballklubok sáljait viselik, a vezérszurkolók utóbb elmondják, hogy fogalmuk sincs, kik lehettek, mert a saját embereikről tudják, kicsodák és hol voltak. A tömeg végül a Szabadság térre érkezik, ahol azonban rendőrségi kordon fogadja őket, és a rendőrök nem engedik nekik, hogy elhelyezzék a kommunista terror áldozataira emlékeztető cipőket a szovjet emlékműnél. Figyelmeztetés és felszólítás nélkül könnygáz-gránátokat lőnek a tömegbe, valamilyen újfajta, a korábbinál sokkal erősebb gázt használva. A Hazatérés Templomába bemenekülő embereket is oszlásra szólítják fel, tekintet nélkül arra, hogy bent szentmise folyik, és könnygázt fújnak a templom előterébe. A szétfutott emberek tanácstalanul lézengenek a környéken, nem értik, mi a támadás oka, és sokan hibáztatják a tüntetés szervezőit, különösen a símaszkokat osztogató Budaházyt, hogy ilyen ostobán belesétált a nyilvánvaló csapdába, veszélynek kitéve az embereket, akik bíztak benne.

Tomcat a HírTV-nek úgy nyilatkozik a Szabadság tér közelében, hogy lesújtó erkölcsi vereséget szenvedtünk, mert a média ismét megírhatja, hogy mit műveltek a "szélsőséges huligánok," a "nácik" a város utcáin, mert az önjelölt vezérek nem voltak képesek kiszűrni a provokátorokat, nem voltak felkészülve bomlasztó ellenakcióra. Kicsúszott a kezükből az irányítás, és a kontrollálatlan tombolást megfékezés helyett inkább bátorították, veszélybe sodorva ezzel az embereket. Később erről cikket is ír a Bombagyáron.

2008 szeptember 21.
Ismeretlen személyek éjszaka lila festékkel öntik le Novák Előd házának kerítését, és fenyegető levelet írnak neki, Budaházynak, Toroczkainak, Vona Gábornak és a HírTV Célpont című műsora szerkesztőinek is a Viola Kaos szurkolói csoport nevében, figyelmeztetve, hogy hagyják békén a MÖM-öt. A Viola Kaos és más szurkolói csoportok tagadják, hogy ők tették volna, a Kuruc.info szerint titkosszolgálati akció volt.

2008 szeptember 21.
Ugyanezen a napon reggel a Kuruc.infó hírül adja, hogy távozott a Magyar Gárda éléről Dósa István. Délután a hírt mind a Jobbik, mind Dósa megerősítik, Dósa szerint a Gárda vezetői "elárulták a mozgalmat", de többet nem mond. Vona Gábor egyáltalán nem indokolja a lépést. A hírek szerint Dósa továbbra is a Gárda tagja marad. Estére azonban mégis megszületik Vona Gábor közleménye, amely szerint Dósa "a rá nehezedő feladatok alatt megroppant… a lefektetett eszmei iránymutatás követésére alkalmatlanná vált." A közlemény titkosszolgálati befolyást is pedzeget, illetve azt, hogy a főkapitány "más irányban" képzelte el a Gárda fejlődését, mint a vezetőség, és az is benne áll, hogy elítélnek "minden olyan nyilvános vagy éppen rejtekből támadó kezdeményezést, amely az eddig testvéri szövetségben működő Magyar Gárda Egyesületet, a Magyar Gárda Mozgalmat és a Jobbikot egymással szembefordítani igyekszik." A gárdisták körében általános a megdöbbenés, hiszen Dósát óriási köztisztelet övezte.

