Novák Ferenc és Katus Attila a sajtótájékoztatónNovák Ferenc és Katus Attila a sajtótájékoztatón

A Balaton régió a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága szervezésében 415 m2-en jelent meg az Utazás 2012 turisztikai szakkiállításon.

Novák Ferenc és Katus Attila a sajtótájékoztatónNovák Ferenc és Katus Attila a sajtótájékoztatón

A Balaton régió a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága szervezésében 415 m2-en jelent meg az Utazás 2012 turisztikai szakkiállításon.

Az Utazás kiállítás Balaton standja ízelítőt adott mindabból, ami a Balatont jelenti: a Balaton régió nem csak a nyárról, a strandvilágról szól, hanem a feltöltődés ezerféle módjáról, az aktív kikapcsolódásról, a pihentető „kényeztesd magad" érzésről.

 A Balatoni Régió sajtótájékoztatójaA Balatoni Régió sajtótájékoztatója

Érkezzék családosan vagy egyedül, a Balaton régióban mindenki megtalálja a kedvére valót! A fiatalságot a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum várja, a természet egyedülálló kincseinek felfedezésére hív a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, gazdag üdülési ajánlatokat kínál a Balatontourist Zrt., aktív felüdülést és zamatos borokat, kellemes ízeket ígér a Badacsonyi régió, Hévíz, Zalakaros és társkiállítóik pedig egyedülálló gyógyvízkincsükkel és erre épülő több funkciós fürdőikkel, színes programjaikkal várják a felüdülni vágyó vendégeket.

A pihenéshez, nyaraláshoz hasznos információkat a régió Tourinform irodái biztosítják.

A Nyugat-Balaton térsége, a Fonyódi kistérség települései, Balatonszárszó, Balatonfenyves valamint önálló standon Siófok és Balatonfüred szintén bemutatkoztak – felvonultatva a sokszínű balatoni települések nyújtotta lehetőségeket: a napsütötte strandokat, a szállodáik kínálatát, és nem utolsó sorban a balatoni rendezvények kavalkádját.

 

A régiót bemutató tájékoztatón Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrtbelföldi igazgatója többek között az alábbiakat emelte ki:

 „Reménykedünk, hogy a belföldi turizmus az idei esztendőben is legalább olyan erős lesz, mint a tavalyiban volt. A magyarországi vendégéjszakák számát tekintve felét a belföldi vendégek hozzák. Sokan gondolják, hogy a külföldiek többen vannak – nem, nincsenek többen. Ez a szám ráadásul országos adat, ami a Balatonnál a hazai vendégek javára szól. 60-70%-os, sőt van ahol 80%-os a belföldi vendégéjszakák száma. Ez a több száz négyzetméteres kiállítás, amit a Balaton Régió az „A" pavilonban prezentál, tökéletesen megmutatja, hogy mi mindent lehet a Balatonnál csinálni. Nagyon bízom benne, hogy a standon található szolgáltatások arra fogják a vendégeket buzdítani, hogy minél többet jöjjenek a Balatonra."

 

A Balaton ma már nemcsak a vízpartról szól, hanem aktív és komplex élmények felvonultatója.  A Balaton, Magyarország elsőszámú üdülési desztinációja, ami egész évben elérhető üdülőhely. Nagyon fontos a régió élményeinek fókuszba helyezése a kommunikáció során. A kínálatból mostani írásomban Zalakarost szeretném bemutatni.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere és  Jámbor Tímea, Zalakaros kommunikációs-és marketing vezetője ismertették a lehetőségeket, valamint bemutatták Katus Attilát, mint Zalakaros nagykövetét. Attila közreműködésével színes és garantáltan egészséges rendezvényekre várják a Zalakarosra látogatókat.

A jelszó: Meríts erőt a természet csodáiból! Zalakaros az egészség fellegvára.

 

Zalakaros, a Kis-Balaton fürdővárosa és az egészségmegőrzés fellegvára – a reklámszlogen mögött azonban ezúttal tartalom is van. A turizmusban érdekeltek összefogásának eredményeképpen egész évben érdekes programok várják az idelátogatókat. Az egész évet lefedő programsorozattal nemcsak meghosszabbítható a főszezon, de a turisztikai szempontból korábban kevésbé fontos hónapokban is jelentős vendégforgalmat lehet generálni. Ezt azonban csak térségi és települési összefogással lehet megvalósítani – hangsúlyozta Jámbor Tímea, Zalakaros kommunikációs-és marketing vezetője.

A szakember szerint a siker egyik fontos záloga, ha a turizmusban érdekelt helyi szolgáltatókat is bevonják a programok kidolgozásába, és azokat ők is beépíthetik saját kínálatukba. Az ugyanis mindenkinek az érdeke, hogy az idelátogatók jól érezzék magukat, máskor is visszatérjenek, és ne csupán „egy hétvégés" városként tekintsenek a településre.

 

Zalakaros tavaly közel 130 ezer vendéget fogadott, akik mintegy 450 ezer vendégéjszakát tartózkodtak a településen, ami átlagosan fejenként több mint 3 éjszakát jelent. Ezeket a napokat pedig a vendégek szeretik tartalmasan eltölteni. A gyógyvíz és az élményfürdőzés természetes, de talán kevesen tudják, hogy az ország egyik legkisebb városa az aktív kikapcsolódás tekintetében is számos lehetőséget rejt, melyet a város hitvallása is kifejez: Meríts erőt a természet csodáiból!

A Parkerdő vagy a Pannonhát Tájpark különböző nehézségi kihívást jelentő útjai a túrázás kedvelőinek ajánlható, két kerékkel pedig a Kis-Balatont körülölelő kerékpárút segítségével lehet felfedezni a környéket. A turisztikai kínálat bővítésének egyébként fontos eleme a Kis-Balaton, amely a természetkedvelők számára rengeteg kellemes meglepetést tartogat. Elég csak a horgászatra, a lovaglásra és a vadászatra gondolni, vagy arra, hogy a Tüskevár is ezen a környéken játszódik, így a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által szervezett csónakos kirándulások különleges élményt jelenthetnek. Zalakaros méltán nevezheti magát a Kis-Balaton fürdővárosának. Itt a gyermekes családokra gondolva új látványosságokkal készülnek, több lesz a medence és a csúszda, lényegében egy kisebb vízi gyermekvilágot alakítanak ki, ahol ráadásul a legfiatalabbakat játszóház is várja, miközben felügyelet mellett animátorok foglalkoznak majd velük.

 

Az idei év a szabadidős programok tekintetében igen gazdag lesz, júliusban Copacabana Caros néven latin napokat tartanak, egy hetesre bővülnek a karosi bornapok, míg a nyár végén a Kannavirág Art Fesztivál nyújt tartalmas pihenési lehetőséget. A már említett aktív kikapcsolódás egyébként minden hónapban fókuszban lesz a nemrég útjára indított Karosi Fittparádénak köszönhetően. Ez utóbbi rendezvényeken a város nagykövete Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő irányításával az egészséges életmód fontosságára hívják fel a figyelmet. A város nem titkolt célja, hogy az ország egyik legjelentősebb egészségmegőrző központjává váljon, hiszen itt valóban minden feltétel adott az aktív pihenéshez. az egészségmegőrzéshez és regenerálódáshoz.

A fenti komplex kínálat megteremti annak lehetőségét, hogy Zalakaros több legyen egy egyszerű fürdővárosnál.  A hasonló szolgáltatásokat kínáló fürdőkből több tucat van az országban, így az egyediség, sokszínűség komoly előnyt jelenthet. A rendezvénysorozat ráadásul ősszel és télen is folytatódik, így nem lesz olyan hónap, amikor ne lenne érdemes néhány napot itt tölteni.

 

Zalakaros a Kis-Balaton fürdővárosa.

Zalakaros az ország dél-nyugati szegletében fekszik idilli környezetben, közvetlenül az M7-es autópálya mellett. A fürdőváros a Kis-Balaton fővárosa, s e kedvező fekvésből adódóan, az érintetlen természet, a madárcsicsergés, mind a kínálat része.

 

A zalakarosi erőt adó gyógyvíz:

Zalakaros hitvallása: Sanus per Aquam = Egészség a vízen keresztül. A fürdővárosban, az élet zálogát adó és gyógyító erővel rendelkező termálvízé a főszerep. A fürdőváros sikertörténete a fekete arannyal indult. Olajat keresve, 1962-ben szokatlanul magas hőfokú (96 fok), ásványi anyagokban gazdag termálvizet találtak a folyékony arany után kutatók.

A zalakarosi gyógyvíz kiválóan alkalmas krónikus mozgásszervi-és nőgyógyászati megbetegedések gyógyítására. A termálvíznek nem csak gyógyító, hanem betegség megelőző, általános közérzetet javító szerepe is van, s mint ilyen, mai rohanó világunkban jelentősen

felértékelődött.

 

A több mint 2000 méter mélyből feltörő 96 C°-os zalakarosi gyógyvíz összetétele és a vízkészlet nagysága miatt a legjelentősebbek egyike. Vízösszetétele alapján alkáli-kloridos, hidrogén karbonátos gyógyvíz, melyben a jód, a bróm, a kén és a fluor együttes jelenléte igen ritkán előforduló Európában egyedülálló vízösszetételt eredményez. Ezeken túl a gyógyvíz további fő összetevői a kálium és nátrium, magnézium, vas, mangán, metabórsav, metakovasav, szabad szénsav.
A zalakarosi víz a következő betegségek gyógykezelésére alkalmas: mozgásszervi, idült gyulladásos és degeneratív ízületi bántalmak, idegrendszeri zavarok, szív és keringési rendszer elváltozásai, anyagcserezavarok, krónikus nőgyógyászati betegségek. Ezen túl a víz kiválóan alkalmazható baleseti és ortopédiai műtétek utáni rehabilitációban és utókezelésben. Orvosi felügyelettel működő gyógyászattal, kezelések széles választékával – hidroterápiás és elektroterápiás kezelések, egyéni-, csoportos- és víz alatti gyógytorna, orvosi gyógymasszázs, pakolások – várják vendégeiket!

 

Zalakaros: Meríts erőt a természet csodáiból!

Az új, lendületes városvezetés kiemelt figyelmet fordít a közterek szépítésére, a virágosításra, a parkosításra, köztéri alkotások létrehozására, amelyet a Virágos Magyarország mozgalomban elért eredmények is tanúsítanak.

Zalakaros 1995-ben megkapta a Virágos Magyarországért nagydíjat, 2002-ben elnyerte Magyarország legvirágosabb városa, egy évvel később pedig az Európai Virágos város címet.

 

Gránit Élmény,- Strand,- és Gyógyfürdő – a fürdőóriás

A zalai kisváros a Kis-Balatontól 9 kilométerre ligetes, ápolt környezetben helyezkedik el, ahol télen-nyáron az ország egyik legjelentősebb fürdője a Gránit Élmény,- Strand,- és Gyógyfürdő kényeztető szolgáltatásainak (szépészeti, wellness, medical wellness és gyógykezelések) széles palettája várja a család minden tagját. A 2010-ben felújított fürdőóriásnak már a megismeréséhez is legalább egy napra van szükség, szolgáltatásainak részletekbe menő megismerése és kipróbálása pedig több vakáció során sem garantált, hiszen időről-időre számos újdonságokkal kényeztetik a vendégeket.

A fürdő több mint 10 hektáros, parkos területen fekszik, nyáron több mint 5000 m2 vízfelület áll a vendégek rendelkezésére, melyből 1500 m2 fedett, vagyis az év minden napján látogatható.

Gyógy,- termál,- élmény,- hullám,- gyermek és sportmedencék, csúszdák színesítik az önfeledt szórakozás, kikapcsolódás örömét minden korosztály számára egész éven át.

A Zalakaros Gránit Gyógy-, Élmény- és Strandfürdő hazánk egyik legnagyobb „vizes" létesítménye, egy igazi fürdőóriás. Az élményfürdőt 1999. márciusában adták át, és akkoriban az ország egyetlen fedett élményfürdője volt.

A gyógy- és wellness szolgáltatások köre folyamatosan bővül többek között, a hazai piacon kuriózumnak számító, kényeztető gyógyászati, medical-wellness és Sens & Spirit kezelésekkel is.

 

Zalakaroson otthon van!

A településen jelenleg 12 szálloda, 760 magánszálláshely mintegy 7 ezer fős szálláskapacitással szolgálja a turizmust. A város szerepel a 10 legnépszerűbb magyar város között.

Zalakaros egyéni szállásai, kettő, három, és négycsillagos szállodái lehetőséget adnak mindenki számára, hogy a pénztárcájától függetlenül, az igényeinek megfelelő szállást válasszon. Egy, a zalai dombok közt vezető kerékpártúra vagy a Kis-Balaton szigetvilágának felfedezése nem igazán pénz, hanem sokkal inkább igény kérdése. Az M7-es autópályán Budapestről 1,5 óra alatt könnyedén elérhető izgalmas kisváros.

 

„Számomra Zalakaros, az egészségmegőrzés valódi fellegvára. A város az aktív pihenés és a regenerálódás idilli helyszíne. A szőlőhegyek lankái, a parkerdő, a gyönyörű tavak és a gyógyvíz, a sportolási és kirándulási lehetőségek végtelen tárházát biztosítják.
Örömmel tettem eleget a felkérésnek, hogy a város egészségturisztikai nagyköveteként képviseljem és szakmailag hozzájáruljak Zalakaros, az ország legjelentősebb egészségturisztikai központtá való fejlődésének. A város vezetésével karöltve arra törekszünk, hogy minél többen ismerjék meg a környék páratlan lehetőségeit, adottságait, valamint egyre többen kapjanak kedvet a rendszeres sporthoz, az egészséges életvitelhez.
Havi rendszerességgel veszek részt a zalakarosi rendezvényeken. A helyi szállodákkal együttműködve rendszeresen adok mozgással és étkezéssel kapcsolatos tanácsokat az érdeklődőknek. Természetesen, a közös sportolás sem maradhat ki.
Hiszek abban, hogy a mozgásszegény életmód számos betegség kiváltója. A rendszeres testmozgás ás a tudatos táplálkozás nélkülözhetetlen elemei az egészséges életmódnak. Nem tartom magam mindentudónak, de rám jellemző módon megpróbálok szakmailag hitelesen, ugyanakkor közérthető módon segítséget nyújtani az „életmódváltók" széles táborának. Arra törekszem, hogy a velem együtt sportolók újabb és újabb tapasztalatokat, sikerélményeket szerezhessenek.
Bízom benne, hogy ellátogatnak Zalakarosra, ahol egy új, egészségtudatos város van születőben."

(Katus Attila, többszörös aerobik bajnok, életmód szakértő)

 

Szeretne Katus Attila fergeteges szülinapi partyjának részese lenni Zalakaroson,

a Kis-Balaton fürdővárosában?
Helyszín: Zalakarosi Fürdő
2012. március 24. szombat

A fürdő simogató hullámaiban való feltöltődést kövesse a fit-mozgás!

Vidítsa fel testét-lelkét, vigyen ünnepet életébe!
ZalaKatus Fitoázis 2012.:
15:00 órakor: Szülinapi vízi torna (élménymedence)
16:00 órakor: Életmód tanácsadás (fitnesz terem)
17:00 órakor. ‚ Ép testben ép lélek" edzésprogram (fitnesz terem)
19:00 órakor: Szülinapi tortakóstoló
20:00 órától: Retro szülinapi buli
Szervező: Zalakarosi Turisztikai Egyesület

 

Ezer program, ezer titkot rejtő, ezerarcú táj..

Önt is várja …

www.zalakaros.hu

http://www.furdo-zalakaros.hu/furdonk/

http://www.gyereabalatonra.hu/index/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük