2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BalaBit eredmények 2008 – ahogy a cég magát látja 2008 decemberének első napjaiban

6 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/5970"><img class="image _original" src="/files/images/balabit.jpg" border="0" alt="www.balabit.hu" title="www.balabit.hu" width="232" height="64" /></a><span style="width: 230px" class="caption"><strong><a href="http://www.balabit.hu/">www.balabit.hu</a> </strong></span></span><p>A BalaBit termékei iránti kereslet 2008-ban is erőteljesen növekedett, úgy a belföldi, mint a külföldi piacokon. Az általános gazdasági válsághangulat ellenére az év utolsó negyedévében realizálta a cég bevételeinek közel 40%-át.  2008-ra körülbelül 6-700 millió Ft  árbevételre számítanak, amely 41-63%-os növekedés jelent a 2007-es évhez képest.  </p><p> 

 www.balabit.huwww.balabit.hu

A BalaBit termékei iránti kereslet 2008-ban is erőteljesen növekedett, úgy a belföldi, mint a külföldi piacokon. Az általános gazdasági válsághangulat ellenére az év utolsó negyedévében realizálta a cég bevételeinek közel 40%-át.  2008-ra körülbelül 6-700 millió Ft  árbevételre számítanak, amely 41-63%-os növekedés jelent a 2007-es évhez képest. 

 

 www.balabit.huwww.balabit.hu

A BalaBit termékei iránti kereslet 2008-ban is erőteljesen növekedett, úgy a belföldi, mint a külföldi piacokon. Az általános gazdasági válsághangulat ellenére az év utolsó negyedévében realizálta a cég bevételeinek közel 40%-át.  2008-ra körülbelül 6-700 millió Ft  árbevételre számítanak, amely 41-63%-os növekedés jelent a 2007-es évhez képest. 

 

Az előző évek számai:  2007 – 435 millió, 2006 – 295 millió, 2005 – 180 millió Ft. Fontos:   a bevétel szerkezete továbbra is változatlan, kilencven százaléknál is magasabb arányban szoftver licencből és szolgáltatásból tevődik össze.

A BalaBit több lábon áll.  A cég jól használta ki az évezred első éveiben szerzett előnyeit a megbízható naplózó és az alkalmazásszintű proxy technológiák terén. Így, az egykor egyetlen termékes BalaBit ma két nyílt forrású és négy kereskedelmi terméket fejleszt, amelyek mindegyike a prémium szegmensben versenyez a maga piacán a világ valamennyi régiójában.

A termékekre vetített bevétel is egészségesnek mutatkozik, bár darabszámban még a Zorp tűzfallal kapcsolatos értékesítések vezetnek (60%), a magasabb licenc értéknek köszönhetően a mindössze két éves Shell Control Box és a syslog-ng termékcsoport már a licenc-bevételek majd kétharmadát adják.  Az idén októberben megjelent syslog-ng appliance a syslog-ng Store Box is kimutatható hányadát adja az idei bevételnek (6%).

A több lábon állás nem csupán a termék portfolió diverzifikálását jelenti, de a cégnek sikerült több kulcsfontosságú nemzetközi piacon is stabilan megvetnie a lábát.  A Nyugat- és Észak-Európát ellátó németországi leányvállalat bevételei mára meghaladják az alapításkori BalaBit teljes éves árbevételét (2008: ˜800.000 €). Emellett említésre méltó eredményeket produkált még az észak-amerikai, a közel- keleti és a délkelet-ázsiai régió is. A BalaBit teljes árbevételének közel 50%-a így külföldről származik.

A BalaBit elismert biztonságtechnikai fejlesztőként egyre sikeresebb a technológiai együttműködések terén is, amely mérőszáma és feltétele is a nemzetközi terjeszkedésnek. Együttműködő partnerei között olyan cégek találhatók, mint a SUN, a Microsoft, a Sawmill, az OP5, a Commtouch, a Kaspersky és az ESET.

A BalaBit termékei a világon mindenütt a hálózatbiztonsági technológiák csúcsát jelentik, hiszen olyan problémák megoldására lettek kifejlesztve, amelyekre más gyártók többnyire nem kínálnak kielégítő megoldást:

Shell Control Box  (SCB):   a titkosított protokollokat használó szerveradminisztráció szabályozása és auditja.

A BalaBit SCB a teljes hálózaton, valamennyi rendszergazdára nézve kötelező érvényűen és transzparens módon kényszeríti ki a globális szabályokat anélkül, hogy kliens vagy szerveroldali alkalmazásait módosítania kellene.

Az SCB segítségével transzparens módon auditálhatók a szerveradminisztráláshoz használt SSH és RDP csatornák. A teljes forgalom (beleértve a konfigurációk módosításait, végrehajtott parancsokat, stb.) audit trail  formájában naplózható és archiválható.  Minden adat titkosított és digitálisan aláírt állományokban kerül tárolásra, meggátolva az adatok módosítását és manipulálását. Bármilyen probléma esetén (szerver konfigurációs hiba, jogosulatlan adatbázis módosítás, váratlan leállás) az esemény körülményei rögtön szemügyre vehetők  az  audit trail  állományokban, így az incidens oka könnyedén megállapítható.

syslog-ng Store Box

Az SSB  egyszerű, megbízható és kényelmes megoldást nyújt a naplóüzenetek központi gyűjtésére. Alapjában az SSB  olyan nagykapacitású naplózószerver, amely a magas rendelkezésre állást is támogatja.  Mivel számos, egymástól különböző platformról képes gyűjteni az üzeneteket, minden környezetbe könnyen integrálható.

A syslog-ng Store Box a teljesítményre optimalizált eszköz, így elképesztő mennyiségű üzenet feldolgozására képes. Pontos beállításaitól függően, valós időben másodpercenként akár 75 ezer üzenetet, vagy óránként több mint 24 GB nyers naplóüzenetet is képes feldolgozni.  A berendezés nagyobb változatai (SSB5000 és SSB10000)  saját adattároló megoldással rendelkeznek, és akár 10 Terabyte adat tárolására is képesek.

Zorp Gateway

A Zorp tűzfal  robusztus határvédelmi eszköz, melyet kiterjedt informatikai hálózattal rendelkező nagyvállalatok és más magas biztonsági igényű intézmények számára fejlesztettek ki.

A hálózati forgalom aprólékos feldolgozásával nyert információk alapján a szkriptekkel kiegészíthető grafikus konfiguráció lehetőséget ad az adminisztrátor számára, hogy kompromisszumok nélkül implementálja a vállalat hálózatokra vonatkozó biztonságtechnikai előírásait.  A termék rugalmas autentikációs képességeire olyan fejlett szolgáltatások épülnek, mint a Single Sign On autentikáció vagy a felhasználói szintű QoS.

A termékpaletta fejlődésével párhuzamosan a cég minden funkcionális részlege jelentősen bővült. A két évvel ezelőtti 30 fős létszámmal szemben, ma a BalaBitnél ötvennél is többen dolgoznak, és még mindig nem érték el a jelenleg létező termékeink folyamatos fejlesztéséhez és támogatásához tervezett létszámot, amely 60-70 fő.

Ez a létszámnövekedés organikus, vagyis mindig a meglévő eredmények, új termékek sikere húzza előre a szervezet fejlesztését. Számos technológiai vállalkozással ellentétben, a BalaBitnél nem érhető tetten az előre menekülés; sokkal inkább jellemző a megfontolt, integrált kereskedelmi, technológiai és szervezetfejlesztési stratégia.

A cég sikereinek egyik kulcsát mindenképp az európai értékeket képviselő vállalati kultúra jelenti, amely táptalaja az innovációnak és a hatékony csapatmunkának.  A BalaBit a humán erőforrás menedzsment terén is úttörő szerepet kíván betölteni a hazai technológiai szektorban, melynek eredményeit a cégnél a toborzás során is érzékelik, a jelenleg tapasztalható IT szakemberhiány ellenére is.

A BalaBit támogatja a fejlett szervezeti struktúrákat, mint a mobil munkavégzés és a projekt alapú csapatmunka. Kidolgozott értékelő és motivációs rendszer segítségével a hazai IT szektorban kiemelkedően alacsony fluktuációt sikerült elérniük.A vállalati kultúra szerves részét képezi az értékek keresése is, ezért hangsúlyosan fontos területként kezelik a környezettudatos működést, illetve a társadalmi szerepvállalást, amelynek módját az oktatás támogatásában találták meg.Előremutató és társadalmilag hasznos tevékenységnek tartják a cégnél a nyílforrású közösségek technológiai támogatását, amely a  BalaBit megalakulása óta központi szerepet tölt be a cég életében.

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.