2008 szeptember 23.
Dósa István kijelenti: a Magyar Gárda a Jobbik párthadserege. Megtagadja a nyilatkozatot a Kuruc.infónak, mondván, hogy a hírportál "jobbikos érdekeket szolgál". Vona és Dósa is a TV2 Mokka című műsorában beszél a történtekről. Dósa elmondja, hogy nem érti, mit jelent az, hogy ő "összeroppant" volna, vagy hogy "alkalmatlan" lenne a Gárda vezetésére. Állítása szerint három héttel korábban több gárdista vezetővel közösen feltették a kérdést Vonának, tisztázza, milyen viszonyban áll a Magyar Gárda a Magyar Gárda Egyesülettel. Vona a kérdésre nem válaszolt, mire a Gárda kettészakadt Dósa és Vona híveire. "Belőlünk pártkatonát akartak csinálni. Ezt a szerepet viszont a gárdisták nem vállalják föl" – mondta Dósa. – "Nem ezért jöttek ide, nem azért jöttek, hogy egy párt zászlaját lengessék rendezvényeken. Nem azért jöttek, hogy kopogtatócédulákat gyűjtögessenek, hanem hogy tegyenek valamit a nemzettestvéreikért."

2008 szeptember 24.
A Kuruc tovább folytatja Kovács Géza elleni hadjáratát, immár a Hunhír portált szerkesztő G. Kirkovits István (GKI) ellen is támadva, amiért az "védi" Kovácsot, "kivénhedt csurkistának" és "lepukkant germónak" nevezve őt, kifogásolva, hogy "nem írja alá egyes cikkeinél a nevét".

2008 szeptember 24.
Vona Gábor kijelenti, hogy Dósa Istvánt azért váltották le a Gárda éléről, mert függetleníteni akarta a Magyar Gárdát a Magyar Gárda Egyesülettől és a Jobbiktól. A kérdésre, hogy ezek szerint a Gárda Mozgalom függ a Jobbiktól vagy az Egyesülettől, azt felelte, "dehogy". Dósa István és az őt támogató megyei kapitányok szavazásra kívánták bocsátani a kérdést az országos kapitányi értekezleten. A köztudottan a Jobbik által üzemeltetett Barikád felteszi a következő kérdést az alábbi, kijelentő formában: "Egyes internetes fórumok beszélnek egy titokzatos gárdista hölgyről, aki a főkapitány jobbkezeként az adatokat és a pénzeket kezelte, miközben a Gyurcsány-kormány egyik minisztériumának alkalmazottja." Vona válasza erre a következő: "Erről nem kívánok beszélni."

2008 szeptember 25.
A Kuruc.infó egymás után közöl két interjút Dósa Istvánnal. Az elsőt 2008 márciusában készítette a Barikád, a másodikat néhány nappal korábban a Szent Korona Rádió. A Kuruc "ellentmondásokra" próbál rámutatni, feltéve a szokásos kérdést, "melyik Dósa igazi arca?" Az "ellentmondás" abban áll, hogy márciusban még tisztelettel beszél azokról az emberekről, például Murányi Leventéről, akik később nagyon gusztustalanul betartottak neki. Ugyanezen a napon a Népszabadság közli, hogy a Magyar Gárda vezetői – öt fő – Dósa Istvánnal együtt mondanak le.

2008 szeptember 26.
A Kuruc.infó arról közöl cikket, hogy Dósa István szeretőjével, Németh Erzsébet Piroskával ("Böbe"), aki a Gárda pénzügyi adminisztrátora volt, lopta a Gárda pénzét, illetve "leleplezik", hogy a gárdista hölgy civilben az Országos Foglalkoztatási és Közalapítvány pénzügyi irodájának munkatársa. Ez az állami alapítvány a Szociális és Munkaügyi Minisztérium irányítása alatt áll, a következtetés pedig máris kész: "Böbe a Gyurcsány-kormány embere." Miután a Magyar Nemzet rákérdezett minisztériumi munkahelyén, "Böbe" tagadta gárdista voltát, ám a Kuruc.infó ebben is "bizonyítékot" látott, nem pedig azt, hogy talán nem akarta kirúgatni magát. Kolompár Orbán a Magyar Gárda feloszlatásáért indított perben is kijelentette, hogy tud róla, hogy "egy állami intézmény munkatársa" is ott ül Vona Gábor mellett, de nem nevezte meg ezt a személyt. A Kuruc.infó szerint Kolompárra az NBH "szólt rá", hogy ne dekonspirálja emberüket.

Dósa István és Németh Erzsébet Piroska tagadták a vádakat, illetve, hogy szeretők lennének. Azonban a Kuruc.infó nem közölte tiltakozását, helyette újabb cikket írtak arról, hogy Németh Erzsébet Piroska "tégla" lenne, és továbbra is állították, hogy házasságtörő kapcsolatban él "Böbével."

Az ügy érdekessége, hogy korábban ténylegesen bukott le olyan gárdista, akit az NBH beszervezett, és nem csak a gárdistákról, de más nemzeti radikális személyekről, például Tomcatről és a Bombagyár közösségének terveiről is bizonyítottan jelentett. El is távolították a Gárda kötelékéből. Ez a személy később is provokátorként lépett fel tüntetéseken, igyekezvén kompromittálni a gárdistákat. Ennek ellenére nem rakta ki az arcképét sem a Kuruc, sem a Barikád, nevét nem tárták fel, pedig a Bombagyár is ismeri őt.

2008 szeptember 29.
Tomcat közös vacsorára hívja a nemzeti radikális tábor néhány meghatározó, mérsékeltebb személyiségét: Morvai Krisztinát, Dr. Gaudi-Nagy Tamást, Vona Gábort (helyette Szilvási Péter jön el), Sziva Balázst, Siklósi Beatrixot, Posta Imrét, ifj. Hegedüs Lórántot és Gyetvai Györgyöt. A társaság össze is gyűlik, de az ígéretes konferenciát félbeszakítja egy csapat rendőr, és elviszik Tomcatet egy sebtiben kiadott körözésre hivatkozva. A találkozó célja az lett volna, hogy közösen vitassák meg, hogyan lehetne – és kell-e – ideiglenesen nyugodtabb mederbe terelni a nemzeti gondolatot, szélesebb tömegekhez eljuttatni az üzenetet, amely az utóbbi időben szellemi gettóba szorult.

2008 szeptember 30.
Dósa István kilép a Gárdából, s vele a megyei kapitányok és a tagság jelentős része is, hogy új gárdát alapítsanak. A Kuruc.infó álszent módon arról beszél, nem sikerült a "békítési kísérletük".

2008 október 14.
A Szent Korona Rádió kommentár nélkül közöl egy videófilmet utcai harcot gyakorló, fekete ruhába öltözött harcosokról. Tomcat a Bombagyáron üdvözli, hogy végre valaki ésszel akar harcolni, úgy talán el is ér majd valamit, és tanácsokat ad hatékonyabb Molotov-koktél készítéséhez.

2008 októbere
Ágoston Balázs, a Demokrata újságírója felkeresi Tomcatet, és exkluzív interjút készít vele. Az interjú apropója a nemzeti radikalizmus közelgő összeomlását vizionáló véleménye. Erre utal nemcsak a szaporodó ellentétek száma, de a szeptember 20-i fiaskó is. Véleményével nincs egyedül: október 23-án id. Hegedüs Lóránt is "szélsőségek nélküli radikalizmus" szükségességéről beszél a Magyarok Világszövetségének megemlékezésén.

A Zöld Párt is felkeresi Tomcatet, és felvázolja előtte egy életképes nemzeti radikális politikai vonal tervét. Ennek része, hogy a IX. kerületi időközi országgyűlési választáson Tomcat a Zöld Párt színeiben induljon képviselőként. Tomcat pár napos gondolkodás után igent mond, mivel az új irányt sokkal életképesebbnek tartja, mint a Jobbikét. A Bombagyáron ezekben a napokban közli tépelődésének eredményét, a nagy port felvert Miért lufi a Jobbik? című cikket. A nemzeti radikális közönség jelentős része egyetértéssel fogadja, más része viszont tiltakozik a cikkben leírtak miatt, természetesen főleg a jobbikosok.

2008 október 17.
A Zöld Párt október 23-ára "Nemzeti Kötélhúzást" hirdet, ami egy figyelemfelkeltő akció, hogy a párt neve bekerüljön az egyébként egyre nehezebben elérhető országos sajtóba. A terv szerint az Olimpiai parkban kötélhúzó versenyt szerveznek a bal- és jobboldali szimpatizánsoknak, hogy azok felismerjék, hogy a túloldalon is emberek vannak, akiket csak a politikusok uszítanak egymásra. A terv trükkje, hogy a balliberális oldalról nyilván nem jön majd el senki, az pedig úgy kommunikálható, hogy tessék, az állandóan békéről meg tarkamagyarságról szónokoló álszentek egyáltalán nem gondolják komolyan a társadalmi békét, a "huligánok" meg itt vannak… Nem volt azonban tervbe véve, hogy a Kuruc.infó nem veszi a lapot, és azonnal őrjöngve esik neki mind a "kegyeletsértő" Zöld Pártnak, mind Tomcatnek, amiért a "szemkilövetőkkel" és a "gyilkosokkal" akar parolázni. A Zöld Pártot megfellebbezhetetlenül "balliberálisnak" minősítik, és természetesen Tomcatet is, noha addig "szalonképesnek" számított. Toroczkai László, a Jobbik és a Magyar Gárda is elhatárolódik a rendezvénytől, és hazugnak minősítik azt a közleményt, hogy eljönnének.

A látványos felháborodás és a csekély részvétel – mintegy ötven fő – ellenére a rendezvény a célt elérte: tele volt vele az országos sajtó, és mindenhol szerepelt a Zöld Párt neve, valamint az is, hogy Tomcat képviselőjelöltként indul. A Kuruc azonban e perctől kezdve hazaárulóként kezeli Tomcatet, és még arra is gondosan ügyelnek, hogy kitöröljék a nevét bármilyen máshonnan átvett híradásból is.

2008 október 20.
A Kuruc.infó a Bombagyáron megjelent Jobbik-cikk hatására a hivatalos bejelentés előtt közli, hogy Tomcat a Zöld Párt képviselőjelöltjeként kíván indulni, és mindjárt hozzáteszi, hogy nyilvánvalóan a Jobbikkal szemben kívánja magát megjeleníteni, ezért készült "kampánynyitó" cikke. Tomcat ezt alattomos húzásnak minősíti, és tagadja, hogy a cikkel a Jobbik "pocskondiázása" lett volna a célja.

2008 október 23.
Több száz nemzeti radikális gyűlik össze a Teve utcai ORFK székház előtt a Toroczkai, Budaházy és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte megmozduláson, amelyen a két évvel korábbi rendőrterror évfordulójáról emlékeznek meg. A rendőrség hermetikusan lezárja a környéket, a rendezvény területére csak alapos motozás után lehet bejutni. Atrocitás nem történik. A tüntetés lezárultával a tömeg széttolja a kordont, és elindul az Astoriához, ahol a Magyarok Világszövetségének 1956-os megemlékezése zajlik. A Nyugati pályaudvar után, a Markó utcában azonban a rendőrök ismét kordonok közé terelik őket, és újból átvizsgálnak mindenkit. Több tucat Molotov-koktél, ütő- és szúrófegyverek kerülnek elő, amelyeket a vonulók nagyrészt a földön dobálnak szét, ezért nem találják meg a gazdájukat. A Nyugati téren ezalatt a rendőrök feltartóztatnak egy autót, amelyben kézigránát gyanánt használható csőbombákat találnak. Az autó gazdáját, Tölgyesi Krisztiánt őrizetbe veszik. Budaházyék hősnek nevezik Tölgyesit, aki pár nap múlva előzetes letartóztatásba kerül, és súlyos börtönbüntetés vár rá.

2008 október 24.
Tomcat az előző napról szóló beszámolójában azt állítja, idegen provokátorok vihették a tüntetők közé a Molotov-koktélokat, hiszen "senki sem olyan hülye", hogy ilyen szoros rendőri ellenőrzés helyszínére ennyi fegyvert vigyen, különösen nem kartonszám becsomagolt Molotov-koktélokat, ami a legbambább rendőrnek is feltűnne. Egyúttal felszólítja az "harcosokat", ismerjék már fel a helyzetet, vegyék már észre, hogy semmi értelme céltalanul, csak a hecc kedvéért harcolgatni az állig felfegyverzett rendőrökkel, mert ezzel annyit érnek el, hogy sokan börtönbe kerülnek, és a balliberális sajtó büszkén mutogathatja a harcokat az elbutított tévénézőknek.

A Magyar Jelen következő számában Toroczkai László felháborodott cikkben reagál, "bohócnak" és "ripacsnak" titulálva a bloggert, aki "meggyalázza nemzeti jelképeinket", utalva arra, hogy 2007 március 15-én "árpádpöttyös zászlót" fabrikált, vagy hogy lila műpéniszt akart adni Bácsfi Dianának, az önjelölt nyilasvezérnőnek 2005-ben, meggyalázva Szálasi Ferenc, "az utolsó olyan vezetőnk, aki a Szent Koronára esküdött fel" megemlékezését. Fényes győzelemnek nevezi az október 23-i esetet, és büszkén közli, hogy a Molotov-koktélokat igenis a "mieink" vitték oda, egy "jól szervezett és tervezett akció" keretében. A Zöld Pártot és Tomcatet "liberálisnak" nevezi.

2008 november 3.
Tomcat a Bombagyáron válaszol Toroczkainak, kifejtve, hogy az utcai hőzöngés ideje lejárt, az erőszakos megoldás esélytelen, a céltalan erőszak pedig értelmetlen. Figyelmezteti, hogy amikor fegyvertelen embereket "harcosnak" nevez, és a rendőrökkel való összecsapásra hergel, csak börtönbe juttatja őket, miközben tevékenységük kontraproduktív, és egyre csökken a támogatói száma, a nemzeti érzést pedig szellemi gettóba zárja ezzel. Toroczkai erre a Szent Korona Rádió weboldalán párbajra hívja Tomcatet, majd gyávának minősíti, amikor ezt nem fogadja el. Sokan megütközéssel fogadják, hogy Toroczkai olyan "sérelmeket" ró fel Tomcatnek, amelyek közismertek, és amelyek ellenére évek óta képesek voltak szorosan együttműködni számos téren.

2008 november 15.
A közismerten jobbikos kötődésű Barikád hírportál "szégyennek" nevezi, hogy négy másik párt próbálja "leszalámizni" a Jobbikot a IX. kerületben. A névvel nem vállalt cikkben Tomcatről a következőt írják: "Polgár „Tomcat" Tamás a Zöld Párt színeiben indul, amely igen elgondolkodtató, hiszen botrányhősöket ritkán szokták liberális pártok jelöltté választani. A blogger ezzel az indulással végleg kiírta magát a nemzeti oldalról." Tomcat kérdésére, hogy ez a Jobbik hivatalos álláspontja-e, és ezután ellenségnek kell-e tekintenie a Jobbikot, Szegedi Csanád úgy válaszol, hogy a maga és pártja részéről nem gondolja így, továbbá: "Az idézett mondat a barikad.hu véleménye. Azt javaslom, hogy a barikad.hu szerkesztőségénél kérdezzél utána, mert nem tudom ki írta a cikket."

2008 november 19.
Az esti órákban a Boráros téren késsel megszúrják a Zöld Párt egyik plakátragasztó aktivistáját. Az esetnél egy szentgotthárdi Jobbik-tag is ott van, ő hív mentőt. A hír értelemszerűen bekerül az országos sajtóba. Érdekes módon a Kuruc.infó ezúttal "középutasnak" nevezi a Zöld Pártot, noha máskor következetesen "liberálisnak" vagy "balliberálisnak", esetleg "balliberális szagúnak" nevezik.

2008 november 20.
A Kuruc.infó minden előzetes ok nélkül súlyosan lejárató cikket közöl Tomcatről, azt állítva, hogy "kurvák kölykeinek" nevezte az 1956-osokat, és azt írta, hogy Gyurcsány Ferenc jó ember. Évekkel korábbi blogbejegyzéseinek kiragadott mondatait boncolgatják, és arra célozgatnak, hogy régen kapcsolatban állt a csalásért jogerősen elítélt cionista zsidó üzletemberrel, Salamon Berkowitzcsal. Nyilvánvalóan a Zöld Párt megkéselt aktivistája kiváltotta szimpátiahullámot kívánták ellensúlyozni. Érdekes, hogy a cikkben szinte pontosan az szerepel, amit Tomcat 2006 decemberében megjósolt. Tomcat válaszként közli a Bombagyáron a Kuruc.infó három szerkesztőjének nevét, hozzátéve, hogy a Kuruc már korábban is megfenyegette, hogy tönkreteszik őt, és erre az esetre kilátásba helyezte ezt a lépést. Novák Előd az MTI-nek úgy nyilatkozik, hogy jogi lépéseket tesz a blogger ellen.

2008 november 20.
A késő esti órákban Blogin felrója a Jobbiknak a Bombagyár oldalain, hogy semmiféle reakciót nem mutattak fel a Zöld Párt aktivistájának megkéselésének hírére, ám arra volt gondjuk, hogy etikai vizsgálatot indítsanak a mentőt hívó jobbikos ellen. Nem tud róla, hogy Vona Gábor és Szegedi Csanád alig egy órával a cikk megjelenése előtt felkeresték a sebesültet a kórházban.

2008 november 21.
A Kuruc.infó újabb mocskolódó cikkel támadja Tomcatet, de most már Blogint is, akivel addig nem volt bajuk, sunyinak és hazugnak nevezve őket, amiért azt állítják, hogy a jobbikosok nem érdeklődtek aktivistájuk hogyléte iránt, s tagadva az etikai vizsgálat létezését is. Szegedi Csanád és Bana Tibor szintén tagadják az eljárást. Blogin felháborodott cikkben reagál, kikérve magának, hogy hazugnak nevezzék, mert a kórházi látogatásról nyilvánvalóan nem tudott, az etikai vizsgálatról viszont hallotta beszélni Bana Tibort a kihangosított telefonban, és Neo, azaz Baksai Károly, a Gárda budapesti parancsnoka is.


És itt tartunk ma. Hogy hogyan folytatódik a történet, majd meglátjuk. Házi feladat: keressétek ki, hány olyan eset van, amikor bizonyos körök egymásnak ugrása körül feltűnően sokat szerepel Novák Előd ésvagy a Kuruc.infó neve. Amit itt olvashattok, ellenőrizhető tények, s mint láthatjátok, a linkek túlnyomó többsége a Kuruc.infó cikkeire mutat. A kronológia megírásakor minden link működött, ha döglött linket találtok, ott bizony a kurucok töröltek valami kellemetlent.

Mindez csak egy apró töredéke mindannak, amit az elmúlt három évben a nemzeti radikális körökben személyesen is átéltem, megtapasztaltam. Mint az élet minden területén, itt is vannak sunyi, kicsinyes emberek, csakhogy míg a balliberális körökben az a normális, nálunk, nemzeti érzelműeknél komoly erkölcsi eróziót okozhat akár néhány ilyen személy is. Most már talán kezditek sejteni, miért nem közösködtem soha szorosabban egyetlen radikális szervezettel sem. Napokon át írhatnám még a meghökkentő és elborzasztó, de sajnos igaz történeteket azokról a szervezetekről, cégekről, személyekről, rockzenekarokról, akiket egyesek félistenként tisztelnek, és csak a beavatottak tudják, hogy bizony ott is akad emberi hibákból jócskán. Nagyon kevés olyan van, akik valóban megbízhatóak és komolyak. Ezért tart ott a nemzeti radikalizmus, ahol, és tart oda, ahová.

http://www.bombagyar.hu/index.php?post=1615

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük